The Leader Who Had No Tiltle

Kirjoittaja: Oona Korhonen

7 joulukuun, 2020

Lähdeteos:

Lähdeteoksen kirjoittaja:

Teoriapisteet:

Mitä johtaminen ilman titteliä oikein tarkoittaa? Kaikessa yksinkertaisuudessa tämä tarkoittaa sitä, että huolimatta siitä kuka olemme, mistä päin olemme, minkä ikäisiä olemme, meillä kaikilla on eväät pyrkiä parempaan ja johtaa esimerkin kautta, eikä siihen tarvitse erityisiä titteleitä. Monet meistä ajattelevat, että sitten kun olemme päässeet tiettyyn pisteeseen ja saaneet tietyn tittelin ryhdymme ajattelemaan johtajan tavoin ja pyrimme parempiin tuloksiin. Meidän tulisi tehdä kaikki tämä jo ennen, kun se on työn puolesta meidän tehtävämme. Todellinen johtajuus ansaitaan, ja kova työ palkitaan.  Sharma painotti kirjassaan, kuinka meillä kaikilla on jo valmiiksi kaikki mitä tarvitsemme mahtavien tuloksien saavuttamiseen. Kaikki lähtee sisältä päin – turha meidän on haalia titteleitä, palkankorotuksia ja materiaa odottaen, että se maagisesti muuttaa meistä parempia johtajia. Meillä kaikilla on kyky pyrkiä parhaisiin mahdollisiin tuloksiin ja voimme kaikki inspiroida tiimiläisiämme tekemään saman.

 

 

En itse ole kokenut ikinä sen kummempaa halua tai tarvetta olla johtavassa roolissa, mutta minulla on suuri halu auttaa muita eteenpäin ja olla tukena niillä tavoin mitä voin. Pyrin tekemiselläni luomaan positiivisen ympäristön, jossa olisi kannustettu tunnelma ja kaikkien olisi hyvä olla. Näin meillä olisi toivottavasti hieman helpompi olla se paras mahdollinen oma itsensä, ja kun me kaikki pyrimme siihen, on tulokset varmasti mahtavat! Jos otamme pieniä askeleita joka päivä, olemme ajan kanssa matkanneet jo pitkälle.

 

 

Kirjan neljä pääpointtia siihen, kuinka meistä tulee todellisia johtajia ovat:

  • Et tarvitse titteliä ollaksesi liideri – menestys luodaan päivittäin ja sinun tulee olla päättäväinen ja rohkea.
  • Vaikeista ajoista syntyy mahtavia johtajia – haasteet kehittävät meitä ja voimme oppia niiden kautta itsestämme paljon. Vaikeat ajat ja huonot päivät ovat sinulle hyväksi.
  • Mitä vahvemmat ihmissuhteet, sitä vahvempaa on johtajuus – Aika, jonka käytät vahvistamaan suhteita, niin työelämässä kuin henkilökohtaisestikin, maksaa itsensä takaisin matkan varrella.
  • Ollaksesi hyvä johtaja, sinun tulee olla hyvä ihminen ensin – kun kehität itseäsi, pystyt mahtaviin tuloksiin. Johda ensin itseäsi. Älä anna liikaa arvoa sille mitä sinulla on, vaan sille kuka olet.

 

 

 

Kirjasta tuli mieleeni useat vanhemmat filosofiset kirjat ja mietteet, jotka tähän teokseen oli koottu helppolukuiseksi viihdyttäväksi tarinaksi, joka oli helppo yhdistää työelämään. Kirjasta sai helposti ymmärrettäviä ja ennen kaikkea konkreettisia vinkkejä siihen, kuinka opit voi ottaa heti käytäntöön joka päiväsessä elämässämme. Suosittelisin tätä kirjaa kaikille tiimiyrittäjille, jotta voimme paremmin ja tehokkaammin vaikuttaa omaan ja muiden tekemiseen positiivisesti. Näin voimme johtaa, vaikka titteleitä emme omistaisikaan.

 

You May Also Like…

Kohderyhmän merkitys

Copywriting oli itselleni ennen tätä hetkeä lähes täysin uusi käsite. Siitä tuli ensimmäisenä mieleen jonkinlainen...

21 oppia maailman tilasta

Mitä minun tulisi tietää, että ymmärtäisin maailman tilanteesta paremmin vai olisiko parempi, etten tietäisi? Yuval...

21 oppituntia maailman tilasta

Mitä Suomessa ja maailmalla tapahtuu juuri nyt? Mitä toivomme tulevaisuudeltamme? Mitä haluamme oppia ja opettaa...

0 kommenttia

Lähetä kommentti