Pim! Olet luova

Kirjoittaja: Hepola

25 helmikuun, 2021

Lähdeteos:

Lähdeteoksen kirjoittaja:

Teoriapisteet:

Yrittäjänä törmää usein kysymykseen, oletko luova? Uudet innovaatiot, liiketoimintamallit ja asiakkaat muovaavat tekemistä sekä yritystä lähes tulkoon joka päivä. Aina voi myös tyytyä suorittamaan normaalilla tasolla ja luottamaan vanhoihin tapoihin tehdä asiat koska se on aina ennenkin toiminut, mutta kun yhtälöön asetetaan sammumaton tiedonjano ja kunnianhimo niin se aiheuttaa epätietoisuutta. En toki tarkoita, että kaikki edes osaisivat olla innovatiivisia tai eturintamassa käynnistämässä vallankumousta. Kategorisointi aiheuttaa myös tarpeetonta stressiä useille yrittäjille koska luovuus saattaa olla kaukana omasta tekemisestä, syy minkä takia halusin kirjan lukea, oli juuri tämä, en ole luova, en halua olla keksijä vaan ennemmin keskittyä ideoiden jalostamiseen, kun joku muu on sen tuonut julki.

 

Paavo ja Lauri Järvilehto kertovat kirjassa Pim! Olet luova, omia näkemyksiään aihealueesta ja koostavat vinkkejä, kuinka tulla luovammaksi. Arkielämässä koen eläväni värikästä ja innostavaa elämää, joten vertailen kirjan vinkkejä työelämään sekä luovuuden merkitystä jokapäiväiseen tekemiseen.

 

Miksi pitäisi olla luova?

 

Ihmisten perimmäinen ajatus luovuudesta liittyy todennäköisesti taiteisiin, miksi siis pitäisi olla luova, jos en aio maalata tauluja tai kirjoittaa kappaleita? Tulevaisuuden osalta puhutaan usein, että luovuutta tullaan tarvitsemaan yhä enemmän, vähiten sen vuoksi että työelämä on murroksessa ja digiloikka on saavutettu vihdoin myös konservatiivisilla aloilla. Innovaatio on nykyajan trendisana ja se on paras esimerkki luovuudesta, tehdään nelipäiväistä työviikkoa ja pyritään saavuttamaan samat asiat tehtyä, kun palkkaus pysyy samana. Heti kun alan ajattelemaan koen olevani innovatiivinen enkä halua tehdä asioita samalla tavalla kuin vanhemmat sukupolvet, ehkä pieni luovuuden siemen elää siis sisälläni. Olen päässyt 18. sivulle ja siinä mainitaan, että jokainen ihminen on luova, miten kirjoittajat voivat olla niin varmoja? Yksinkertaisesti luovuus koskettaa niin laajaa kokonaisuutta, että jokaisen ajatuksissa on ripaus luovuutta mukana, pelkästään jonnekin meneminen vaatii harkintaa, jos kyse ei ole perinteisestä autolla ajamisesta paikasta A paikkaan B.

 

 

Mitä luovuus on?

 

Kirjan sivulla on yksinkertaistettu luovuus uuden luomiseen, tarkoituksenmukaiseen uuden luomiseen tarkemmin sanottuna. Jos keksin uuden sanan, joka tarkoittaa jotain asiaa vahingossa koska en osannut muotoilla oikeaa sanaa oikein ei kyse ole luovuudesta vaan uuden termin määrittämisestä, joka todennäköisesti ei koskaan päädy kaveriporukamme ulkopuolelle. Samaan aikaan kun alan pohtimaan miten toteutamme vahvarin akatemialla ja päädymme tulokseen, jossa otamme mallia, haluatko miljonääriksi tv-sarjasta, teemme haluatko huippuvalmentajaksi konseptin, jossa kysymme valmentajilta heidän tiimeihinsä liittyviä kysymyksiä, niin voidaan ajatella, että olimme luovia. Konsepti muuten toteutettiin helmikuussa 2021 ja se oli onnistunut, joten käytimme luovuuttamme hyödyksi ja se toimi.

 

Miten olla luova?

 

Vastaus kysymykseen oli alleviivattuna kirjassa, tee asioita. Se on helppo vinkki antaa jokaiselle, joka haaveilee luovuudesta ja sen ynnäämisestä omaan tekemiseen esimerkiksi työelämässä. Tee asioita, tee asioita eri tavalla, kehitä itseäsi tiedolla ja kokeile asioita asiakaspinnassa. Aina saa aloittaa pienistä muutoksista kuten tavasta kontaktoida uusia asiakkaita tai markkinoida omaa tuotettaan eri tavoin kuin normaalisti. Teams-palaverit ovat tulleet jäädäkseen koska enää ei tarvitse joka kerta mennä asiakkaan luokse fyysisesti, että pääsee keskustelemaan asiasta kasvokkain, samalla tiimissämme on herännyt ajatus, että mitä jos muuttaisimme totuttua ja silloin tällöin menisimme suoraan asiakkaan luokse, huomioiden tietenkin koronatilanteen. Olemme joka päivä luovia, vaikka sitä ei itse tunnistaisi mutta silti on pitkä matka luovaan tekemiseen koska useat asiat on jo ns. keksitty.

You May Also Like…

Älykäs intuitio

Mikä on se mystinen työkalu, jota Oprah, Einstein, Elon Musk, Steve Jobs, Nikola Tesla ja lukuisat muut aikamme nerot...

Digiyrittäjän käsikirja

Digiyrittäjän käsikirja kertoo, kuinka kannattava konsulttiyritys perustetaan ja kasvatetaan. Digikonsultti voi tehdä...

Suojattu: Lisää liksaa

Salasanasuojattu

Katsoaksesi tätä suojattua sisältöä, kirjoita salasana alle:

0 kommenttia

Lähetä kommentti