Vaurastu kuin nainen

Kirjoittaja: Iida Leskelä

28 marraskuun, 2021

Lähdeteos: Vaurastu kuin nainen

Lähdeteoksen kirjoittaja: Moona Laakso

Teoriapisteet: 2

”Jos ei näe itsensä kaltaista tekemässä, herkästi ajattelee, ettei siihen pysty.”

(Maria Friström – Vaurastu kuin nainen, 2021)

Uskon, että kaikilla on mahdollisuus menestyä lähtökohdista riippumatta, mutta erilaiset taustat muodostavat hyvin erilaiset polut kohti menestystä, kuten kirjassa esiintyneiden naisten uratarinoistakin saattoi ymmärtää. Toisille ne voivat olla kivisempiä, pidempiä ja mutkikkaampia. Toiset voivat olla heti jo oikeassa paikassa oikeiden ihmisten ympäröimänä. Toisilla tie menestykseen voi tulla onnekkaiden sattumien kauppana. Kaikkia menestyjiä kuitenkin yhdistää sama haaste: – kuinka pitää menestyksestä kiinni?

Pitkäaikainen menestyminen vaatii aktiivista kehittymistä koko ajan. On pysyttävä perillä kulutustottumusten muutoksissa ja pystyttävä vastaamaan niihin. Ja aktiivisen kehittymisen säilyttäminen usein vaatii rahaa tuekseen. Ajankohtainen seuranta ja asiakastutkimukset, markkinointi ja näkyvyyden metsästäminen, sekä oman palvelun freesaus, jolla pystyy tarjoamaan koko ajan jotain uutta asiakkailleen, kaikki tämä maksaa.

Se, että yritys menestyy nyt ja tuottaa hyvää taloudellista tulosta, on harvoin niin turvallinen tilanne miltä saattaa kuulostaa. Yllättäviä tappioita voi tulla hetkenä minä hyvänsä syystä tai toisesta, joita on vaikea ennakoida, joten kaikkea tulosta ei voi syytää suoraan uusiin investointeihin, jolla uskottaisiin taattavan aktiivisen kehityksen jatkumo. Menestyjä tietää, että rikkaimmillaankin on osattava säästää. Miten siinä sitten onnistuu, jos on jatkuvia kuluja ja tarvetta silti kehittää koko ajan?

Yhä useampi ja useampi yrittäjä, mutta myös kuluttaja on oppinut, että säästämällä voi myös tienata! Raha tulee rahan luo, kuten sanotaan. Tämän väitteen ymmärtävät kaikki, jotka tajuavat sijoittaa säästönsä, eli suurin osa menestyjistä. Järkevällä sijoittamisella voi taata sen, etteivät säästöt menetä arvoaan pankkitilillä, vaan niillä on mahdollisuus kasvaa samalla, kun niitä ei kuluta. Sijoitetut rahat saavat koko ajan lisää palkkaa, vaikket tekisi niiden eteen koko aikaa yhtään mitään. Sijoittamisessa on riskinsä, jotka voi minimoida perehtymällä vähän aiheeseen ja ajankohtaisiin trendeihin. Ja lopultahan kyseessä on todella matalan kynnyksen hommaa, koska omasta pankista on saatavilla sijoitusneuvojia ja salkunhoitajia, joiden työ on sijoittaa rahat sinun puolestasi fiksusti. Paras neuvo, mitä olenkin alituiseen kuullut on, että sijoittaa rahaa sen verran kerrallaan, mitä on valmis menettämään.

Mutta onko rahalla lopulta todellista merkitystä menestymiseen? Oletko sitä menestyneempi, mitä enemmän sinulla on rahaa? Menestymisen voi käsittää monella tavalla, mutta itse koen sen niin, että ihminen menestyy silloin, kun hän voi elää tyytyväistä ja riskitöntä elämää. Raha toki tukee valtavasti menestystä, etenkin mainitsemaani riskittömyyttä. Raha mahdollistaa perustarpeiden säilymisen, eli esimerkiksi katon pään päälle ja helpon liikkumisen. Mutta tyytyväinen elämä on lopulta kiinni kaikesta muusta. En usko, että maailman rikkain mies voi kutsua itseään menestyjäksi, jos rahallisuus on hänen ainoa rikkautensa. Rahalla ei voi ostaa rakkautta, naurua, kiitollisuutta, tasapainoa, terveyttä, ja mitään muutakaan koettua tunnetta, jonka perusteella ihminen voi kuvata olevansa tyytyväinen elämäänsä. Pelkkä raha on vain aineellista rikkautta, joka yksinään jättää elämään tyhjiön.

”Unelmat ja tavoitteet motivoivat luomaan ratkaisuja niiden saavuttamiseksi.”

(Vappu Pimiä – Vaurastu kuin nainen, 2021)

Sehän se onkin oman menestyksen mittari: – Mistä itse unelmoi? Mitä varten itse haluaa tienata ja säästää rahaa? Siihen oma tekeminen perustuu. Menestyminen ja vaurastuminen vaatii psykologista viisautta. Rahasta on helppo ahdistua. Minultakin on joskus kysytty, mikä on minun unelmieni tulotaso. Jo tuosta kysymyksestä kuulin, miten eri tavalla kysymyksen kysyjä ja minä koemme menestyksen elämässä. En edes osaa tuohon vastata, koska en ole koskaan oikein ajatellutkaan, minkä suuruisilla vuosituotoilla haluaisin loppuelämääni elää. Minulle vauraus ja menestys tulee sen kautta, että saan tehdä sitä, mitä rakastan ja miettiä sen ympärille ratkaisut, joilla tienata sen verran, että voin elää haluamani laista elämää. Ajattelen rahaa aika vähän, joskus ehkä liiankin vähän. Elän tunne edellä, mutta tiedän, että voisin saavuttaa unelmani nopeammin, jos ottaisin järkeäkin enemmän haaveiluun mukaan. Sen verran olen tulevaisuuteni taloutta ehtinyt suunnitella, että olen ehtinyt päästä sijoittamiseen kiinni ja tulevaisuudessa aion turvata taloudellisen tilanteeni nimenomaan asuntosijoittamisen kautta. Luotan saavuttavani haluamani menestyksen ja vaurauden, kun opettelen vielä käyttämään järkeä sinnikkyyden ja kovan työnteon tukena.

You May Also Like…

Aidosti viisas

Aidosti viisas on on ruotsalaisen kirjailijan Stefan Einhornin mielenkiintoinen teos, joka tarjoaa syvällistä...

Työelämä muuttuu

Aloitin Petteri Kilpisen Inspiroitunut kirjan lukemisen jo viime syksynä. Kirja osoittautuikin tuohon hetkeen ehkä...

0 kommenttia

Lähetä kommentti