Tiimiakatemia Trenders

Kirjoittaja: Riikka Niemelä

26 maaliskuun, 2020

Lähdeteos: Tiimiakatemia Trenders

Lähdeteoksen kirjoittaja: Tiimiakatemia Trenders

Teoriapisteet: 1

Sain itse todella paljon irti Tiimiakatemian Trenders -tapahtumasta. Vaikka näitä samoja asioita on tullut viime aikoina pyöriteltyä vallitsevan maailmantilanteen vuoksi ihan omatoimisestikin. Sain näille asioille enemmän asiantuntijapohjaa webinaarin avulla. Molemmat puhujat niin Mikko Sjögren kuin Pia-Maria Nickström olivat itselleni uusia tuttavuuksia. Varapuusta en ollut kuullut aiemmin mutta Mimmit sijoittaa oli nimenä kyllä varsin tuttu. Ystäväni ovat tätä kyseistä podcastia minulle kyllä suositelleet jo jonkin aikaa. Itselleni podcastit ovat olleet jonkinlainen akilleen kantapää, sillä en saa niitä kuunnelluksi hyvien unenlahjojeni takia.

 

Mimmit sijoittaa -blogi voisi kuitenkin olla itselleni sellainen, jota kannattaisi alkaa seuraamaan, sillä sijoittaminen kyllä kiinnostaa. Pia-Maria avasi pörssin alkeita todella yksinkertaisessa muodossa. Näiden oppien jälkeen pörssiä ymmärtäisi, vaikka ei olisi se niin sanottu penaalin terävin kynä. Oli ilo seurata Pia-Marian työskentelyä, sillä hän kertoi sijoittamisesta niin luonnollisesti ja intohimolla asiaa kohtaan. Pia-Maria ja Mikko saivat kyllä tartutettua sijoittamisintoa, sillä ainakin itselleni syntyi palo päästä tutkimaan Kauppalehden sivuja ja pörssikursseja.

 

Vaikka itse koen olleeni aina suhteellisen valveutunut siitä, kuinka pörssi toimii tuli webinaarissa itsellenikin uusia asioita. Uskallus sijoittaa suoraan pörssiin on itselläni tähän asti ollut vain haaveissa. Nyt kuitenkin sain kuulla, että ei se niin monimutkaista ja hankalaa ole ja alkuun pääsee todella helposti. Matkaa hyväksi sijoittajaksi itselläni vielä riittää, mutta ainakin sain kipinän nyt vihdoin aloittaa. Sijoittaminen on ollut itselleni lähellä sydäntä jo useamman vuoden ajan ja rakastan kurssien seuraamista, mutta en ollut ajatellut, että tämä yksi webinaari saisi luotua minuun niin paljon uskoa ja luottoa.

 

Taidothan kehittyvät tehdessä ja nälkä syödessä. Vai mitä? Pia-Maria puhui myös riskinsietokyvystä. Täytyy ymmärtää, että sijoittamisessa on aina omat riskinsä. Pia-Maria ja Mikko molemmat huomauttivat, että jokaisen täytyy itse tietää, missä oma riskinsietokyky menee. On tärkeää huomioida myös se, että rahat, jotka sijoitat esimerkiksi osakkeisiin, ovat niin sanotusti ylimääräisiä. Tämä on hyvin tärkeää muistaa, sillä ne rahat ovat poissa käytöstäsi ja ne joko tulevat tuottamaan sinulle lisää rahaa tai pahimmassa mahdollisessa tilanteessa menetät ne kokonaan. Muistakaa, että pitkäjänteisyys on valttia sijoittamisessa.

 

Uutena asiana itselleni tuli nämä Helsingin pörssin indeksirahastot. Olin ennen vain ihmetellyt pörssissä kyseisiä kirjainsarjoja ja vältellyt niiden tarkempaa tutkailua. Nyt Pia-Maria kuitenkin avasi ne varsin helposti ja ymmärrettävästi. Ei se Helsingin pörssin lyhenne OMXH niin kamala kirjainhirviö olekaan, miltä ennen vaikutti. Tällä hetkellä koen, että indeksirahastot olisivat vielä itselleni juuri se sopivin tapa aloittaa sijoittamaan pörssiin. Niiden kanssa, kun ei tarvitse olla vahtimassa niin paljoa kuin yksittäisten osakkeiden. Näen itseni pitkäaikaissijoittajana, joten nopeat ja näyttävät liikkeet sijoitusmarkkinoilla eivät ole ihan se oma juttu.

 

Toivon, että vallitseva maailmantilanne rauhoittuisi hieman ja talous kestäisi edes siedettävällä tasolla. Nyt kun on menty niin huimaa vauhtia alaspäin. Talouskaan ei pitkällä tähtäimellä kestä tätä Korona-viruksen aiheuttamaa tilannetta. Tilannetta ei toki voi kuin jossitella tällä hetkellä, sillä vain aika näyttää mihin suuntaan tämä Korona-virus meidän kaikkien taloutta vie.

You May Also Like…

Teknologia jäljittelee biologiaa

Teknologia jäljittelee biologiaa

Suuri osa ihmisistä ei tiedä mitä tietokoneen tai puhelimen sisältä löytyy ja vielä pienempi osa ymmärtää kuinka ne...

En tiiä jaksaako

Ei sun tarvi jaksaa hei. Pysähdy hetkeksi On tärkeää kuunnella omaa kehoa ja mielentilaa, ja tunnistaa, kun tarvitsee...

Doulahörhöilyä

Kuinka ollakaan – lapsuuden kätilöhaaveesta ammattidoulaksi, Tiimiakatemian aikaisen henkisen kasvun ja oman työn...

0 kommenttia

Lähetä kommentti