Voittamisen anatomia

Kirjoittaja: Hepola

15 helmikuun, 2021

Lähdeteos:

Lähdeteoksen kirjoittaja:

Teoriapisteet:

Aki Hintsan voittamisen kirja on aina ollut jonkinlainen peikko itselle, kiinnostus ja arvostus kyseistä henkilöä kohtaan on ollut jopa vähättelevää. Kun aloin etsimään kirjaa tajusin omistavani 3 kopiota itse mutta en osaa yhtään sanoa mistä ne ovat tulleet. Hintsan saavutukset ja maine on varmasti tarinoiden veroisia mutta tarpeettoman kovan henkilöbrändin luominen suomalaisen median toimesta on vähän inhottanut aikaisemmin, kirja muutti hieman ajatuksia ja opit mitä irtosi kirjasta ovat kiistattomat.

 

Kirja käsittelee henkistä kasvua ja valmentamista, ehkä vielä tarkemmin ihmisen henkilökohtaisia voimavaroja suoriutua tehtävistään ja jopa löytämään keinoja yli suoriutua. Tein juuri eilen Namaste -persoonallisuustestin, joten kirjan aihe käsittelee juuri mielessä olevia asioita, haasteita ja mahdollisuuksia, taitoja ja heikkouksia.

 

  1. Kuka olen?

 

Viimeisen vuoden aikana olen kamppailut omien ajatusteni kanssa ja paljon on kerennyt muuttua. Olen ensisijaisesti opiskelija, tiimiyrittäjä ja erotuomari, urheilu on edelleen lähellä sydäntä ja tiedonjano vaatii silloin tällöin sammuttamista, joten olen myös life long learner. 1,5 vuotta on nyt takana Tiimiakatemialla ja voi terve minkälaista meininki on ollut henkisellä puolella, totta kai myös paljon on tullut koettua ja opittua. Sama laiska luonne vaatii jokapäiväistä puuttumista, että varsinkin alussa sai perusopintoja suoritettuja ja eivät ne ole edelleenkään kaikki tehtynä. Samaan aikaan olen kuitenkin pystynyt luomaan itseäni uudestaan ja lähestymään kohti aikuisuutta, joka tarkoittaa tässä tapauksessa asioiden hoitamista ajoissa sekä vastuun ottamista omista asioista.

 

Tiimiyrittäjänä olen nyt toiminut vuoden verran, ensin rivisotilaana ja nyt talouspäällikkönä, osana johtoryhmää. Projektien osalta vuosi on ollut todella haasteellinen ja osansa haukuista saa myös korona, oma tekeminen ja itseluottamus on kadonnut täysin akatemialla. Rennon kesän ja hitaasti käynnistyvän syksyn jälkeen, olen löytänyt itsestäni huiman määrän energiaa, intoa ja motivaatiota, jota yritän nyt kanavoida oikeaan suuntaan. Hyvällä mallilla ollaan tällä hetkellä kehittymässä tiimiyrittäjäksi ja osaksi toimivaa sekä tuottavaa tiimiä. Sudenkuoppia taitaa silti olla enemmän kuin onnistumisenpaikkoja mutta onneksi niiden kummankin määrään voi vaikuttaa omilla valinnoillaan. Ylimielisyydestä on laskeuduttu omaksi itsekseen ja se on auttanut useissa asioissa mutta myös haittoja on tullut vaivaksi asti.

 

Viimeinen suuri kokonaisuus on erotuomarina toimiminen, jota nykyään haluan ajatella asiana, joka oli vain ajan kysymys läpi urheilu-uran. Rehellisyys, oikeudenmukaisuus ja hieman perfektionistinen luonne ajoivat peliuran lopuilla tuomaroinnin pariin, päätöstä ei ole kovin paljoa tarvinnut katua, vaikka välillä kilpailuvietti meinaa ajaa pelikentille. Uralla on menossa nyt kolmas kausi ja olen kerennyt kokea jo kahdet alle 17-vuotiaiden MM-kisat sekä kaksi kamppailua Ruotsin piinkovassa Allsvenskanissa, tietysti kymmenien kotimaisten otteluiden ohella aina aikuisten otteluissa nuoren junioreiden peleihin. Taidot alkavat vain karttua kovempaa vauhtia ja nälkä kasvaa koska se myös tietyllä tavalla hillitsee kilpailuviettiä, vertailen omia suorituksiani muihin tuomareihin ja yritän kehittyä paremmaksi.

 

  1. Mitä haluan

 

Minulla on tällä hetkellä hyvin selkeät tavoitteet elämässä, ne eivät ole ehkä kaikki suuria mutta haluan saavuttaa ne ennen kuin lähden haaveilemaan suuremmista asioista, olen kuitenkin vasta 22-vuotias eli työelämän näkökulmasta hyvin nuori. Opiskelijana haluan saavuttaa tutkinnon hyvillä arvosanoilla, jotta pääsisin suoraan jatkamaan opiskeluja kohti KtM -tutkintoa. Tiimiyrittäjänä haluan täyttää jokaiselta vaaditut tavoitteet, ja sen jälkeen alkaa suuntamaan katsettani vielä korkeammalle, osana johtamisvastuutani myös pitää huolen, että yrityksemme pysyisi tuottavana ja toimivana. Erotuomarina tavoittelen tällä hetkellä päätuomarin natsoja miesten SM-sarjaan ja sitä kautta uran rakentumista, kaikki reitit eivät ole aivan selkeitä minulle, joten pidän mielessä jokaisessa pelissä onnistumisen, jotta taitoni huomataan myös muiden kentällä olijoiden toimesta. Jos vien tavoitteeni vielä hieman pidemmälle, haluan työskennellä Esportsin parissa, löytää oikeat ihmiset ympärilleni elämässä ja päästä vielä joskus kaikista kovimman haasteen eteen erotuomarina, päätuomarina toimiminen MM-kisoissa.

 

Hallitsenko omaa elämääni?

 

Hupaisa kysymys, mutta tällä hetkellä en usko hallitsevani elämääni tai ainakaan en pysty hallitsemaan sitä tasapainoa kohti. Koen liikaa ärsykkeitä, haasteita ja houkutuksia, joiden kanssa yritän taistella eteenpäin, kunnes hyvät tavat ylittävät niiden vaikutukset ja voin keskittyä pelkästään kaitsemaan satunnaisia huonoja ideoita. Mutta olen tuttujen ongelmien parissa, jotka ovat haitanneet kehittymistäni jo vuosikymmenen, kuulostaa pelottavalta mutta henkinen kantti on täysin eri luokkaa kuin useilla muilla ihmisillä. Kuitenkin olen joutunut pyytämään apua, vinkkejä ja sanomaan useasti ei vaikka toisenlaisella vastauksella olisin saanut hauskoja kokemuksia. Mitään ei ole jäänyt varsinaisesti tekemättä luonteeni vuoksi mutta olisin pystynyt saavuttamaan paljon enemmän, jos osaisin hallita elämääni paremmin.

 

 

Kirjan toinen suuri osa-alue käsittelee ihmisen hyvinvoinnin osa-alueita ja niistä oli nostettu esiin kuusi kappaletta. Yleinen hyvinvointi, biomekaniikka, fyysinen aktiivisuus, ravinto, lepo ja henkinen energia.

 

Yleinen terveydentilani on ollut läpi elämäni hyvä, ylipaino on vain ollut jo pitkään ongelmana, vaikka olen harrastanut aktiivisesti urheilua. Se on perkele, joka vaikuttaa useisiin asioihin mutta mikä olisi helpompaa kuin pistää itsensä kuntoon vielä jokin kaunis päivä. Selästäni leikattiin muutama vuosi sitten kaksi suurta välilevynpullistumaa, jotka melkein keskeyttivät urheilu-urani mutta olen toipunut siitä täydellisesti ja selkä on etenkin nyt hyvässä kunnossa.

 

Biomekaniikka on mielestäni ollut kohtalaisen hyvässä kunnossa aina, säännöllisten liikuntaharrastusten ja kehohuollon takia. Tunnen myös oman kroppani erinomaisesti, joten tiedän mitä minun pitää tehdä milloinkin, että olisin mahdollisimman tuore esimerkiksi peliä varten.

 

Fyysinen aktiivisuus, on hyvällä tasolla mutta ehkä hieman haluaisin sitä edelleen nostaa ja katsoa mitä kroppa sanoisi rehellisestä rääkkäyksestä.

 

Ravinto, tämä on surkein ominaisuus itsessäni, en osaa syödä tasaisesti, terveellisesti tai edes normaaleihin kellonaikoihin. Se on kieroutunut ajatus, joka on vain syntynyt vuosien aikana ja vaikka yritän koko ajan tehdä töitä sen eteen, en saa muutosta aikaan.

 

Lepo, jaa a taidan jatkaa edellisen kohdan opeilla. En malta levätä tarpeeksi, vaikka olen siunattu hyvillä unenlahjoilla, nukun mihin tahansa kellonaikaan ja melkein missä vaan. Ravinto- ja leporytmi saattaisivat muodostua yhdessä mutta aina vähintään toinen aiheuttaa väsymystä, ärtymystä tai laiskuutta.

 

Henkinen energia, olen itseni suurin vihollinen, kritisoija ja ahdistelija.

 

Kirjan avulla sain taas koostettua ajatuksia, jotta muutamiin asioihin, jotka mainitsin, olisi helpompi tehdä muutos. Hintsan rooli jäi jotenkin hieman piiloon koska puheenaiheet olivat niin yleistietoa tai vastaavaa, ehkä opin sieltä toimintatapoja, joita en vain vielä osaa soveltaa omaan elämääni.

You May Also Like…

Älykäs intuitio

Mikä on se mystinen työkalu, jota Oprah, Einstein, Elon Musk, Steve Jobs, Nikola Tesla ja lukuisat muut aikamme nerot...

Digiyrittäjän käsikirja

Digiyrittäjän käsikirja kertoo, kuinka kannattava konsulttiyritys perustetaan ja kasvatetaan. Digikonsultti voi tehdä...

Suojattu: Lisää liksaa

Salasanasuojattu

Katsoaksesi tätä suojattua sisältöä, kirjoita salasana alle:

0 kommenttia

Lähetä kommentti