Voittamisen anatomia

Kirjoittaja: Atte Saari

6 toukokuun, 2022

Lähdeteos: Voittamisen anatomia

Lähdeteoksen kirjoittaja: Saari, Oskari & Hintsa

Teoriapisteet: 2

Pitkän pohdinnan jälkeen päädyin Akin Hintsan teokseen Voittamisen anatomia. En ole lukenut kirjoja elämässäni lähes yhtään enkä mitään kirjaa alusta loppuun paitsi tämän. Olen kuullut Akin kirjasta muilta paljon ja kiinnostus heräsi ja sai minut ylittämään kynnyksen kirjan lukemiseen. Tahdoin ensimmäisen kirjani olevan hyvä ja tämä tuntui varmimmalta vaihtoehdolta.

Lähtökohtaisesti edesmennyt Aki Hintsa oli äitini puolen suvulleni entuudestaan tuttu. Valitettavasti en itse ikinä ennättänyt henkilöä tapamaan, vaikka olisin mielelläni tahtonut tavata hänet kirjan luettuani. En tosin ollut kovin kiinnostunut hänestä, kun vasta kirjan lukemisen jälkeen.  Jaan Aki Hintsan kanssa samaa arvomaailmaa ja siinä päällimmäisenä toisten auttamisen tahtoa ja hyvinvoinnin lisäämistä. Siitä saatua mielihyvää ei voi mitata rahalla tai siitä saatua tunnetilaa et saa mistään muualta.

Kirja vahvisti entuudestaan tiedostamieni terveydellisten ja tavoitteellisten asioiden tärkeyden. Oli helpottavaa todeta kirjaa lukiessani, että taidan elääkin jo aika terveellisesti, mutta parannusta olisi kuitenkin hyvä tehdä, niin kuin aina parannusta voisi tehdä, kun kyseeseen tulee oma hyvinvointi. Ymmärsin jatkuvan istumiseni haitat ja kävelyn lisäämisen tärkeyden. Tajuan nyt kuinka paljon arjen pienet asiat voivat vaikuttaa toimintakykyyn. 

Tavoitteiden asettamisen syvällisyys aukesi enemmän, en tosin itse ole ikinä kokenut vaikeana omien tavoitteiden asettamista ja niitten saavuttamista. Ymmärsin kuitenkin tavoitteiden asettamisessa ja saavuttamisessa esiintyvät ongelmat, joissa uskon pystyväni auttaa tulevaisuudessa muita.

Kirja antoi minulle paljon ja suurimmalta osin aktivoi enemmän ajattelua jo osattuihin taitoihin. Vaikka Hintsan tarinassa suurena osana on Formulat, ei se kuitenkaan moottoriurheilusta kiinnostamatonta minua haitannut sillä onhan kuitenkin minun perheessäni molemmat veljeni ja vanhempani Formula faneja, joten ei aiheen uskoisi haitata tämän hyvän kirjan parissa.

Kun tekemisessä täytyy ylittää jonkinlainen kynnys, jota en tee normaalisti ulkoisten tahojen pohjalta tuli osittain poikkeukselliseksi tämän kirjan lukemisen parissa. Ensimmäinen kirjoitelma pitkästä aikaa ja tätä kirjoittaessa huomasin monesti että omalle kohdalle se ei ole erityisen helppoa tai rikasta.

You May Also Like…

Alustatalous

Ajattelin kokeilla uutta aluevaltausta ja paneutua alustatalouden maailmaan. Ajat ovat todella muuttuneet ja...

Johtajuuden ristiriidat

Johtajuus on monimutkainen laji, jossa kaikkia ei koskaan voi miellyttää tasapuolisesti ja pettymyksien kohtaamiseen...

Myy enemmän – myy paremmin

Myynti on taitolaji, josta Mika D. Rubanovitsch on kirjoittanut useammankin kirjan. Viime syksynä luin kyseiseltä...

0 kommenttia

Lähetä kommentti