Camilla Tuominen – Johda tunteita, menesty työelämässä 

Kirjoittaja: Anna-Sofia Jarva

29 lokakuun, 2020

Lähdeteos: Johda tunteita, menesty työelämässä 

Lähdeteoksen kirjoittaja: Camilla Tuominen

Teoriapisteet: 2

Tunteiden johtaminen on tärkeää , koska se mahdollistaa paljon. Se, että tunnistaa tunteet on todella vaikeaa joillekin. Henkilökohtaisesti koen, että olen melko tunneälykäs. Kaikkien ihmisten kanssa se ei ole kumminkaan yhtä helppoa tunnistaa tunteita, vaikka onkin tunneälykäs. Ihmiset eivät monesti kerro kun kävelevät esimerkiksi kokoukseen mitä he tuntevat. Tunteita ei voi sivuuttaa. Tunteet ohjaavat kaikkea tekemistämme, vaikka ajattelemme jotkut että “olen todella rationaalinen ihminen ja ajattelen järjellä”.  Tunteet yritetään monesti tekemisessä sivuuta sillä, että keskittyy vain tekemän. Tunteita ei saa sivuuttaa, koska ne ovat valtava voima. Niitä pitää vain opetella ymmärtämään, käyttämään ja johtamaan. Yksi tulevaisuuden tärkeimmistä johtamis- työkaluista on tunteiden johtaminen. 

KUUNTELU  

Pysähdy kuuntelemaan. Hyvä muistutus taas, että pitää pysähtyä kuuntelemaan ja ymmärtämän mitä muut sanovat. Monesti on jo vastaus mielessä ennen kuin toinen ehtii sanoa asiaansa loppuun. Tällöin asian kuuntelu jää toissijaiseksi asiaksi.  Tunteiden kuuntelussa on sama tilanne. Pitää osata kuunnella mitä tunteet kertovat. Jos tunteet ohittaa ei voi todella kuunnella ihmistä. Se vasta hankalaa onkin, koska tunteet ovat ikään kuin näkymätöntä mössöä. Ei riitä että johtaja ymmärtää faktat vaan pitää pystyä tunnistamaan tunteet niiden takana.  

LÄSNÄOLO  

Se, että on paikalla vai että on läsnä on täysin eri asia.  Myös ajatusten on oltava läsnä. Ajatukset saattavat harhailla jo lounaassa palaverin aikana ja sen kyllä huomaa yleensä. Läsnäolo on todella merkityksellistä ja tärkeää jokaiselle meistä. Jos kerrot toiselle jotain siistiä päivästäsi ja odotat häneltä reaktiota asiaan, mutta toinen on esimerkiksi vain puhelimella, se tuntuu todella pahalle. Hän ei ainoastaan ole kuuntelematta vaan ei ole tilanteessa läsnä. Ihminen tarvitsee reaktiota tai eleitä siihen, että huomaa sinun olevan siinä juuri silloin.   

LUOTTAMUS 

KUN olet ansainnut luottamuksen muut uskaltavat avata itsensä. Jotta voi päästä johtamaan tunteita, tulee osapuolien luottaa toisiinsa. Ei kukaan meistä avaudu epäluotettavalle ihmiselle asioistaan ja tunteistaan. Tällöin keskustelu jää todella pintapuoliseksi. Ihmiset helposti kokoavat elämän aikana muuria ympärilleen ja joidenkin kanssa sen läpäisemiseen menee aikaa. Luottamusta ei rakenneta viikossa vaan pitää osata olla kärsivällinen. Pitää luoda turvallinen psykologinen ilmapiiri. 

 

Kokonaisuudessaan kirja oli ihan hyvä, mutta uskon että olisi saanut enemmän kirjailijan koulutuksesta irti (johon en päässyt ?). Kaipasin enemmän käytännön juttuja ehkä. Suosittelisin kirjaa sellaisille ihmisille, jotka enemmän kamppailevat sen kanssa, etteivät esimerkiksi ymmärrä ihmisiä jotka ajattelevat enemmän tunteilla kuin järjellä asioita.  

You May Also Like…

Inspiroitunut

Inspiroituneena olen innostunut ja valmiina luomaan uutta. Näen, kuulen ja aistin uusia ideoita, kehitettävää tai...

VIHERPESUOPAS

Viherpesuopas - Jani Niipola, Antti Isokangas ja Riku Vassinen Löysin Nextorystä tänä vuonna (2022) julkaistun...

100 faktaa myynnistä

Toinen vuosi tiimiyrittäjänä tiimiakatemialla alkoi nyt syksyllä ja päätin ensimmäiseksi kirjaksi lukea Andrei...

0 kommenttia

Lähetä kommentti