Pim! Olet luova!

Kirjoittaja: Yada Ruppert

19 tammikuun, 2022

Lähdeteos: Pim! Olet luova

Lähdeteoksen kirjoittaja: Lauri Järvilehto, Paavo Järvilehto

Teoriapisteet: 1

Lomalla päätin lukea pari kirjaa ja tämä oli minulla listalla, koska halusin jotain mikä ei ollut niinkään minunlainen kirja. En pidä itseäni luovana henkilönä, vaikka saankin ideoita projektin kehittämiseen. Luovuus oli nuoruudessa helpompaa minulle ja pidin askartelusta kuin myös piirtämisestä ja tanssista. Pidin kaikista näistä harrastuksista, koska sain tuoda jokaiseen oman näkemykseni ja tyylini. Pidin erityisesti improsta koska sain tuoda tunnetta musiikista tanssin avulla omalla uniikilla tavalla. Lukiossa taas joudun opiskelemaan enemmän oikein väärin vastauksia ja sääntöjä enkä päässyt soveltamaan luovuuttani. Oma näkemykseni luovuudelle on siinä mielessä aika rajattua ja koen että voisin koittaa laajentaa omaa luovuuttani ja kykyäni ajatella laatikon ulkopuolelta.  

Olen aina pitänyt itseäni loogisena ihmisenä ja tämä vahvistui erityisesti lukiossa kirjoitusten takia. Minun piti vain oppia jotta voisin soveltaa eri sääntöjä saadakseni oikean halutun vastauksen. Luovuus tarkoittaa minulle valokuvauksellisesti nättiä, mielenkiintoista ja taiteellista. Taas kuin arjessa luovuus tarkoittaa minulle erilaisia tapoja käyttää arjen esineitä tai ruuanlaitossa erilaisien mausteiden käyttämistä ja fuusio ruokien kehittelemistä. Kuten lempi ruokani chili con carne  sekoittaa Amerikan kulttuurin ja Asian maut, sillä lisään pataan aasialaisia vihanneksia kuten bok choi ja shiitake sieniä ja mausteena on thai chiliä, tuoretta korianteria ja kevätsipulia ja syön sen Asialaisen riisin kanssa. Luovuutta koen myös olevan loogiset ratkaisut elämän helpottamiseen, kuten listat ja tietty järjestys siivota. Luovuus voi olla myös produktiivinen olotila. Tällöin saa tietynlaisen flown tekemiseen kuten kirjoittamiseen tai lukemiseen tai projektien kehittämiseen. Kaksi kielisyys on myös vaatinut minulta luovuutta kun unohdan sanoja. Minun on joskus keksittävä käännöksiä molempiin suuntiin koska molemmissa kielissä on sanoja ja sanontoja joita ei vain voi kääntää järkevästi.  

Akatemialla luovuutta käytettään taas melkein huomaamatta. Sovellamme oppeja ja kehitämme uutta projekteja varten. Kehitämme oman tavan toimia tiimissämme ja luomme omalaisen kulttuurin ympäröimään arvojamme. Markkinoimme yritystä meidän tavalla. Kehittäessämme omia unelmia luomme onnistumisia ja epäonnistumisia. Luominen nimenomaan on kyky luoda uutta. Vaikkei idea itsessään olisi oma niin sovellamme sen toimimaan meille persoonallisella tavalla. Minulle haastavaa on luoda uutta tai saada ajatuksiani esille selvästi. Monesti osaan luoda koko konseptin ja vision päässäni mutten osaa pukea ajatuksiani sanoiksi.  

Lopussa päätin tehdä luovan kokeen ja keksiä hammastikulle niin monta käyttötapaa kuin vain pystyin. 

 1. Itsestään selvyys puhdistaa hammasvälit 
 1. Käyttää askarteluun 
 1. Käyttää apuna meikkaamiseen suoran viivan saavuttamiseen 
 1. Käyttää kakkujen kypsyyden tarkistamiseen 
 1. Luoda näyttäviä veistoksia ruuasta 
 1. Käyttää puhelimen puhdistamiseen 
 1. Pelata mikadoa 
 1. Käyttää syömiseen haarukan puuttuessa 
 1. Sekoitukseen  
 1. Käyttää apuna asunnon siivoamiseen kuten hellan ja tason välien puhdistamiseen 
 1. Tupakoitsijan lopettamiseen apuna ( ns tekotupakka) 
 1. Kilpailuun ( hammastikun heitto) 
 1. Solmujen avaamiseen 
 1. Aseena itsepuolustukseen vain 
 1. Kondeksaation estämiseksi ruuan laitossa puhkomalla kelmuun reikiä 
 1. Korjaamaan pieniä reikiä seinässä 
 1. Hiusten kihartamiseen 
 1. Voi käyttää tikun poistamiseen 
 1. Voi rakentaa pienois malleja hirsimökistä 
 1. Voi käyttää mini syömäpuikkoina 

You May Also Like…

Mestariajattelijaksi

Miten tulla mestariajattelijaksi? Oman ajattelun kehittäminen auttaa löytämään juuri ne työkalut, minkä avulla pystyn...

Älykäs intuitio

Olen mielestäni hyvin intuitiivinen ihminen ja sisäinen ääneni on valpas ja voimakas mitä tulee esimerkiksi uusiin...

0 kommenttia

Lähetä kommentti