Tuotteistaminen 1.

Kirjoittaja: Lotta Kankainen

22 toukokuun, 2020

Lähdeteos:

Lähdeteoksen kirjoittaja:

Teoriapisteet:

Tuotteistaminen 1.

 

 

Kaikkea kaikille on, mitään ei kenellekään. Tämän ajatuksen pohjalta on hyvä lähteä miettimään ja määrittämään ensimmäiseksi palvelua asiakaan eli ostajan tarpeesta. Ihmiset ovat valmiita maksamaan palveluista, jos ne ovat hyviä ja tulevat oikeaan hetkeen. Tästä ajatuksesta lähti myös meidän Carccia yhteistyö. COVID-19 takia monet irtokarkki laarit ovat kiinni tai niitä ei täytetä tai sitten pelätään, että niistä saadaan korona. Meidän palvelu tarjoaa kotiinkuljetuksella irtokarkkeja, joten kynnys tilaamiseen voi olla matalampi näinä aikoina.

 

Miten voin tuotteistaa itseni? Tuotteistaminen tässä Jari Parantaisen kirjassa tarkoittaa työtä, jonka tuloksena asiantuntemus tai osaaminen jalostuu myynti-, markkinointi- ja toimituskelpoiseksi palvelutuotteeksi. No Carccia on jo jalostunut Tampereella tällaiseksi. Meidän tehtävänämme on jalostaa siitä yhtä hyvä, jopa parempi täällä Jyväskylässä. Pysyä konseptissa, mutta tuoda silti siihen jotain uutta. Koko ajan kehittää ja vaikuttaa mihin suuntaan palvelu kehittyy.

 

Dokumentoinnin tärkeyttä ei voi tarpeeksi korostaa tuotteistamisessa. Tuotteistamisen avulla on mahdollista monistaa vaikeitakin taitoja niin, että jokainen kuin vain huippuammattilaiset saa huippu tuloksia aikaan. Ehkä täytyisi pyrkiä siihen, että jokainen ihminen on korvattavissa, jos se ei vaikuta laatuun mitenkään. Tätä olen miettinyt myös meidän tiimin markkinoinnin kohdalla. Täytyy tehdä niin selkeät ohjeet, jotta kuka vaan voi sitä toteuttaa. Jokainen on korvattavissa niin pitkään, ennen kuin se on muita parempi.

 

Mitkä ovat tuotteistamisen kompastuskiviä?

  • Patentoi ideasi julkistamalle ne. Tässä voi taas korostaa läpinäkyvyyttä, se on äärimmäisen tärkeää niin tiimitasolla, kuin myös akatemiatasolla. Eihän kukaan halua lähteä kehittämään saman tyyppistä projektia ja se kaatuu sitten siihen, että joku muu on myös tehnyt näin kun ei olla keskusteltu. ”Vahvarit” ovat mahtava väylä näyttää ja kertoa mitä tiimit tekee, mutta edelleen jotkut tiimit ovat mysteereitä.

 

  • Asiakkaan tarve ei ole kovin polttava. Entä jos asiakas ei haluakaan tilata irtokarkkeja kotiin vaan ostaa ne edelleen mieluummin kaupasta. Mitä me keksitään sitten, että päihitämme kaupasta ostetut karkit.

 

 

  • Niukka tai olematon budjetti, ”tehdään kuin ehditään”  Tähän täytyy investoida aikaa ja ehkä myös rahaa. Korostaisin olennaisesti kohdennettua ja maksettua markkinointi esimerkiksi facebooksissa, kun Carccia aloitti toimintaansa täällä sitä alettiin kohdistamaan Jyväskylän alueelle, jo suoraan. Jotta siitä olisi paras mahdollinen hyöty tuotteistamisen ja asiakkaiden näkökulmasta, jotta palvelu tavoittaisin mahdollisimman hyvin ihmisiä.

 

Tuotteistaminen 1 oli kirjana hyvin ajankohtainen. Siitä löytyi hyviä vinkkejä, joita aion viedä myös käytäntöön. Tämän olisi voinut lukea paljon aiemmin jo.

You May Also Like…

Älykäs intuitio

Mikä on se mystinen työkalu, jota Oprah, Einstein, Elon Musk, Steve Jobs, Nikola Tesla ja lukuisat muut aikamme nerot...

Digiyrittäjän käsikirja

Digiyrittäjän käsikirja kertoo, kuinka kannattava konsulttiyritys perustetaan ja kasvatetaan. Digikonsultti voi tehdä...

Suojattu: Lisää liksaa

Salasanasuojattu

Katsoaksesi tätä suojattua sisältöä, kirjoita salasana alle:

0 kommenttia

Lähetä kommentti