Kehitä kokeillen

Kirjoittaja: Verneri Anttila

9 toukokuun, 2020

Lähdeteos:

Lähdeteoksen kirjoittaja:

Teoriapisteet:

Hullut ideat ovat itselleni suorastaan arkipäivää, mutta miksi yksikään niistä ei ole vielä mennyt käytäntöön? Tämä johtuu varmaankin siitä että aina idean saadessani alan miettimään heti miten se toimisi ja mikä siinä voi mennä pieleen ja miten sen välttää. Entä jos sen sijaan että jatkuvasti murehtisin siitä mitä tulee tapahtumaan ottaisinkin kirjan neuvosta vaarin ja lähtisin kokeilemaan! Kirja keskityykin mielestäni paljon siihen miten tärkeää on uskaltaa. Kirjassa kokeilemalla kehittäminen on jaettu viiteen vaiheeseen.

Tavoite

Tarkoittaa tilannetta johon projektilla pyritään pääsemään.

Tarve

Tässä kohdassa on haaste löytää oikeat ongelmat ja ratkaista ne.

Kehittävät ideat

Idea jolla ei välttämättä tarvitse olla vielä päämäärää tai ongelmakohtia.

Kokeilut

Kokeilemalla löydetään ne ongelmakohdat ja muut kohdat kehitettävälle idealle.

Lopputulos

Tulee esiin kokeiluiden kautta välttämättä haluttuun tilaan ei päästä ja joudutaan siirtymään aikaisempiin vaiheisiin.

 

Uudet projektit alkavat yleensä tavoitteesta, tarpeesta tai kehittävästä ideasta. Vaiheiden keskeltä aloittaminen on mahdollista kokeilemalla kehittämisessä koska haluttua informaatiota voi joskus saada vain kokeilemalla. Vaikka tämä kuulostaa helpolta pitää muistaa myös tehdä sitä kuuluisaa pohjatyötä ja miettiä myös aikaisempia kohtia. Tärkeintä tässä koko kokonaisuudessa on se että askel askeleelta saadut opit otetaan mukaan eikä niitä vain unohdeta heti. Uusien oppien perusteella ideaa kehitetään kokoajan ja taas kun uutta tietoa tulee sillä kehitetään lisää.

Näin ennen kesäopintojen alkamista tämä kirja oli oikein hyvää luettavaa, koska tiimimme kesäprojekti listalla ei taida olla mitään meidän itse keksimiämme projekteja ja edelleen suurin osa meidänkin tiimistä on vailla kunnollista kesäprojektia. Kirjan luettuani aionkin ottaa omia ideoitani enemmän puheeksi tiimin kesken ja pyrkiä viemään niitä enemmän kokeilu vaiheeseen. Siis keskittyä enemmän edessä oleviin mahdollisuuksiin eikä välttämättä niihin negatiivisiin asioihin. Näin tuotan itselleni mahdollisuuden tehdä mielekkäitä projekteja kesällä.

You May Also Like…

Mindset

Jos olet joskus hakenut youtubesta, tiktokista tai mistä tahansa muusta hakukoneesta ”kuinka menestyä” olet varmasti...

Meta-tason rivien välistä lukua

Jos luen E. Saarisen ajatuksia kirjan sivulta, jossa hän jo valmiiksi ajattelee ajatteluaan, ja sitten ajattelen siitä...

0 kommenttia

Lähetä kommentti