Think and Grow Rich

Kirjoittaja: Oona Korhonen

7 joulukuun, 2020

Lähdeteos:

Lähdeteoksen kirjoittaja:

Teoriapisteet:

Napoleon Hill on minulle ennestään tuttu kirjailija, ja olen lukenut hänen kirjansa Think and Grow Rich jo muutaman kerran aikaisemmin. Päätin kuitenkin avata kirjan vielä uudelleen muutamien vuosien jälkeen ja kerrata oppeja. Onhan maailmassa useita menestyksekkäitä naisia ja miehiä, jotka ovat rikastuneet juuri tämän kirjan oppeja hyödyntäen.

 

Kirjassa kerrotaan väistämätön totuus: kaikki alkaa ajatuksesta. Voimme aloittaa jotakin suurta ja hienoa ilman mitään muuta kuin ajatukset, mutta juuri nämä ajatukset ovat merkittäviä, kun niitä tukee luja tahto muuttaa ajatukset rikkauksiksi, olkoon rikkaudet sitten rahaa, rakkautta tai mitä ikinä haluatkaan. Voit siis hallita elämääsi hallitsemalla ajatuksiasi.

 

Ensimmäinen askel rikkauksien saavuttamiseksi on halu ja intohimo niiden saamiseksi. Me liian usein kuitenkin epäilemme omaa kykyä saavuttaa haluamamme, ja kun pieni epäilyksen siemen istutetaan, sitä on helppo ruokkia. Uskon kuitenkin, että meillä on mahdollisuus saada kaikki haluamamme, ja jos voimme kuvitella jonkin asian meillä on myös mahdollisuus tehdä siitä todellisuutta. Meidän halu saada ja saavuttaa asioita toimii uskomattomana motivaattorina, eikä ilman sitä pysty lähtemään liikkeelle. Ruokitaan siis mielummin halua kuin epäilystä, ja uskotaan oikeasti siihen, että voimme saada haluamamme. Jos lähtökohtana on halu saavuttaa jotain, mutta olemme itse ensimmäisiä jotka epäilee sen onnistumista, tulemmeko ollenkaan onnistumaan?

 

Voimme itse ohjelmoida alitajuntamme uskomaan johonkin, jota ei ehkä ole vielä tapahtunut. Jos hoemme tarpeeksi usein haluamaamme uskomusta, siitä tulee totta. Olen vähän yrittänyt tätä ajatusta tuoda tiimiimme, ja yritän aina muistutella, että ”rahaa tulee helposti ja usein”. Ehkä jos tarpeeksi monta kertaa tätä toistan, se jää pikkuhiljaa kaikkien mieleen ja teemme siitä yhdessä todellisuutta. Itse olen tätä taktiikkaa käyttänyt jo jonkin aikaa. Kerran rupesin ihmettelemään, kuinka rahat oli ruvenneet hieman hupenemaan. Huomasin tämän ajatuksen rahan puutteesta, hymähdin hieman itsekseni ja muistutin itselleni rahan tulevan helposti ja usein. Muutaman tunnin päästä pomoni soitti minulle ja sain palkankorotuksen! Joku voisi sanoa tätä sattumaksi, mutta minulle on tapahtunut samankaltaisia asioita niin useaan otteeseen, että sattumien sijasta uskon Napoleon Hilliä. Ajatuksista tulee totta. Meillä niin monella on rahasta vankat mielikuvat, jotka on usein tullut kasvatuksestamme. Jos vanhempamme on lapsesta asti kertonut kuinka raha on tulos vain kovan työn takana, raha on ikävä ja rikkaat ihmiset on ahneita, on mielikuvamme rahasta negatiivinen. Tämä vain tarkoittaa sitä, että meidän tulee vaihtaa uskomuksemme rahasta, ja tätä varten voidaan vaikka hokea itsellemme, että rahaa tulee helposti ja usein! Jos tämä kuulostaa hassulta, koita hokea tätä itsellesi joka päivä kolmen viikon ajan ja katso vaikuttaako se elämääsi.

 

Eihän me tietysti pelkästään ajattelemalla saada asioita aikaiseksi. Ajatukset kuitenkin johtavat tunteisiin, ja tunteet johtavat tekoihin. Jos olemme mielessämme tarkkoja siitä mitä haluamme, ja muistutamme itseämme siitä joka päivä, tulemme pääsemään tavoitteeseemme. Mieti mielessäsi kirkkaasti mitä haluat, ajankohta johon mennessä saavutat haluamasi, ja suunnitelma siitä kuinka tämä toteutetaan. Usko, että tämä tapahtuu. Näillä eväillä päästään jo pitkälle. Menestyvillä ihmisillä on aivan uskomaton tahdonvoima, ja tämä sinnikkyys on palkitsevaa.  Emme voi myöskään unohtaa tiimin merkitystä! Se, että meillä on ympärillä ihmisiä kannustamassa ja auttamassa on tärkeä osa tavoitteisiin pääsemisessä. Kenenkään ei ole pakko onnistua yksin, ja parhaimmatkin ideat on käynyt toteen usean ihmisen avustuksella.

 

Jos me todella pystymme sisäistämään kirjan sanoman ja toimimaan sen mukaan, vain taivas on rajana. Kirjan jälkeen meillä on uniikki näkemys siitä, kuinka voimme tehdä unelmista totta ja muuttaa ajatukset todeksi. Suosittelisin kaikkia lukemaan tämän kirjan avoimin mielin!

 

 

“You are the master of your destiny. You can influence, direct and control your own environment. You can make your life what you want it to be.”

You May Also Like…

Teknologia jäljittelee biologiaa

Teknologia jäljittelee biologiaa

Suuri osa ihmisistä ei tiedä mitä tietokoneen tai puhelimen sisältä löytyy ja vielä pienempi osa ymmärtää kuinka ne...

En tiiä jaksaako

Ei sun tarvi jaksaa hei. Pysähdy hetkeksi On tärkeää kuunnella omaa kehoa ja mielentilaa, ja tunnistaa, kun tarvitsee...

Doulahörhöilyä

Kuinka ollakaan – lapsuuden kätilöhaaveesta ammattidoulaksi, Tiimiakatemian aikaisen henkisen kasvun ja oman työn...

0 kommenttia

Lähetä kommentti