Tiimiakatemia

Kirjoittaja: Jussi Craycroft

11 toukokuun, 2020

Lähdeteos:

Lähdeteoksen kirjoittaja:

Teoriapisteet:

Timo Lehtosen kirja – Kuinka kasvaa tiimiyrittäjäksi oli itselleni tavallaan varmistus vain siitä, että olen oikeassa paikassa. Kirja kertoo tiimiakatemian syntymästä asti eli vuodelta 93 vuoteen 2012 saakka ja olin hämmästynyt kuinka kaikki mitä kirjassa kerrottiin, pystyi peilaamaan tiimiakatemian arkeen. Minulta on tässä vuoden sisällä riittävän moni kysynyt mikä se tiimiakatemia oikein on? Aluksi yritin selittää mahdollisimman tarkasti mitä se oli, vaikka en itsekään tiennyt vielä. Nykyään sanon vain, että opimme tekemällä. Kirja avasi itselleni vähän kuinka talossa ylipäätään toimitaan.

Sinänsä mitään uusia asioita ei tullut itselleni kirjasta muuta kuin talon sisäisen toiminnan, mutta sitäkin tuli tiimiakatemialla lisää päivittäin. Jos jotain haluan viedä eteenpäin kirjasta on meidän tiimin tiimisopimus johon pitää paneutua kunnolla ja saada se kaikille miellyttäväksi ja sen jälkeen laminoimaan se meidän pöytään akatemialla. Tiimivaiheissa olemme omasta mielestäni kasvaneet hurjasti. Töitä meillä ei välttämättä ole ollut niin paljon kuin kaikki toivoisivat, mutta minulla on jo sellainen fiilis, että alamme oikeasti kehittyä valtavasti tiiminä. Dialogi sujuu ja saamme nykyään keskustelua muiden mielipiteistä. Luotan jo todella moniin tiimissämme ja uskon, että he luottavat minuun.

Käytimme kirjaa Susannan kanssa kerran treeneissäkin missä avasimme muille tiiminvaiheita ja yksilöllisiä tiiminvaiheita. Oli hauskaa nähdä kuinka todenmukainen kirja on vaikka kuinka monessa kohtaa esim. vaikka tiimivaiheita pystyin kuvittelemaan juuri meidän tiimin siihen ihan samaan tilanteeseen.

You May Also Like…

Sanojen supervoima

Kuuntelin kirjan jo kesällä, jolloin en tehnyt mitään muistiinpanoja. Kirja kuitenkin herätti silloin niin paljon...

Kaikki kuluttamisesta

“Suomen ympäristökeskuksen SYKE:n tutkimuksen mukaan keskivertosuomalaisen kulutuksen kasvihuonepäästöistä noin puolet...

Inspiroitunut – Petteri Kilpinen

Miten johtaa ja menestyä muuttuvassa työelämässä? ”Hyvä arkijohtajuus ei ole mystiikkaa ja taikatemppuja. Kun jokainen...

0 kommenttia

Lähetä kommentti