Viisas pääsee vähemmällä

Kirjoittaja: Asser Jäntti

28 helmikuun, 2022

Lähdeteos: Viisas pääsee vähemmällä.

Lähdeteoksen kirjoittaja: Sampo Sammalisto

Teoriapisteet: 2

Itsensä johtaminen on ehkä tärkein taito, mitä tulisi oppia. Monesti luulemme, että menestyksemme on kiinni jostain muusta, kuin itsestämme.

Meidän elämässämme tapahtuu jatkuvasti asioita, mihin reagoimme jollain tavalla. Kirjan myötä opin ymmärtämään, miten esimerkiksi rauhallinen työskentely on tärkeää ja olisi hyvä välttää jatkuvia keskeytyksiä kuten puhelimen merkkiääniä. Huomasin tämän, kun vietin Joulukuun kokonaan ilman sosiaalista mediaa. Koska silloin ei tullut puhelimeen juuri mitää ilmoituksia eikä edes ollut syytä katsoa sitä, niin pystyin keskittymään paljon paremmin käsillä olleeseen asiaan.

Olen jo vähän oppinut suunnittelemaan tulevia päiviä ja viikkoja etukäteen kalenteriini. Tämä taito auttaa minua varmasti vähentämään stressiä ja pystyn omaa työtäni jaksottamaan ja suunnittelemaan paremmin. Toinen hyvä käytäntö on esimerkiksi tehdä tarkistuslistoja, mitä olen joskus käyttänyt esimerkiksi pakkaamista varten, jotta kaikki oleellinen tulisi mukaan. Tarkistuslistojen käyttäminen kirjan mukaan vapauttaa täyden keskittymisen luovaan työhön ja ongelmanratkaisuun, minkä uskonkin pitävän paikkaansa.

Henkisen hyvinvoinnin ylläpitäminen onkin sitten eri juttu, elämässämme voi tapahtua mitä vain ja yllättävät uutiset saavat meidät välillä täysin tolaltaan. Välillä tuntuu, että tulevaisuus näyttää epävarmalle ja vaikealle ja tämä vaikuttaa omaan uneeni. Uni on ainakin se tärkein hyvinvointiin vaikuttava tekijä, tänä päivänä huomaan esimerkiksi sen, kuinka väsynyt olen. Monenlaiset asiat ovat pyörineet päässäni ja ovat vaikeuttaneet unensaantiani, ja päivän askareet ovat tuntuneet melko raskailta. Jatkossa tähän on kiinnitettävä vaan entistä enemmän huomiota ja koitettava parantaa kokonaisvaltaista hyvinvointiani.

Toki tiedostan, että omat pinttyneet tapani ja kokemukset vaikuttavat myös tähän päivään voimakkaasti. Puhutaan henkilökohtaisesta kehittymisestä, tiedostan omat heikkouteni ja olen huomannut, kuinka oma suhtautuminen itseeni tai jopa muihin on ollut aika ajoin todella pessimististä. Haluan jatkossa opetella ja lisätä omaan ajattelutapaani tätä ”kasvun kehitystä”, jotta saisin omaan elämääni enemmän positiivista suhtautumista ja jotta voisin jakaa sitä myös muille. Kirjassa olikin hyvä tiivistetty taulukko tästä lukituksesta käsityksestä sekä kasvun käsityksestä, missä vertailtiin näitä ja annettiin kehitysideoita ja vinkkejä siitä, miten sitä voi lisätä ja mitä tulisi taas välttää.

Säännölliseen ruokailuun olisi myös hyvä kiinnittää huomiota. Minulle se on ollut aina vähän vaikeaa. Jos unirytmi olisin suunnilleen tasainen, niin ruokailutkin olisi helpompaa pitää tasaisina. Nyt saatan välillä syödä vain yhden aterian päivässä ja sitten ihmettelen, että miten meinaa olla vähän voimaton olo.

You May Also Like…

Älykäs intuitio

Mikä on se mystinen työkalu, jota Oprah, Einstein, Elon Musk, Steve Jobs, Nikola Tesla ja lukuisat muut aikamme nerot...

Digiyrittäjän käsikirja

Digiyrittäjän käsikirja kertoo, kuinka kannattava konsulttiyritys perustetaan ja kasvatetaan. Digikonsultti voi tehdä...

Suojattu: Lisää liksaa

Salasanasuojattu

Katsoaksesi tätä suojattua sisältöä, kirjoita salasana alle:

0 kommenttia

Lähetä kommentti