Johtavat ajatukset

Kirjoittaja: Annika Jokinen

5 joulukuun, 2020

Lähdeteos:

Lähdeteoksen kirjoittaja:

Teoriapisteet:

Tiimiakatemian arvot ja varsinkin niitä täydentävät periaatteet ovat asia minkä jokaisen taloon tulevan opiskelijan pitäisi heti ensimmäisen lukea. Niiden pitäisi olla ensimmäinen asia, jota treeneissä käydään. Miksi? Siksi, että niissä avataan mielestäni TA:n toimintaperiaatteet. Kun nämä tiedot ovat hallussa, on huomattavasti enemmän tietoa siitä mitä ja miten talossa toimitaan. On erittäin vaikea alkaa uutena opiskelijana tekemään yhtään mitään, jos ei ymmärrä MIKSI näitä asioita tehdään.

Yksilönvastuu on erittäin suuressa roolissa akatemialla, mutta se ei silti tunnu olevan kaikille kovin selvä asia. Edelleen odotetaan, että joku muu tulee kertomaan mitä sinun pitää tehdä ja miten. Toisaalta muistan viime keväältä, että mekin kävimme nämä asiat ekojen kuukausien aikana läpi, mutta sitä oli niin hukassa kaikista toimintatavoista, ettei näitä osannut sen syvällisemmin ajatella.

 

ARVOT

1 Ihmissuhteet

  1. Tiimiyrittäjyys
  2. Rohkeat kokeilut ja jatkuva uudensynnyttäminen.
  3. Tekemällä oppiminen
  4. Matkustaminen

 

Arvoja täydentävät periaatteet:

  • Yksilönvastuu

Kaikki lähtee aina yksilöstä. Tiimiyrittäjän on ansaittava teoillaan jäsenyytensä tiimiyrityksessä joka päivä. Vapaus tuo vastuuta ja siksi emme syytä toisia vaan ainoastaan itseämme.

  • Toiminta

Opimme ja teemme tulosta tiimiyrityksessämme yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Toimintamme on hauskaa, tuloksellista ja näkyvää.

  • Oppiminen

Uudet kolahdukset tulevat dialogista, tekemisestä ja teorioista.

  • Tiedonvirtaus

Jokaisen tiimiyrittäjän on ymmärrettävä toimintamme kokonaisuus, luotava uutta tietoa ja levitettävä sitä yli tiimirajojen.

  • Perintö

Vaalimme kulttuuriamme ja jätämme perinnön tuleville tiimiyrityksille.

 

Myöskin tiimiyrittäjän 10 ohjetta olisi hyvä sisäistää heti opintojen alkuvaiheessa. Varsinkin kohdat 3, 4 ja 6. Usein virheitä pelätään, niin paljon, ettei uskalleta edes aloittaa. Tämän tajuaa vasta kantapään kautta, että juurikin niistä virheistä oppii kaikista eniten. Joten olisikin erittäin suotavaa tehdä virheitä roppakaupalla, jotta tulisi oppiakin. Eikä jättää tekemättä, koska pelottaa.

Usein myös ideoiden kehittely tyssää ongelmien murehtimiseen, kun ei ymmärretä miettiä, kuinka ne ongelmat ratkaistaan. On helpompi jättää asiat kesken, muka ongelmien takia, vaikka oikeasti syynä taitaa useimmiten olla tekemisen pelko. Kohta 6 viittaa tähän samaan asiaan hyvin vahvasti.

Kohtaa 10, olisi helpompi käyttää, mikäli talossa olevat projektit olisivat jotenkin helpommin kaikkien nähtävillä. Sekä alumnien projekteista tietoa. Jos saisit jostain ”taulusta” suoraan tiedon, että joku aiempi tiimi olisi tehnyt vastaavaa hommaa, voisit saman tien ottaa ”asiakastapaamisen” alumniin ja kysellä häneltä vinkkejä ja neuvoja.

Muutenkin helpottaisi uusien pinkkujen ideointia projekteista, eikä kaikkea tarvitsisi keksiä uudelleen. Tässäpä voisi olla työtä alumnipäällikölle…

 

KYMMENEN OHJETTA TIIMIYRITTÄJÄLLE:

  1. Tee aloite, uskalla etsiä ohjeita.
  2. Opi hallitsemaan kaaosta. Se on ensimmäinen askel luovassa prosessissa.
  3. Saat tehdä virheitä. Voit oppia niistä.
  4. Kohdista energiasi ratkaisuihin, älä ongelmien murehtimiseen.
  5. Tee parhaasi ja aseta tavoitteesi korkealle.
  6. Näe mahdollisuuksia, älä esteitä.
  7. Uskalla kokeilla ja olla oma itsesi.
  8. Hymyile, nauti ja heittäydy.
  9. Ole nöyrä ja luo menestyksesi aina uudelleen.
  10. Kunnioita kanssaihmisiä ja hyödynnä Tiimiakatemian sisältä löytyvä kokemus ja tieto, jottei pyörää tarvitse keksiä uudelleen.

 

Toisin sanoen, onhan näissä ajatuksissa ihan pointtinsa, kun niitä hetken miettii, vaikka ne aluksi tuntuikin tyhjältä sanahelinältä.

 

Mielestäni missio kuvastaa hyvin Tiimiakatemian tavoitteita, mutta tämänhetkinen visio on ihan täyttä hepreaa. Enkä todella osaa yhdistää, miten nämä 2 asiaa liittyvät toisiinsa.

 

MISSIO: Synnytämme rohkeita tiimiyrittäjiä.

VISIO: Tiimiakatemia kaikkien saataville!

You May Also Like…

Digimarkkinointi

Pääsin viimein digimarkkinointikirjan kimppuun, joka on pitkään kulkenut lukulistallani mistään sitä löytämättä....

Intohimona brändit

Tämä kirja päätyi reflektoitavaksi nyt, sillä brändit ja niiden kilpailu on ollut viime vuosina todella kovassa...

0 kommenttia

Lähetä kommentti