Unfu*k Yourself

Kirjoittaja: Teemu Vänttilä

12 lokakuun, 2021

Lähdeteos: Unfu*k yourself: Lopeta märehtiminen, aloita elämä

Lähdeteoksen kirjoittaja: Gary John Bishop

Teoriapisteet: 2

Gary John Bishop – Unfu*k yourself: Lopeta märehtiminen, aloita elämä                           

Kuuntelin Gary John Bishopin kirjan, Unfu*k yourself: Lopeta märehtiminen, aloita elämä. Kirjan pääsanoma kertoo siitä, kuinka pääset eroon negatiivisista ajatuksista ja aloitat elämään täydellä voimalla ja positiivisella energialla. En ole koskaan lukenut vastaavanlaista kirjaa. Aiemmat lukemani kirjat ovat lähes kaikki olleet elämänkertoja tai vastaavia. Tämä kirja pakottaa syventymään tekstiin ja pitämään korvat höröllä. Minun oli vaikea keskittyä kirjan sanomaan, koska loppujen lopuksi kirja ei ollut minulle kovin mieleinen. Pidän kirjoista, joissa on vauhtia ja niissä tapahtuu asioita kovalla tahdilla. Tämä kirja oli hyvin mentaalinen ja käsitteli asioita todella syvällisesti.

Kirjasta jäi kuitenkin päällimmäisenä mieleen muutamia asioita. Keskity nykyhetkeen ja tulevaisuuteen ja pyri tekemään siitä sinulle mieleistä. Ei ole tarpeen murehtia liikaa menneitä, koska negatiiviset ajatukset vaikuttavat omaan tulevaisuuteenkin. On tärkeää myös oppia hallitsemaan omia tunteitaan ja käsittelemään niitä oikeissa paikoissa. Jos hermostut helposti, sinun täytyy oppia hallitsemaan tunteitasi. Esim. työpaikalla et voi raivostua kovaan ääneen. Oma käytöksesi saattaa saada muutkin hermostumaan ja näin aiheutat ketjureaktion omalla suuttumisellasi. On täysin selvää, että välillä hermostuttaa ja raivostuttaa, mutta tunteita on todella tärkeä osata käsitellä. Voit hermoilla kotona yksinäsi, mutta älä pilaa muiden fiilistä omalla huonolla päivälläsi.

Kirjassa tuli esiin yksi minullekin arkipäivän esimerkki. Kirjassa kerrottiin, että mitä enemmän ajattelet, kuinka huonosti joku asia tulee menemään, niin se lopulta vaikuttaa todellakin tulevaan asiaan negatiivisesti. Oma esimerkki tulee mieleen urheilusta ja etenkin golfista ja muistakin mailapeleistä. Kun muutama suoritus menee huonosti, ajatukset tulevat joka kerta jatkossa mieleen, että tämäkään ei varmasti tule onnistumaan. Loppujen lopuksi epäonnistumisien summa kasvaa koko ajan ja kurssia on todella vaikea kääntää. Urheilussa iso osa on siis omasta päästä ja ajatuksista kiinni. Aina pitäisi tehdä yksi suoritus kerrallaan ja pyrkiä nollaamaan ajatukset aina uudelleen joka suoritukseen.

Kirjassa tuli esiin, että oletko omaan elämääsi tyytyväinen? Onko jotakin mitä voit muuttaa tai korjata? On tärkeä löytää syy, että miksi joku menee huonosti tai ei toimi. Syyt täytyy löytää nimenomaan omasta itsestään. On turha yrittää etsiä vikoja itsemme ulkopuolelta ja varsinkaan muista henkilöistä. Vastuu omasta tekemisestä täytyy pystyä kantamaan itse. En myöskään oikein ymmärrä oikein sitä, että mietitään, että olisinpa minäkin kuin tuo ja olisipa minullakin samanlainen elämä kuin tuolla. Lähes kaikki on mahdollista maan ja taivaan välillä, kun vain itse on tarpeeksi motivoitunut ja valmis tekemään asioita haluamansa tilanteen eteen. Tarpeeksi paljon kuin haluaa jotakin, uskon että sen pystyy myös saavuttamaan.

En saanut kirjasta kovinkaan paljoa irti. Kirja oli ikään kuin self-help opas hyvälle elämälle. Minun oli vaikea päästä kirjan ajatukseen ja sisältöön kiinni. Uskon, että kirja on hyvä sellaisille, jotka tykkäävät pohdiskella ja tutkia omaa tekemistään ja ajattelua. Minä itse toimin usein hyvin nopeasti ja lähes pohtimatta. Välillä se kostautuu ja välillä ei. Kirjassa oli hyvin mieltä haastavaa tekstiä ja se ei myöskään oikein toiminut minulle. Toki kirjassa oli myös paljon hyviä lausahduksia ja heittoja, joita tulee ajateltua liian harvoin ja siksi ne palautuivat mieleen tämän kirjan avulla.

You May Also Like…

Teknologia jäljittelee biologiaa

Teknologia jäljittelee biologiaa

Suuri osa ihmisistä ei tiedä mitä tietokoneen tai puhelimen sisältä löytyy ja vielä pienempi osa ymmärtää kuinka ne...

Uusi neuvotteluvalta

Kirjan kirjottajat: Juhana Torkki ja Sami Miettinen | Refektio by Joel Tiainen | Teoriapisteet: 2 Johdanto Hyvät...

En tiiä jaksaako

Ei sun tarvi jaksaa hei. Pysähdy hetkeksi On tärkeää kuunnella omaa kehoa ja mielentilaa, ja tunnistaa, kun tarvitsee...

0 kommenttia

Lähetä kommentti