Johtavat Ajatukset

Kirjoittaja: Sasha Vilenius

4 huhtikuun, 2020

Lähdeteos: Johtavat Ajatukset

Lähdeteoksen kirjoittaja: Tiimiakatemia

Teoriapisteet: 1

Mitä johtavat ajatukset oikein edes ovat?

Johtavat ajatukset antavat vastauksen siihen miksi olemme Tiimiakatemialla sekä minkä vuoksi teemme töitä. Luomme itse tulevaisuutta emmekä ennusta sitä. Johtavia ajatuksia ensimmäistä kertaa lukiessani tajusin kuinka kaikki toiminta jota Tiimiakatemialla näen ja koen löytyy johtavista ajatuksista ja ymmärsin heti paljon paremmin miksi Tiimiakatemialla toimitaan tietyllä tavalla. Oli positiivista huomata kuinka kaikki tekeminen ja jutut joita pinkuille alussa kerrotaan on konkreettisesti johonkin kirjoitettu ohjeeksi kaikille ja joka toimii koko yhteisön pohjana. Johtavat ajatukset ovatkin mielestäni ikään kuin ”Tiimiakatemian pelikirja”. Tämän ”pelikirjan” pohjana toimivat arvot:

  1. Ihmissuhteet

Henkilökohtaiset suhteet toisiimme, perheeseemme ja asiakkaisiimme ovat välttämätön edellytys liiketoiminnassa, jonka voimatekijänä ovat luovuus, luottamus, kunnioitus ja avoimuus.

Annamme ja vastaanotamme rakentavaa palautetta suoraan toisiltamme ja kehitymme ihmisinä. Tiimi ei kehity eikä toimi jos sen jäsenillä ei ole toimivia ihmissuhteita keskenään. Tiimiläistemme välillä ovat hyvät ihmissuhteet ja se onkin yksi syy miksi tiimimme arki toimii hyvin.

 

  1. Tiimiyrittäjyys

Kasvamme tiimiyrittäjyyteen jatkuvien treenien ja yhdessä tekemisen kautta. Valmennamme itseämme oman työpaikkamme luomiseen. Verkostossa on voimaa ja se onkin yksi Tiimiakatemian kantavia voimia. Tunnemme ja ymmärrämme vastuumme ympäristöstämme ja autamme toisiamme. Mielestäni tiimiyrittäjyys on erittäin hyvä oppimismuoto sekä kannustaa kokeilemaan eri asioita joita yksinyrittäjänä jättäisi kokeilematta.

 

  1. Rohkeat kokeilut ja jatkuva uuden synnyttäminen

Rikomme rajoja ja teemme rohkeasti asioita, joita emme ole ennen kokeilleet. Tartumme tilaisuuksiin ennakkoluulottomasti. Tiimissämme toteutetaan ja etsitään rohkeita ideoita, esimerkiksi Baskimaan LC:n matkustusideana ollut vaellus Andorran läpi oli mielestäni erittäin rohkea idea ja sitä olimmekin lähdössä innolla toteuttamaan.

 

  1. Tekemällä oppiminen

Tiimiakatemiassa opimme soveltamaan tuoreinta teoriatietoa käytäntöön vuorovaikutuksessa asiakkaittemme ja verkostojemme kanssa. Otamme vastuun omasta tekemisestämme sekä tiimistämme. Teot puhuvat puolestaan. Olemme varmasti oppineet enemmän tämän käytännön kautta, mitä oppisimme luennoilla istumalla.

 

  1. Matkustaminen

On mentävä kauas nähdäkseen lähelle. Kehitämme Tiimiakatemian kansainvälistä verkostoa ja etsimme kaikkialta uusia toimintamalleja soveltaaksemme niitä omaan toimintaamme. Matkustamme paljon, koska haluamme etsiä ja löytää uusia verkostoja, joiden avulla opimme vielä nopeammin ja enemmän. Päätavoitteemme onkin tuleva LC reissu jolloin pääsemme koko tiimin voimin matkustamaan.

 

Tiimiakatemian arvoja täydentävät myös viisi periaatetta joita ovat:

  1. Yksilön vastuu: Kaikki lähtee yksilöstä. Yksilöt luovan tiimistä oman näköisensä ja vaikka toimimme tiimissä, olemme silti vastuussa omasta tekemisestämme.
  2. Toiminta: Opimme ja teemme tulosta tiimiyrityksissä ja luomme asiakassuhteita. Toimintamme on tuloksellista, näkyvää ja hauskaa.
  3. Oppiminen: Opimme tekemisen kautta, muilta henkilöiltä dialogeissa sekä lukemalla kirjoja.
  4. Tiedon virtaus: Tiimiyrittäjien on ymmärrettävä toiminnan kokonaisuus. Luomme uutta tietoa ja jaamme sitä muille tiimiyrittäjille sekä tiimeille.
  5. Perintö: Vaalimme Tiimiakatemian oppimiskulttuuria ja jätämme perintöä tuleville tiimiyrityksille ja tiimiyrittäjille.

You May Also Like…

Inspiroitunut

Inspiroitunut johtaja – Miten johtaa ja menestyä työelämässä En ole kokenut itse olevani kauhean inspiroitunut...

Dettmann ja johtamisen taito

Arvostan valmentajien tekemää työtä. He ovat ihmisiä, jotka mahdollistavat nuorien liikkumista ja tervettä kilpailua....

Yhdessä ohjautuva tiimi

Kirjatreenejä varten, jotka itse vedän yhdessä tiimiläiseni Jennin kanssa, luin kirjan yhdessä ohjautuva tiimi....

0 kommenttia

Lähetä kommentti