Vaurastu kuin nainen

Kirjoittaja: Aino Lahti

6 helmikuun, 2022

Lähdeteos: Vaurastu kuin nainen

Lähdeteoksen kirjoittaja: Moona Laakso

Teoriapisteet: 2

Sijoittamisesta on alettu puhumaan enemmän nyt muutaman vuoden sisään, tai ainakaan se ei aikaisemmin ole omiin korviin kulkeutunut. Nykyisin nuoretkin ymmärtävät paremmin sijoittamisen hyödyt, eikä se ole enää vain vanhempien pukumiesten puuhaa. Sijoittaminen on alkanut hiljattain kiinnostaa myös minua. Poikaystäväni ja muutamat ystäväni ovat hurahtaneet sijoittamiseen täysin ja olen itsekin ajatellut hypätä tähän touhuun mukaan. Koen kuitenkin, että minun on perehdyttävä aiheeseen paremmin, jotta ymmärrän sijoittamisesta edes jonkun verran, ennen aloittamista.

Moona Laakson kirja: Vaurastu kuin nainen, tuntui sopivalta itselle ja muutaman ihmisen suosittelujen jälkeen päätin kuunnella kirjan. Kirjassa kerrotaan 12 suomalaisen naisen tarina, siitä, kuinka he ovat vaurastuneet. Naiset kertovat heidän sijoituksistaan, omaisuudestaan ja yrittäjäpolustaan. He puhuvat todella avoimesti omista raha-asioistaan, mikä oli todella virkistävää. Harvoin kerrotaan omasta varallisuudestaan näin avoimesti.

Kuuntelin ihaillen korvat höröllä, jokaisen naisen tarinan. Ihailen heidän rohkeuttaan ja periksiantamatonta asennetta. Naisia yhdistää esimerkiksi se, että he ovat vaurastuneet tekemällä sitä, mitä rakastavat ja sijoittaneet rahansa fiksusti. Monet ovat saavuttaneet taloudellisen riippumattomuuden ja loput menossa hyvää vauhtia sitä kohti. Tästä haaveilen itsekin tulevaisuudessa. Se vaatii rohkeutta ja kovaa työtä, mitä olen valmis tekemään. Kaikkien näiden 12 naisen polku on ollut erilainen, toisilla kivisempi, kuin toisilla. On oltava rohkea ja valmis tekemään paljon töitä menestyksen eteen. Itse olen tottunut lapsesta asti tekemään töitä haluamani asioiden eteen ja oppinut sen, että harvoin mitään tuodaan nenän eteen. Koen, että tästä on ollut hyötyä aikuisiällä. Olen ahkera ja periksiantamaton ja kun uskon johonkin, olen valmis paiskimaan töitä sen eteen. Menestys tarkoittaa minulle paljon muutakin, kuin pelkästään rahaa. Mutta tavoitteenani on tulevaisuudessa olla sen verran hyvätuloinen, jotta voin esimerkiksi matkustella useamman kerran vuodessa, harrastaa ja tehdä asioita, jotka tekevät minut onnelliseksi.

Aikaisemmin oma säästäminen on ollut aika retuperällä. Minulla on ollut erillisiä säästötilejä, mutta tarpeen tullessa, olen pystynyt siirtämään rahat takaisin käyttötililleni, eikä säästöjä ole kertynyt. Monesti olen myös ajatellut, että ei näin pieniä summia kannata edes sijoittaa, vaan tulisi olla tuhansia euroja ennen kuin lähtee siihen touhuun. Kirjassa kerrottiin, kuinka pienesti voi myös aloittaa ja jokaisen opiskelijankin on mahdollista sijoittaa. Olen säästänyt esimerkiksi ulkomaanmatkoja varten, tai isompiin hankintoihin. Mutta aina rahat on käytetty, eikä suurempia säästöjä ole minulle kertynyt. Olen myös ajatellut, että miksi säästäisin rahaa nyt nuorena, kun voisin käyttää rahani kokemuksiin, esimerkiksi matkustamiseen. Säästäminenhän ei sulje tätä pois. Voin käyttää rahaani matkustamiseen mutta samalla myös säästää hiljalleen.

Nykyään ymmärrän rahan sijoittamisen hyödyn, verrattuna rahojen seisomiseen tilillä. Nyt olen saanut kuitenkin säästettyä hieman, mutta sijoittamista en ole saanut aloitettua, sillä en ole perehtynyt, mihin raha kannattaa sijoittaa. Sovin poikaystäväni kanssa, että hän auttaa minut alkuun ja auttaa minua ymmärtämään perustiedot sijoittamisesta. Aion myös opiskella ja lukea lisää sijoittamisesta. Aloitin myös kuuntelemaan Spotifyn: ”Mimmit sijoittaa” podcastia, josta saan varmasti hyviä vinkkejä sijoittamiseen. Asuntosijoittaminen kiinnostaa erityisesti ja siihen aion myös perehtyä enemmän.

Yrittäjyys on ollut aika lailla läsnä omassa elämässä aina. Äitini kautta olen itsekin innostunut yrittäjyydestä, eikä minua oikeastaan koskaan mikään muukaan ole kiinnostanut. Tiimiakatemia on vienyt minua todella paljon eteenpäin, mutta vielä kuitenkin täytyy löytää se oma polku, jota voi jatkaa akatemian jälkeen. Kiinnostuksen kohteita on todella paljon, mutta täytyy osata priorisoida ja opetella tekemään jotain todella hyvin, eikä säheltää montaa eri asiaa samanaikaisesti. Kirjan naisten tarinat olivat todella inspiroivia ja kannusti tavoittelemaan omia, suuria unelmia. Suurin haave, jota kohti aion keskittyä tänä vuonna erityisesti, on luoda oma tuote. Idea on selkeä, toteutus ei. Olen käynyt tapaamassa muutamaa ihmistä asian tiimoilta ja saanutkin hyviä vinkkejä. Mitään konkreettista en ole kuitenkaan vielä osannut asian eteen tehdä.

Olen nyt vuoden verran pyöritellyt ajatusta sijoittamisesta päässäni. Tekosyitä ei enää ole, miksi en aloittaisi. Kirja antoi minulle todella paljon intoa säästämiseen ja sijoittamiseen. Laadin kunnon tavoitteet, välitavoitteita unohtamatta ja aloitan sijoittamisen nyt.

You May Also Like…

Älykäs intuitio

Mikä on se mystinen työkalu, jota Oprah, Einstein, Elon Musk, Steve Jobs, Nikola Tesla ja lukuisat muut aikamme nerot...

Digiyrittäjän käsikirja

Digiyrittäjän käsikirja kertoo, kuinka kannattava konsulttiyritys perustetaan ja kasvatetaan. Digikonsultti voi tehdä...

Suojattu: Lisää liksaa

Salasanasuojattu

Katsoaksesi tätä suojattua sisältöä, kirjoita salasana alle:

0 kommenttia

Lähetä kommentti