Unelmahommissa

Kirjoittaja: Veeti Rastas

15 lokakuun, 2021

Lähdeteos: Unelmahommissa

Lähdeteoksen kirjoittaja: Satu Rämö & Hanne Waltari

Teoriapisteet: 3

Unelmatyöpaikan löytäminen on varmasti hyvin monella mietinnän aihe ja jopa stressin aiheuttaja. koronapandemia tuskin on sitä stressin aiheuttajaa helpottanut. Niin kuin monella muullakin, itselleni unelmatyöpaikan mietintä pistää välillä pään pyörälle. Akatemialle osa syynä hakuun olikin unelmaduunin löytämisen kirkastaminen. Ajattelin että Akatemia olisi paikkana sellainen jossa se saattaa kirkastua, tosin ajatus minulla unelmaduunista jo on, ainakin pääpiirteittäin.

Kirjassa painotetaan oikeanlaisen verkoston luomista. Akatemia antaa siihen hyvät valmiudet. Esimerkiksi meillä Akatemialla on valmis alumniverkosto ja he tietävät mitä käymme läpi tiimiyrittäjinä ja ovat valmiina auttamaan meitä. Verkostokartan avulla on helppo huomata jos tietynlaista osaamista omaavat tyypit puuttuvat läheltäsi. Myös verkoston kehittäminen ja päivittäminen on tärkeää. Aina ei huomaakaan millaisia taitoja saattaa ihan läheltä löytyä. Itse en vielä ole alumniverkostoa käyttänyt, mutta moni on sieltä liidejä tai jopa hommia löytänyt, joten olisi varmasti minullekin hyvä vaihtoehto olla siihen suuntaan yhteydessä. 

Mielestäni kuitenkin saman kiinnostuksen kohteen alan tekijöiden kanssa on helpompi löytää yhteinen sävel. En koe heidän olevan kilpailijoita, koen heidät ennemmin kanssakumppaneina. Ensivaikutelman tärkeys uuden ihmisen kohtaamisessa on hyvä ottaa huomioon. Itse pyrin antamaan mahdollisemman luonnollisen ensivaikutelman itsestäni. Kanssakumppaneiden kanssa on helpompi verkostoitua ja heidän piiriinsä onkin hyvä pyrkiä. Kehu älä kadehdi. 

Mentorin löytäminen olisi kova juttu. Jonkun sellaisen tyypin löytäminen joka on päätynyt sellaiseen pisteeseen jossa itsekin haluaisi olla. Sellainen tyyppi osaisi varmasti neuvoa oikealla polulla pysymisessä ja fokuksen säilyttämisessä. Jokaisella meistä on toki oma polku käveltävänä, mutta neuvojen vastaanottaminen ei ole koskaan pahasta. 

Ovatko aina unelmat ja unelmatyö samassa linjassa?

”Unelmaduuni tuo tekijälleen nautintoa, onnea ja tunteen siitä, että tekee jotain merkityksellistä”. Kirja kertoo, kuinka voi löytää unelmatyönsä. Ensiksi mietin mikä on minulle merkityksellistä ja tuo onnea. Helpoin vastaus on musiikki. Musiikki on aina merkannut minulle jotain itseäni suurempaa. Olen päässyt sen saralla kokemaan hienoja hetkiä ja tapaamaan upeita ihmisiä. Eli on sanomattakin selvää, että unelmaduunini liittyy tavalla tai toisella musiikkiin. Vielä en osaa sanoa, mikä on musiikin saralla oikea paikkani. Mutta siitä otan selvää.

Musiikkialalla on paljon erinäisiä töitä. Alalla tarvitaan paljon muutakin kuin musiikillista osaamista. Ala on sellainen joka ei tule koskaan kuolemaan. Kautta-aikojen ihmiset ovat rakastaneet musiikkia ja se on maailmassa yksi kulutetuin tuote. Musiikki soi sellaisissa paikoissa joissa emme edes sitä huomaa. Esim jokuhan on on tehnyt vaikka kelan jonotusaika musiikin. Tehtäviä alalla siis monenlaisia, jos kyllästyt yhteen, ei alaa tarvitse vaihtaa. 

Minun unelma-alallani kehitys eikä kulutus lopu koskaan.

You May Also Like…

Sinisen meren strategia

Valitsin tämän kirjan reflektoitavaksi seuraavana, sillä se on ollut paljon keskusteluissa Tiimiakatemialla. Sinisen...

21 oppituntia maailman tilasta

Vengan 21 oppituntia maailman tilasta treeneissä, minulle muodostui monia kysymyksiä ja huomasin tiedonpuutteen...

0 kommenttia

Lähetä kommentti