Tiimiakatemian johtavat ajatukset

Kirjoittaja: Sanna Kiviaho

29 lokakuun, 2021

Lähdeteos: Tiimiakatemian johtavat ajatukset

Lähdeteoksen kirjoittaja: Tiimiakatemian valmentajat

Teoriapisteet: 1

Pohdintaa Tiimiakatemian johtavista ajatuksista 29.10.2021

Tiimiakatemialla johtavat ajatukset ovat kuin punainen lanka, joka innostaa meitä tekemisessä ja takaa sen, että jokainen toimii akatemialla yhteisönä. Johtavat ajatukset muodostuvat tiimiyrittäjän kymmenestä ohjeesta, arvoista, missiosta, visiosta ja arvoja täydentävistä periaatteista. On hienoa, että näihin käytetään aikaa. Ne tarkastetaan yhdessä ja tuodaan jokaisen tietoisuuteen. Sentiasta Matias Sarlin, Amalia Jokinen ja Emilia Ahonen kävivät ensimmäisessä johtajuuden koulutusohjelmassa ja he tulevat pitämään meille treenit johtavista ajatuksista. On mielenkiintoista kuulla heidän näkemyksiään ja herättää yhteistä pohdintaa näiden ympärille. Aion lisätä treeneissä syntyneet pohdinnat reflektion loppuun.

KYMMENEN OHJETTA TIIMIYRITTÄJÄLLE

 1. Tee aloite, uskalla etsiä ohjeita.
 2. Opi hallitsemaan kaaosta. Se on ensimmäinen askel luovassa prosessissa.
 3. Saat tehdä virheitä. Voit oppia niistä.
 4. Kohdista energiasi ratkaisuihin, älä ongelmien murehtimiseen.
 5. Tee parhaasi ja aseta tavoitteesi korkealle.
 6. Näe mahdollisuuksia, älä esteitä.
 7. Uskalla kokeilla ja olla oma itsesi.
 8. Hymyile, nauti ja heittäydy.
 9. Ole nöyrä ja luo menestyksesi aina uudelleen.
 10. Kunnioita kanssa ihmisiä ja hyödynnä Tiimiakatemian sisältä löytyvä kokemus ja tieto, jottei pyörää tarvitse keksiä uudelleen.

Ajatukset, jotka mieleeni nousevat näistä kymmenestä ohjeesta on se, että Tiimiakatemia vaatii paljon itseluottamusta. Itselläni on ensimmäisen vuoden aikana ollut hakemista sen kanssa, koska uuden asian aloittamisessa on aina vähän painetta siitä, ettei vielä osaa. Pikkuhiljaa usko ja luottamus itseeni ja omiin taitoihin on lisääntynyt. Lohduttavaa on se, että olemme kaikki samassa tilanteessa. Pelkojen voittaminen ja niiden uhkaaminen on akatemialla arvostettua ja siihen kannustetaan. Koen, että nämä ohjeet näkyvät akatemian arjessa ja yhteisö noudattaa näitä. Itselläni ja tiimilläni on mielestäni parantamisen varaa aloitteiden ja uskalluksen kanssa. Parannusta on näkynyt viime keväästä, mutta vielä liian monesti antaa pelolle ja jännitykselle liikaa valtaa ja unohtaa sen, ettei heti tarvitse onnistua.

TIIMIAKATEMIAN ARVOT

 1. Ihmissuhteet
 2. Tiimiyrittäjyys
 3. Rohkeat kokeilut ja jatkuva uuden synnyttäminen
 4. Tekemällä oppiminen
 5. Matkustaminen

Arvot ovat asioita, joiden mukaan toimimme akatemialla. Osalla ne ovat elämässä jo ennestään ja osa kasvaa niihin akatemiauran aikana. Ihmissuhteet ovat tärkeä arvo minulle niin tiimiakatemian ulkopuolisessa elämässä kuin sen sisälläkin. Kun pystyy olemaan avoin ja aito ympärillä oleville ihmisille, saa kokemuksesta enemmän irti, eikä arki ole niin raskasta. Koen jo nyt, että tiimini on minulle tärkeä ja haluan antaa itsestäni parhaan mahdollisen kokemuksen heille. Arvot tukevat hyvin toinen toisiaan. Toimimme yhteisönä, aidosti, rohkeasti ja uteliaasti. Matkustaminen on hienoin arvo näistä, koska siihen liittyy syvällisempikin puoli. Joskus on ollut puhetta siitä, että arvo tarkoittaa fyysisesti matkustamista vaikkapa toiseen kaupunkiin tai maahan. Laajennetaan verkostoja ja etsitään mahdollisuuksia kauempaa. Se tarkoittaa kuitenkin myös matkaa itsensä kanssa. Henkistä kasvua ja kehittymistä ihmisenä, tiimiyrittäjänä ja oppijana. Jatkuvan reflektoinnin kautta jokainen akatemialainen tutustuu lisää itseensä aina hieman erilaisesta näkökulmasta ja se on yhteisöä rikastuttavaa.

Tiimiakatemian missiona on synnyttää rohkeita tiimiyrittäjiä. Sen näen toteutuvan. Enemmän huomioni kiinnittyy visioon ”Tiimiakatemia kaikkien saataville”. Hieno tavoittelemisen arvoinen ja saavutettava visio. Tiimiakatemia on niin tiivis yhteisö, että omaan silmään se ei ole vielä näyttäytynyt minulle kovin ulospäin suuntautuneelle, vaikka toimintaa ulospäin kuitenkin on. Haluan itse olla mukana toteuttamassa visiota siten, että kävisin vanhalla lukiollani puhumassa opinnoista tiimiakatemialla ja toisin esille projekteja, jotka ovat lähtöisin akatemialta. Pyrin myös suuntaamaan omaa tekemistäni ulospäin käymällä aktiivisesti asiakaskäynneillä ja tekemällä isosti näkyviä projekteja.

You May Also Like…

Teknologia jäljittelee biologiaa

Teknologia jäljittelee biologiaa

Suuri osa ihmisistä ei tiedä mitä tietokoneen tai puhelimen sisältä löytyy ja vielä pienempi osa ymmärtää kuinka ne...

Uusi neuvotteluvalta

Kirjan kirjottajat: Juhana Torkki ja Sami Miettinen | Refektio by Joel Tiainen | Teoriapisteet: 2 Johdanto Hyvät...

En tiiä jaksaako

Ei sun tarvi jaksaa hei. Pysähdy hetkeksi On tärkeää kuunnella omaa kehoa ja mielentilaa, ja tunnistaa, kun tarvitsee...

0 kommenttia

Lähetä kommentti