Unfuck yourself

Kirjoittaja: Sasha Vilenius

29 lokakuun, 2020

Lähdeteos: Unfuck yourself

Lähdeteoksen kirjoittaja: Gary Bishop

Teoriapisteet: 2

Unfuck yourself

 

”Herää näkemään oma potentiaalisi, lakkaa vitkuttelemasta

 ja ala elää omannäköistäsi elämää.”

 

Olen aiemmin pitänyt kaikkia self help-kirjoja täysin humpuukkina ja etteivät ne sovellu minulle. Tämän ja aiemmin lukemani kirjan Kuinka olla piittaamatta paskaakaan otsikot ja kuvaukset herättivät minussa mielenkiinnon ja sain näistä paljon hyvää oppia. Toki moni näistä lukemista asioista oli jo minulle itsestään selviä ja sellaisia joita olen sisällyttänyt arkeeni.

Mitä jos kertoisin, että vaikka luulet töpeksiväsi elämäsi valintatilanteessa jatkuvasti, tosiasiassa pärjäät loistavasti? Että kaikkea, mitä tapahtuu, voi pitää voittona? Olet tässä hetkessä joten olet selvinnyt kaikista vastoinkäymisistä. Tätä ei aina tule ajatelleeksi, sillä usein juuri ne epäonnistumiset ja vastoinkäymiset ovat ne jotka pitävät sinut öisin hereillä ja jäävät kolkuttamaan takaraivoon pitkäksi aikaa. Oli mielenkiintoista pohtia että jokainen epäonnistuminen on ollutkin menestys elämässäsi ja niiden on kuulunutkin tapahtua niin. Olen kuullutkin pohdintaa siitä onko epäonnistumisia lainkaan olemassa. Maailmassa on luotu monta merkittävää keksintöä vahingossa ja siten että jonkun toisen asian teko on epäonnistunut. Näissäkin asioissa epäonnistuminen on ollutkin onnistuminen ja suorastaan menestys.

 

”Jokaisella on omat ongelmansa eikä elämä ole aina ihanaa.

Kestävää onnea on mahdoton saavuttaa”

Jos olet oikeasti rehellinen itsellesi ja mietit sinulla olevia ongelmia, ovat ne todennäköisesti äärimmäisen mitättömiä verrattuna siihen mitä muut ihmiset ympäri maailmaa joutuvat kestämään. Mitä se kertoo elämäsi tilanteesta jos esimerkiksi päiväsi suurin ongelma on se että unohdit puhelimen laturisi kotiin. Toisella puolella maailmaa joillakin ei ole puhdasta juomavettä ja kotikaupunki on pommitettu palasiksi useiden vuosien ajan. Jos luet tätä esseetä, elämäsi tuskin on yhtä rankkaa kuin somalialaisilla lapsisotilailla. Sokrates on sanonut jo vuonna 400 eaa. että jos kaikki maailman murheet laitettaisiin yhteen kasaan ja jokaisen olisi otettava sieltä osuutensa, useimmat ottaisivat takaisin omat ongelmat ja murheet.

 

”Pääsi sisus ei kerro, kuka olet. Sinä olet tekosi.

Sinä olet sitä, mitä teet”

 

Useimmat ihmiset antavat ajatustensa ja tunteidensa vaikuttaa huomattavasti tekemisiinsä. Poikkeuksellisen hyvin pärjäävät henkilöt suoriutuvat kuitenkin hyvin osittain siksi, että he ovat oppineet kohtaamaan tunteensa toteuttamatta niitä käytännössä. Jos aamulla kohtaat jonkin pienen vastoinkäymisen, annatko sen pyöriä koko päivän päässäsi ja näin pilata sen. Saatat myös silloin käytökselläsi pilata muidenkin päivän vain sen takia että kiukuttelit aamulla sattunutta vastoinkäymistä. Toki ei tunteitaan pidä vältellä mutta niitä olisi hyvä oppia hallitsemaan niin etteivät tunteet ota valtaa tekemisestäsi. Työelämässä sinun pitää silti suorittaa päivän tehtävät hyvin vaikka sinulla olisi huono päivä henkilökohtaisesti. Eikö siis olisi paljon parempi että siirtäisit vastoinkäymiset sivuun, ottaisit päivään positiivisen asenteen ja saisit tehtyä päivästäsi paljon paremman kuin että murehtisit koko päivän.

You May Also Like…

Teknologia jäljittelee biologiaa

Teknologia jäljittelee biologiaa

Suuri osa ihmisistä ei tiedä mitä tietokoneen tai puhelimen sisältä löytyy ja vielä pienempi osa ymmärtää kuinka ne...

En tiiä jaksaako

Ei sun tarvi jaksaa hei. Pysähdy hetkeksi On tärkeää kuunnella omaa kehoa ja mielentilaa, ja tunnistaa, kun tarvitsee...

Doulahörhöilyä

Kuinka ollakaan – lapsuuden kätilöhaaveesta ammattidoulaksi, Tiimiakatemian aikaisen henkisen kasvun ja oman työn...

0 kommenttia

Lähetä kommentti