Johtavat ajatukset

Kirjoittaja: Oona Korhonen

29 huhtikuun, 2020

Lähdeteos:

Lähdeteoksen kirjoittaja:

Teoriapisteet:

Tiimiakatemian Johtavat ajatukset on pieni vihko, mutta se on täynnä asiaa. Heti alussa sanotaan, kuinka ”tarkoituksemme on luoda tulevaisuus eikä ennustaa sitä” ja juuri tämän takia on tärkeä nähdä periaatteet, arvot ja missio konkreettisena karttana, jota voimme käyttää apuna matkalla ja muistuttaa itseämme päämäärästämme. Tiimiakatemian alkutaipaleella monet varmasti miettivät miksi olemme täällä, ja itsekin tämän kysymyksen kanssa olen paininut. Oli mukava taas lukaista johtavat ajatukset ja löytää pieni motivaation pilke tekemiseen, ja miksi tänne on tultu.

 

Tiimiakatemian arvot

 

  1. Luottamukselliset ihmissuhteet ja pitkäaikaiset kumppanuudet

 

Ihmissuhteet, luottamuksen rakentaminen ja avoimuus on ollut selkeä teema tämän lyhyen ajan aikana, kun Tiimiakatemialla on pyörinyt. Hyvät suhteet on erittäin tärkeä pohja toimivalle tiimiyritykselle, kun toiset tuntee toimimme porukkana paremmin. Kun tiimi toimii hyvin yhdessä, se välittyy myös asiakkaille, ja näin avoimuus ja luottamus rakentaa kestävää asiakassuhdetta.

 

  1. Tiimiyrittäjyys

 

Tiiminä toimiminen ei aina ole helppoa, mutta tiimissä on todellista voimaa. Yhteiset projektit ja treenit kasvattaa meitä yhteen. Tiimin jäsenet ovat omia yksilöitään ja kaikilla on omat vahvuutensa, ja kun osaamme hyödyntää ja jakaa jokaisen oppeja voimme päästä pitkälle. Apu on aina lähellä ja verkostot luovat mahdollisuuksia.

 

  1. Jatkuvat kokeilut ja uuden synnyttäminen

 

Tiimiakatemia on loistava paikka kokeilla uutta ja erilaista, koska apu ja kannustus on aina lähellä. Se, tartummeko tilaisuuksiin ennakkoluulottomasti ja rohkeasti on varmasti asia, joka voi olla vaikea oppia, mutta ehdottoman tärkeä. Välillä sitä itsekin miettii, että mikä tässä muka jarruttelee? Kaikki on mahdollista, kun vain uskaltaa kokeilla, ja tämä on virkistävä muistutus siitä.

 

  1. Tekemällä oppiminen ja käytännönläheisyys

 

Tämä arvo näkyy selkeästi Tiimiakatemian jokapäiväisessä arjessa. Helposti unohtaa, että tässä ollaan periaatteessa koulussa. Se oli juuri se kiehtova ajatus, joka minutkin Tiimiakatemialle alun perin johdatti. Tekemällä oppii tehokkaasti ja voimme tehdä sen asiakkaiden kanssa yhteistyössä.

 

 

  1. Matkustaminen

 

Tiimiakatemialla on huikeat kansainväliset verkostot ja Tiimiakatemioita löytyy ympäri maailmaa. Uusia oppeja, ajatuksia ja käytäntöjä on tärkeä hakea myös merten takaa. Vuosittainen learning circus, sekä lopussa häämöttävä maailmanympärysmatka tukee matkustamisen arvoa. Itse koen, että kansainvälisyys on osana Tiimiakatemian arvoa, mutta matkustusta voisi olla omasta puolestani vieläkin enemmän. Toivon että seuraavan kolmen vuoden aikana Tiimiakatemialla saamme aikaan enemän kansainvälisiä projekteja ja matkustamista sitä kautta.

 

 

 

On mielenkiintoista huomata, kuinka suureksi osaksi Johtavien ajatuksien merkitys toteutuu arjessa ja tekemisessä ilman että asiaa edes ajattelee. Johtavat ajatukset on luotu siltä pohjalta, että jokainen Tiimiakatemialainen pystyy ja haluaa niitä noudattamaan iloisin mielin, ja voin itse nämä arvot mielelläni allekirjoittaa.

You May Also Like…

Mindset

Jos olet joskus hakenut youtubesta, tiktokista tai mistä tahansa muusta hakukoneesta ”kuinka menestyä” olet varmasti...

Väärää yrittämistä

Lähdin hakemaan ideoita uuden projektin synnyttämiseen ja kuulin, että tämä kirja olisi yksi hyvä ehdokas juuri tähän....

0 kommenttia

Lähetä kommentti