Tulevaisuuden lukujärjestys

Kirjoittaja: Lassi Pohtola

20 helmikuun, 2022

Lähdeteos: Tulevaisuuden lukujärjestys

Lähdeteoksen kirjoittaja: Perttu Pölönen

Teoriapisteet: 2

Miten ajatella tulevaisuudesta?

Maailma muuttuu, teknologia kehittyy ja ihmiset muuttuvat ja kehittyvät siinä samassa. Tänään mahdoton voi olla huomenna mahdollista. Tulevaisuudessa ihmisten työnteko tulee olemaan vähemmän ¨linjasto hommaa¨ ja enemmän luovempia työtehtäviä. Tästä hauska esimerkki perheyrityksemme verkkokaupasta. Toimistolla jouduttiin pitkään päivittämään tuhansien tuotteiden varastosaldoja viikoittain manuaalisesti, nyt kuitenkin saimme ratkaisun asiaan. Tähän saldojen päivittämiseen meni kahdelta ihmiseltä yhdestä kahteen päivään viikossa työaikaa. Päivittäminen oli ehkä vähiten mielekästä työtä mitä ihminen voi tehdä. Ei minkäänlaista luovuutta, vaan ihan vain saman kaavan mukaan, katsotaan montako kappaletta tuotetta varastossa on ja kirjataan verkkokauppaan. Nyt saldojen päivitys onnistuu alle tunnissa yhdeltä henkilöltä. Kahden ihmismielen potentiaali pääsee siis käyttöön edistävämpiä tehtäviä varten ihan vain teknologian ansiosta. Vaikka sopivien teknisten ratkaisujen selvittäminen usein maksaa ja vie aikaa, uskon vahvasti, että kaikki manuaalinen linjastotyö jossa toistetaan samaa asiaa kerta toisen perään voidaan korvata jonkunlaisella teknologialla, jolloin saadaan ihmisten potentiaali käyttöön.

Siispä lähes kaiken yksinkertaisen työn, jossa pitää esim. siirtää jokin tilaus tai tuote paikasta a paikkaan b pystyttäisiin korvata paljon tehokkaammalla koneella. Tehokkuuden parantamisen lisäksi myös ihmisten tekemien inhimillisten virheiden teko mahdollisuus pienenee. 

Se mihin koneet ei pysty on ajattelu luovasti. Uusien ideoiden kokeileminen, jalostus ja innovointi ei ainakaan toistaiseksi onnistu koneilta. Siihen tarvitaan ihmismieltä, tunne älyä ja erilaisia persoonia. 

Toivon pystyväni pysymään ¨ajan hermolla¨ kehityksen kanssa etenkin yritysprojektieni suhteen. Haluaisin että minun eikä minun kanssani töitä tekevien henkilöiden tarvitsisi haaskata aikaa edellä mainittuun linjasto työhön. Olisi mahtavaa tarjota itselle sekä muille työtä, jossa työtehtävät vaihtelevat paljon, haastetaan ajattelemaan luovasti ja jossa jokainen työntekijä pääsisi toteuttamaan itseään. Uskon että tämä itsensä toteuttaminen töissä johtaa tulevaisuudessa parempiin tuloksiin, nopeampaan kehitykseen ja onnellisempiin työntekijöihin.

Kirja oli ihan ok luettavaa, ei mitään mullistavaa kuitenkaan. Eniten kirja laittoi ajattelemaan nimenomaan tulevaisuutta ja tulevaisuuden työtehtäviä ja sitä miten voisi rakentaa töistä sellaisia, että kokee työn merkitykselliseksi. 

You May Also Like…

Älykäs intuitio

Mikä on se mystinen työkalu, jota Oprah, Einstein, Elon Musk, Steve Jobs, Nikola Tesla ja lukuisat muut aikamme nerot...

Digiyrittäjän käsikirja

Digiyrittäjän käsikirja kertoo, kuinka kannattava konsulttiyritys perustetaan ja kasvatetaan. Digikonsultti voi tehdä...

Suojattu: Lisää liksaa

Salasanasuojattu

Katsoaksesi tätä suojattua sisältöä, kirjoita salasana alle:

0 kommenttia

Lähetä kommentti