Unelmahommissa

Kirjoittaja: Lotta Kankainen

14 tammikuun, 2021

Lähdeteos:

Lähdeteoksen kirjoittaja:

Teoriapisteet:

Yksi asia minkä takia hain alun perin tiimiakatemialle oli se, että haluan löytää unelmatyöni. En osannut sanottaa sitä tuolloin sanoiksi, mitä se on ja en osaa vieläkään. Eikä onneksi tarvitsekaan. Unelmahommissa kertoo kuinka löytää unelmatyönsä. Ja kaiken tämän korona helvetin jälkeen olen enemmän, kuin valmis etsimään mitä se on.

 

”Unelmaduuni, tuo tekijälleen nautintoa, onnea ja tunteen siitä, että tekee jotain merkityksellistä.”

 

Stepit unelmahomman löytämiseksi

 

Ensiksi kirja kehottaa miettimään mistä tykkään. Matkustaminen ja urheilu ovat aina olleet sydäntä lähelläni. Myös visuaalisuus on aina ollut osa minua ja asia mikä on kiinnostanut. Mutta miten lähden näistä työstämään unelmatyötäni. Ehkä tulevan kevään suurempana steppinä on omien vahvuuksien vahvistaminen sekä oman unelmahommansa löytäminen. En ole aivan varma vielä haluanko esimerkiksi työskennellä yrittäjänä vai palkkatöissä, kummassakin on puolensa. Unelmahomman eteen joutuu tekemään paljon työtä ja se voi olla paikoitellen kärsimystä, sekä se voi sisältää järkyttävän määrän näkymättömiä työtunteja. Ja ennen kaikkea kestämään myös niitä epäonnistumisia. Siinä onkin kasvun paikka ensi vuodelle, kaikessa ei tarvitse onnistua niin hyvin ja välillä voi vetää myös sieltä mistä rima on matalin. Pitää uskaltaa yrittää, vaikka epäonnistumisen pelko olisikin perseessä. Pitää myös uskaltaa olla avoimempi mahdollisuuksille, koska ei voi koskaan tietää mitä ovia se sitten aukaisee.

 

 

Verkosto unelmahomman tueksi

 

Yhtenä isoimpana asiana tästä kirjasta nousi esiin verkoston merkitys. Rakenna unelmaduuniisi liittyvä verkostokartta sen voi vaikka piirtää, johon lisäät ihmisiä ja saatat tajuta, ettei sinulla olekaan tarpeeksi tietynlaista osaamista tämän hetkisessä verkostossa. Tämän ajatuksen pohjalta voi verkostoa lähteä kehittämään näiden neljän stepin avulla. Ja kaikki nämä stepit olivat todella tärkeitä ajatellen tulevaa vuotta ja oman verkoston kasvattamista.

 

  • Ole ihmisille mukava ja solmi uusia tuttavuuksia. Tee itsesi tunnetuksi mukavana tyyppinä, älä ole mulkero.

 

Tämän syksyn yhdissä viimeisimmistä treeneistä meillä oli vieraana Pekka Hyysalo. Ihminen, josta huokuu valtava positiivisuus kaiken kokemansa jälkeen. Keskustelimme Pekan kanssa mm. yrittäjyydestä ja yhdeksi isommaksi vinkiksi näin nuorelle yritykselle hän antoi avun kysymisen. Kukaan ei vielä tiedä kaikkea ja yleensä aina autetaan kun kysyy apua.  Ja sen ettei pidä olla kellekkään mulkero.

 

  • Kaveraa oman alasi ihmisten kanssa, he eivät ole kilpailijoita.

 

Tiimiakatemian yhteishenki on tänä syksynä kyllä horjunut koronan takia aikalailla. Ja kun saavuimme ”pinkkuina” viime tammikuussa taloon, ei vastaanotto ollut kaikkien tiimien puolelta kauhean mukava. Tai ainakin siltä se tuntui. Mitä olemme Onixiassa puhuneet niin haluamme toivottaa kaikki ”pinkut” meidän puolesta oikein lämpimästi tervetulleiksi ja ottaa heidät avosylin vastaan.

 

 

  • Jos sinulta kysytään apua auta aina, tarjoa apua vaikka ei kysyttäisi. Apu ja hyvä kiertää aina joissain vaiheessa takaisin päin.

 

 

  • Älä kadehdi menestyjää selän takana vaan ihaile ja verkostoidu hänen kanssaan.

 

Tästä stepistä minulle nousee yksi keskusteltu aihe esiin. Tiimiakatemian puoli vuosittainen palkintoäänestys on muuttunut valtavasti kuulemma. Ennen ihmiset ovat äänestäneet toisista tiimeistä ehdokkaita ehdolle palkintoihin. Ja näin sen kuuluisi mennäkin, ei niin että tiimi laittaa itse itsensä ehdolle. Tällä muutoksella saataisiin lisää läpinäkyvyyttä tiimien välille aivan varmasti ja kaikki olisivat paremmin tietoisia tiimien toiminnasta. Ja ehkä jollain tapaa muiden tiimien arvostus on jäänyt pois, jos laitetaan itsensä ehdolle. En osaa sanoa.

 

 

Lopetan lyhyesti ja ytimekkäästi. On olemassa unelmia ja on olemassa unelmahommia ja tavoitteita. Unelman ja tavoitteet toisistaan erottaa se, että tavoitteen eteen tehdään helpommin töitä. Näin ajattelen omasta näkökulmastani. Tavoitteenani on löytää ensi keväänä unelmahomma, mikä se sitten onkaan.

You May Also Like…

Alustatalous

Ajattelin kokeilla uutta aluevaltausta ja paneutua alustatalouden maailmaan. Ajat ovat todella muuttuneet ja...

Johtajuuden ristiriidat

Johtajuus on monimutkainen laji, jossa kaikkia ei koskaan voi miellyttää tasapuolisesti ja pettymyksien kohtaamiseen...

Myy enemmän – myy paremmin

Myynti on taitolaji, josta Mika D. Rubanovitsch on kirjoittanut useammankin kirjan. Viime syksynä luin kyseiseltä...

0 kommenttia

Lähetä kommentti