Tuntematon Kimi Räikkönen

Kirjoittaja: Aulis Mertaniemi

30 tammikuun, 2022

Lähdeteos: Tuntematon Kimi Räikkönen

Lähdeteoksen kirjoittaja: Kari Hotakainen

Teoriapisteet: 2

Tuntematon Kimi Räikkönen on kirjan nimi, mutta miten hän on ”tuntematon”? Väitän, että jokainen suomalainen tuntee hänet, mutta tuntevatko he ainoastaan Räikkösen ulkokuoren? Sen minkä televisio kameroista näkyy, eli hieman kypärää nopeasti ohi menevästä autosta ja ajan tulostaululla. Kirjan alussa Hotakainen painottaa, ettei ole F1-asiantuntija vaan kirjoittaa kirjaa ulkopuolisen silmin. Koin kirjan omalla tavalla mielenkiintoiseksi, koska olen itse jonkin asteen formulafani ja Kimi oli tuntematon ainakin itselleni. Kimi ei itsestään anna paljoa irti haastatteluissa vaan hoitaa puhumisen ratin takana radalla, ja sen takia onkin yksi formuloiden suosituimmista kuskeista. Opin todella paljon Kimistä ja hänen yksityis elämästään kirjaa lukiessani.

Kimin ura alkoi karting radoilta missä hän menestyi loistavasti. Mainittakoon se, että autourheilun harrastaminen ei ole halpaa puuhaa. Kimillä ja hänen perheellään ei ollut varaa hommata mitään ammattilaisia korjaamaan autoja tai huoltamaan, vaan Kimi, hänen veljensä Rami ja isänsä Matti hoitivat nämä asiat itse. Kimi pärjäsi karting radoilla niin hyvin, että siirtyi Eurooppaan ajamaan ja hänen nopeutensa huomattiin siellä.

Muutamalla asialla voi päästä pitkälle autourheilussa, jotka ovat seuraavat: Sinulla on uskomattomat ajotaidot, rahalla ja suhteilla.

Rahalla ja suhteilla pääset todella pitkälle, mutta jos taidot eivät ole sitä mitä sinulta odotetaan niin et kauaa pysy autourheilun kuninkuuslajissa eli F1. Kimillä näistä oli ajotaidot sekä verkosto.

Verkostot ovat elämässä todella tärkeitä ja sen huomasi Kimin tarinassa. Hänen nopeutensa kiiri Steve ja David Robertsonille ja he mahdollistivat Kimin uran F1. Samaten verkostot mahdollistavat vaikkapa Tiimiakatemialla eri tekemiset.

Kimin F1 uran ensimmäiset vuodet alkoivat tosin hieman nihkeästi McLarenilla. Ongelmana ei ollut Kimin vauhti vaan auton erilaiset tekniset ongelmat. Kimi voisi parhaimmassa tapauksessa olla kaksin- ellei jopa kolminkertainen maailmanmestari. McLarenin auto oli todella nopea muihin autoihin verrattuna, mutta kuski on yhtä vahva kuin sen heikoin osa. Tätä voi peilata myös Tiimiakatemialle omaan tiimiin. Tosin autoa ei niin vain korjatakkaan hetkessä, mutta tiimin ongelmat voidaan, jos niin vain halutaan.

Kirjan takakannessa kuvaillaan kirjaa seuraavalla tavalla:

”Tuntematon Kimi Räikkönen on hurja, humoristinen ja liikuttava kirja – sen luettuasi tiedät mitä puhuu ihminen, joka ei yleensä puhu, ja mitä ajattelee ihminen, jonka moni tietää mutta harva tuntee”

Ja mielestäni tuo kappale tiivistää täydellisesti kirjan. Kirjasta pystyn paljon peilaamaan oppeja ja asioita ihan omaan elämään. Kimistä tykkään eniten hänen asenteestansa elämään. Hän ei muiden mielipiteistä välitä ja hän tekee asioita, mitkä häntä ainoastaan kiinnostaa. Hän on monesti haastattelussa sanonutkin, että jos en tästä tykkäisi en täällä olisi.

You May Also Like…

Teknologia jäljittelee biologiaa

Teknologia jäljittelee biologiaa

Suuri osa ihmisistä ei tiedä mitä tietokoneen tai puhelimen sisältä löytyy ja vielä pienempi osa ymmärtää kuinka ne...

En tiiä jaksaako

Ei sun tarvi jaksaa hei. Pysähdy hetkeksi On tärkeää kuunnella omaa kehoa ja mielentilaa, ja tunnistaa, kun tarvitsee...

Doulahörhöilyä

Kuinka ollakaan – lapsuuden kätilöhaaveesta ammattidoulaksi, Tiimiakatemian aikaisen henkisen kasvun ja oman työn...

0 kommenttia

Lähetä kommentti