Kaverijohtamisen Visuaalinen Innostuskirja

Kirjoittaja: Matias Alsio

8 toukokuun, 2020

Lähdeteos:

Lähdeteoksen kirjoittaja:

Teoriapisteet:

Kaverijohtamisen visuaalinen innostuskirja

Heikki Toivanen

 

Esseessä avaan Kuinka olla hyvä kaverijohtaja. Kaverijohtajuus on jaettu kirjassa viiteen vaiheeseen tai niinkuin kirjassa on, viiteen elementtiin.

 

Ensimmäinen elementti / Maa

Elementtinä maata kuvataan sanalla chi tämä toimii perustana kaikelle.

Kaikki lähtee itsensä johtamisesta. Jos tahtoo saada arvostusta ja kunnioitusta, on toimittava itse esimerkillisesti. Minusta tuntuu, että moni ihminen ei ole koskaan pohtinut omaa elämäänsä pintaa syvemmältä. Itsensä tunnustelu ja tutkiminen on tärkeää, jos haluaa kehittyä parhaaksi itsekseen.  Tutkimalla omaa sisintä, pystyy hahmottamaan mikä on oma päämäärä elämässä. Tätä kautta pystyy suunnitella miten pääsee omiin tavoitteisiin/päämääriin. Luo siis itsellesi tavoitteet joita kohti lähdet kulkemaan.

 

Toinen elementti / Vesi

Elementtinä vettä kuvataan sanalla Sui tämä tarkoittaa sopeutumista ja muutosta.

Tiimiakatemialla saat ympärillesi tiimin, tämä onkin tiimiakatemian yksi rikkauksista. Saat ihmisiä ympärillesi ja tuette toisianne päivittäin. Jotta tiimistä saa kaiken mahdollisen irti, on tärkeää tiimiytyä kunnolla. Tämä prosessi vie aikaa enemmän tai vähemmän, silti siihen kannatta panostaa parhaansa mukaan, jotta se tapahtuu mahdollisimman pian. Toimimme tiiminä vain 3 vuotta, se on lyhyt aika varsinkin kun alkuun olemme kaikki toisillemme tuntemattomia. Kun tutustumme toisiimme, pystymme yhdessä kehittää yhteisen päämäärän jota kohti kulkea tiiminä. Meidän tiimissä ainakin suurimmalla osalla tavoitteena on päästä mymmille. Se vie meitä kohti oikeaa suuntaa, mutta koen meidän tarvitsevan lähempiä tavoitteita. Saisimme tällä hetkellä enemmän aikaan jos meillä olisi aikataulu johon mennessä pitäisi olla x määrä rahaa kasassa. LC toimi tähän hyvänä tavoitteena, toivon että keväällä tulee uusi LC, se auttaisi varmasti tiimiä puskemaan yhdessä eteenpäin. Olemme olleet liian tosikkoja, olemme ottaneet akatemian liian vakavasti. Huomaan että vasta nyt olemme alkaneet nauramaan porukalla, nauttimaan toistemme seurasta aidosti. Tämä on lämmittää sydäntä. Vielä kun saamme pidettyä tämän saman fiiliksen päällä kesän yli.

 

 

Kolmas elementti / Tuli

Elementtinä tulta kuvataan sanalla ka tämä tarkoittaa energiaa, asioiden liikkeelle laittamista ja intohimoa.

MIHAR-filosofia on iso osa kolmatta elementtiä.

 

Mallinna tie

Tämä tarkoittaa sitä, että johdat muita esimerkilläsi. On tärkeä olla tiimipelaaja ja toimia sen mukaisesti. Keskustelut toteutetaan dialogina, kaikkien mielipiteet otetaan yhtä arvokkaasti huomioon ja niitä kunnioitetaan. Kun tiimillä on selkeä visio minne mennä, on kaverijohtajan vastuulla auttaa tiimiä pääsemään kohti visiotaan.

Inspiroi jaettu visio

Vision löytäminen alkaa tiimistä. Tiimin pitää yhdessä luoda oma päämääränsä. Päämäärän on oltava tärkeä kaikille, jotta sinne kuljetaan yhdessä vaikak olisi kuinka hankalaa. Päämäärän määrittely on tärkeää, sillä se määrittää mihin suuntaan tiimi lähtee kehittämään ja viemään itseään. Kun on päämäärä, voi aina musitutella vaikean paikan tullessa mikä on päärmäärä. Se auttaa jaksamaan hankalina aikoina ja hyvinä aikoina innostaa kokotiimiä entistä enemmän.

Haasta prosessi

Prosessin haastamisen ideana on ottaa haasteita, astua ulos omalta mukavuusalueelta. Kohdata tuntematon. Matkalla tulee onnistumisia ja epäonnistumisia, nämä toimivat parhaana oppina. Onnistumisten ja epäonnistumisien analysointi jälkikäteen toimii hyvänä työkaluna oppia ja kasvaa. Tiimin kanssa näistä keskustellessa saa uusia oppeja ja löytää parhaassa tapauksessa uusia ideoita joita lähteä kokeilemaan.

Anna toisten toimia.

Tämä perustuu luottamukseen. On tärkeää luottaa omaan tiimiin ja tiimiläisten arviointi kykyyn. Tällä hetkellä huomaan omassa tiimissä epävarmuutta valintoja tehdessä. Osa ei uskalla tehdä päätöksiä ilman että kokotiimiltä kysytäänv armistus ensin. Olemmekin yhdessä puhuneet tästä aiheesta. Jokaisen meidän pitää oppia luottamaan itseensä ja muihin, jokainen tekee parhaat päätökset tiimin puolesta. Aina ei voi onnistua mutta pyrkimys hyvään on se mikä ratkaisee, ei silloin ketään tuomita vaan autetaan saamaan uusi ratkaisu. On tärkeää kannustaa tiimiläisiä toimimaan parhaansa mukaan. Kenenkään ei tarvitse toimia yksin tiimissä, aina saa tukea muilta.

Rohkaise sydäntä

Kaikilta on oletettava ja vaadittava hyvää toimintaa. Tämä on edellytys tiiminä edistymiseen. Kun haluaa saavuttaa omat päämäärät, on sen eteen tehtävä paljon töitä. Toisen kannustaminen ja tukeminen ovat tärkeä osa päämäärään pääsemistä. Työskentelyn pitää olla hauskaa. Tässä kohtaa tärkeintä on sytyttää liekki muiden sydämissä, rohkaista ja toimia perheenä.

 

 

 

Neljäs elementti / Tuuli

Elementtinä tuulta kuvataan sanalla   tämä tarkoittaa vapautta, kasvamista ja viisautta.

 

Luo itsellesi mieluisa ympäristö tiimin voimin. Keskittykää siihen, mistä te olette kiinnostuneita, mikä saa teidät aidosti innostumaan. Ottakaa huomioon omat taidot ja vahvuudet ja tutkikaa miten pystytte tekemään liiketoimintaa niiden ympärille. Siilikonseptia voi käyttää työkaluna löytämään itselleen sopiva liikeidea.

Siilikonsepti perustuu kolmesta eri kohdasta.

1 Mistä tiimi innostuu
2 Missä on potentiaalia olla parhaita
3 Mikä tuottaa rahaa

Pohtimalla vastaus kaikkiin näihin kolmeen pystyy hahmottamaan kokonaisuuden paremmin. Tätä kautta on helpompaa löytää asia, jossa on nämä kaikki kolme yhdistyvät.

 

Viides elementti / tyhjyys

Elementtinä Tyhjyyttä kuvataan sanalla tämä tarkoittaa ajatusta, Taivasta (sky or heaven) ja luovuutta.

 

Tyhjyydessä puhutaan tietoisesta läsnäolosta, ole mukana hetkessä. Tähän perustuukin dialogin säännöt. Puhu suoraan, odota, kuuntele ja kunnioita. Keskustelkaa tiiminä ja luokaa omat käytännöt ja toimintamallit pelikentälle. Pohtimalla positiivisesti omaa toimintaa, pystyy parantamaan omaa tietoisuuttaan ja hahmottaa pelin hengen paremmin. Positiivisuus on tärkeä työkalu, positiivisen ajattelun harjoittajat selviävät elämässää paremmin. Käytä omaa päätäsi asioiden hahmottamiseen ja pohtimiseen, näin saat omasta kehittymisestäsi kaiken irti. Niinkuin kirjassa sanotaankin, parempi ajattelu synnyttää parempaa elämää.

 

 

 

 

You May Also Like…

Henkilöstöanalytiikka

Henkilöstöanalytiikka

Jaana Saramies, Maria Törnroos Tässä kirjassa on mielestäni paljon hyviä juttuja, joita Tiimiakatemian rekrypälen...

Business for Punks

Itsevarmasti otin käteeni tämän James Wattin, Brewdog -olutpanimon perustajan kirjoittaman kirjan, jota olen kuullut...

Mikä ihmeen digimarkkinointi?

Mikä ihmeen digimarkkinointi?

En ole koskaan harrastanut digimarkkinointia. Paljon olen siitä kuullut puhuttavan ja nyt minunkin pitäisi alkaa...

0 kommenttia

Lähetä kommentti