Pelon hinta

Kirjoittaja: Hepola

10 tammikuun, 2022

Lähdeteos: Pelon hinta

Lähdeteoksen kirjoittaja: Henkka Hyppönen

Teoriapisteet: 2

Taisin noin vuosi sitten kirjoittaa edellisen kerran reflektion kirjasta, joka käsitteli pelkoa ja ihmisten pelkoja. Aihe itselleni on hyvin tärkeä ja tuttu koska joudun painimaan erilaisten pelkojen kanssa joka päivä. Itse kirjasta pidin hyvin paljon, vaikka se tyyliltään oli mielestäni erikoinen. Haluan käydä läpi pelkoja tiimissä ja tiimiyrityksessä. Omista peloistani taisin kirjoittaa jo aikaisemmin, joten niiden kertaamisen jätän toiseen kertaan, vaikka todennäköisesti peilaan niihin kirjoituksessani.

Miten pelko muodostuu? Epäonnistumisen pelko on varmasti tyypillisin mutta samassa linjassa tulee ihmisten toiminnallaan aiheuttama pelko. Onko pelon alle alistuttava ja sen kanssa elettävä kuuluu usein uutisotsikot. Henkilökohtainen mielipiteeni on se, miten suhtaudut itse pelkoihin, määrittelee sen, kuinka helposti pääset niistä eroon tai pystyt siirtämään sivuun päivittäisestä ajattelusta. Jos pelkoa ei kohtaa, sitä ei ikinä kohtaa. -Niilo22. 

Tiimin kannalta aihe on alkanut kiehtomaan minua, millaisia pelkoja esiintyy tai kaivataan tiimin toimintaan? Epäonnistumisen pelko on hyvin tyypillinen yksilöillä ja yhteisöillä mutta Sawakessa sitä en pysty huomaamaan. Sprinttipisteet, taloudelliset tavoitteet ja projektit laiminlyödään olan kohautuksella kerta toisensa jälkeen. Olemme johtoryhmän kanssa kokeilleet kahta keinoa, tiukkaa kuria ja järjestystä sekä rentoa ja tukevaa toimintaa, jotta kaikki pääsisivät tavoitteisiin. Vain ensimmäisen on toiminut, tiimissämme on paljon erilaisia persoonia ja tekijöitä, joten yhtä ainoaa oikeaa toimintatapaa ei varmasti edes ole mahdollista löytää. Silti tärkein kysymys on miten voimme päästä tavoitteisiin ja onnistua koko tiimin voimin parhaiten. Uhkailu ja seuraamuksista puhuminen on tuonut kerran toivotun tuloksen mutta jatkumosta huomaa, että se on toimiva keino vain niin kauan kuin sitä aktiivisesti toteuttaa. Rento ja lepsu linja ei vie mihinkään, se on jo todettava. 

Mitä tulevaisuudessa? Johtoryhmä vaihtuu jälleen vuodenvaihteessa eli n. 2 kuukauden kuluttua. Vielä ei pysty sanomaan ketkä siihen tulee kuulumaan, mutta haasteet pysyvät silti samoina. 

Haluan kuitenkin itse päästä haastamaan itseäni ja muita tiimiläisiä, jotta pystyisimme suoriutumaan viimeisestä akatemiavuodesta kunnialla, tällä hetkellä uhkakuvat leijuvat jälleen päällämme. Keppi vai porkkana, sen tulee määrittämään johtoryhmän kokoonpano, yleinen mielipide on tässä vaiheessa täysin yhdentekevä, joten joryn päätökseksi jää toimintatapojen ja strategian tekeminen.

You May Also Like…

Alustatalous

Ajattelin kokeilla uutta aluevaltausta ja paneutua alustatalouden maailmaan. Ajat ovat todella muuttuneet ja...

Johtajuuden ristiriidat

Johtajuus on monimutkainen laji, jossa kaikkia ei koskaan voi miellyttää tasapuolisesti ja pettymyksien kohtaamiseen...

Myy enemmän – myy paremmin

Myynti on taitolaji, josta Mika D. Rubanovitsch on kirjoittanut useammankin kirjan. Viime syksynä luin kyseiseltä...

0 kommenttia

Lähetä kommentti