Johtajuus-kirkas suunta ja ihmisen voima

Kirjoittaja: Verneri Anttila

15 toukokuun, 2020

Lähdeteos:

Lähdeteoksen kirjoittaja:

Teoriapisteet:

Johtajuus – kirkas suunta ja ihmisten voima. Voiko kirjan nimi kuulostaa enempää Pohjois-Korealaiselta propaganda lehtiseltä jossa Kim Jong Ung patsastelee pellolla maalaisen kanssa? Kirja ei kuitenkaan kerro diktatuurista vaan johtamisesta Alaluhdan omien kokemusten pohjalta. Kokemusta kyllä hänellä riittää niin Nokian johtohommista kuin Koneen isokenkä osastolta.

Alahuhdan mielestä tärkeimpiä asioita johtamisessa on tulla toimeen ihmisten kanssa. Koen että taito on itsessään hyvä olla johtajalla tai oikeastaan kaikilla ihmisillä. Eihän ihminen voi olla johtaja tai edes toimiva osa työkoneistoa jos ei tule toimeen toisten työryhmässä olevien ihmisten kanssa. On tietenkin totta että jos johtaja on pidetty ja läheinen omien alaistensa kanssa on työntekijöiden helpompi toimia työympäristössä. Kaikkien työntekijöiden pitää tietää olevansa tärkeä osa koneistoa teki työntekijä mitä tahansa. Tasa-arvon tai oikeudenmukaisuuden puute kyllä syövät niin sihteerin kuin osaston johtajan työmotivaation suoraan nollaan.

Alahuhdan viisi huomioitavaa kohtaa johtamisessa on luottamuksen rakentaminen, positiivinen asenne, kiinnostus ihmisten kehittämiseen, kyky nähdä olennainen ja aikaansaamisen halu. Itse koen näistä tärkeimmäksi luottamuksen rakentamisen niin kuin varmaan yläpuolella jo sivusin. Tähän pätee loppukevääni ajatukset siihen miten en ole saanut itsestäni irti oikeastaan mitään kouluun liittyen. Tai olen minä saanut mutta lähinnä vain pakollisia juttuja. Miten siihen liittyy luottamus en minä tarkoita ettenkö luottaisi tiimiini mutta Tiimiakatemiaan en luota. Tiimiakatemia on menettänyt instituutiona luottamukseni kevään useiden möhläysten sekä viestintä ongelmien vuoksi. Miten instituutio joka on ollut pyörimässä kymmeniä vuosia ei osaa viestiä asioista ajoissa tai vielä pahempi miten voi onnistua viestimään väärin. Jatkuvaa missinformaatiota, onko ongelma siinä ettei osaa vai jossain muussa? Tälläiset ajatukset tappavat motivaation töiden tekemiseen aivan heti siksi itselläni esim perusopintojen tekeminen on ollut erittäin hankalaa.  Nyt kun luottamus on kadonnut ei muilla hyvillä puolilla mitä akatemiassa on ole oikeastaan mitään väliä niin iso osa ihmistä ja ihmisen motivaatiota luottamus on mielestäni. Näin ollen koen luottamuksen rakentamisen tärkeimmäksi osaksi näitä Alahuhdan oppeja.

 

Kirjassa puhutaan myös asiakas hankinnasta ja sen tärkeydestä. Asiakastapaamisten määrän lisäämisellä saavutettaisiin lisää myyntiä mutta pelkästään se ei riitä pitää vanhoistakin asiakkaista pitää huolta. Tiimiakatemian päivittäisessä arjessa ei yleensä painoteta asiakassuhteen jatkuvuutta tarpeeksi paljon. Kyllähän sitä aina silloin tällöin kuulee mutta sen painottaminen olisi mielestäni tärkeämpää. Niin kuin joskus aikaisemminkin olen sanonut tiimiakatemian sprintti pisteet ajavat mielestäni tiimiyrittäjiä jatkuvasti etsimään uusia asiakkaita kun vaihtoehtoisesti voisi kontaktia pyrkiä pitämään enemmän vanhoihin asiakkaisiin. En tiedä onko se sitten taas joku uusi piilo oppi mikä minulle tulisi tässä kohta jos en sitä olisi jostain aikaisemmin lukemastani kirjasta oppinut. Toisaalta sehän näiden kirjojen lukemisen idea varmaan onkin.

You May Also Like…

Sinistä vettä parkkihalliin!

Sinistä vettä parkkihalliin!

Sinisen meren strategia on vuonna 2005 julkaistu teos, jonka on kirjoittanut professorit W. Chan Kim ja Renee...

Laiskuus haisee

Laiskuus haisee

Leo Straniuksen kirjoittama kirja edustaa kaikkea muuta, mitä minä teen. Tehokkuuden taika on selfhelp tyylinen opas,...

0 kommenttia

Lähetä kommentti