Voittamisen Anatomia

Kirjoittaja: Veeti Rastas

15 toukokuun, 2020

Lähdeteos: Voittamisen anatomia

Lähdeteoksen kirjoittaja: Aki Hintsa

Teoriapisteet: 3

Aki Hintsa, Voittamisen Anatomia

Halusin lukea tämän kirjan koska olen kuullut Hintsasta pelkkää hyvää ja samalla minua kiinnosti tietää mikä on Akin menestymisen salaisuus. Kuulin, että Aki on löytänyt hyvinvoinnin salat sekä avaimet menestykseen, joita tarvitsen itsekin.  Tartuin tuumasta toimeen ja aloin lukea kirjaa. Tässä muutamia mietteitä kirjasta.

Aki Hintsan mukaan jos nukkuu 5-6 tuntia vuorokaudessa, ei pysty toimimaan täydellä kapasiteetillä. On ihmisiä, jotka kokevat pärjäävänsä lyhyemmillä yöunilla, mutta asian laita on toinen. Pidemmän päälle ihmisen potentiaali saadaan irti, kun nukkuu vähintään 8 tuntia yössä. Hintsan mukaan, tämä parantaa päivästä suoriutumista 20%. Ajatelkaapa mitä tällainen voisi tarkoittaa tiimiyrittäjälle. Jos nukun säännöllisesti joka yö vähintään kahdeksan tuntia, suoriudun päivästä huomattavasti tehokkaammin, en ärsyynny niin helposti ja ärsyttävätkin työtehtävät sujuvat varmasti paljon sujuvammin. Tästä inspiroituneena tahdon itsekin kokeilla nukkua säännöllisesti vähintään kahdeksan tuntia vuorokaudessa.

Tarkoitukseni on kokeilla unipäiväkirjaa kahden viikon ajan ja kokeilla kuinka se vaikuttaa päivän suorituksiin. Ajoin myös lisätä säännöllistä liikuntaa arkeeni, nyt kun nilkkani sen paremmin sallii.

Koin valaistuksen Hintsan opeista. Loukkasin jalkani maaliskuussa ja aluksi oli vaikea sopeutua arkeen, sillä olen tottunut liikkumaan vapaa-ajallani. Liikunnan loputtua minun oli vaikea suoriutua arkirutiineista, sillä koin olevani kokoajan väsynyt ja vailla energiaa. Mutta nyt kun jalkani alkaa olla kunnossa, huomaan aloittamisen vaikeuden. Aivoni sanovat, että minun pitäisi suoriutua esimerkiksi jalkapalloharjoituksista samanlailla kuin ennen loukkaantumista, joten treenaaminen alkaa turhauttaa sillä en pysty tekemään totutulla tasolla töitä. Mutta Aki tuo kirjassaan esille, että on aloitettava pienestä. Esimerkiksi minun tapauksessani, aloitan liikunnan kevyesti kävelemällä (mitä olen jo tehnyt) josta alan pikkuhiljaa siirtymään juoksuun. Kun olen juoksussa saavuttanut pisteen, jossa pystyn juoksemaan ilman ongelmia, niin voin alkaa siirtymään pelikentän puoleen ja tekniikkaharjoitteluun, sillä tiedän että nilkkani sen kestää. Tärkein muutos on tapahduttava pään sisällä. Ei voi heti olla samassa kunnossa kuin ennen loukkaantumista ja menestykseen on tehtävä töitä pienin askelin.

Koen, että jokainen, jolle arki tuntuu haastavalta, niin olisi syytä lukea tämä kirja. Sillä kirja on nimensä mukaan voittamisen anatomia.

You May Also Like…

Aidosti viisas

Aidosti viisas on on ruotsalaisen kirjailijan Stefan Einhornin mielenkiintoinen teos, joka tarjoaa syvällistä...

Työelämä muuttuu

Aloitin Petteri Kilpisen Inspiroitunut kirjan lukemisen jo viime syksynä. Kirja osoittautuikin tuohon hetkeen ehkä...

0 kommenttia

Lähetä kommentti