Tarinan valta

Kirjoittaja: Ida Vepsä

15 tammikuun, 2020

Lähdeteos: Tarinan valta

Lähdeteoksen kirjoittaja: Juhana Torkki

Teoriapisteet: 3

 

Menestyneimpien brändien takana on tarina. Tarinat kiehtoo ihmisiä ja vetoavat tunteisiin. Valmentajamme Letim puhuu aina tarinan tärkeydestä. Kuinka tarinallistaminen on kaiken a ja o brändin luomisessa. Nyt ymmärrän Letimin sanomaa paremmin.

 

Onixian tarina

Mikä on Onixian tarina? Onixian tarina rakentuu vahvasti nimen ympärille.  Kolmen nimivaihtoehdon ratkaisi se että Onixia nimessä yhdistyy Onyx-kivi ja Onism-termi. Onyx kivi havahduttaa kun elämä pyrkii menemään väärään suuntaan. Se auttaa kuuleemaan omaa sisäistä ääntä ja opettaa hyväksymään kipeätkin asiat osana elämää. Filosofiassa Monismi on näkemys siitä, että monenlaisia asioita voidaan selittää yhtenä todelisuutena tai aineena. Onismi on eräänlainen monismi, koska elämäsi todellakin rajoittuu yhteen ainoaan todellisuuteen, sen vuoksi että olet rajoitettu yhteen ruumiiseen.

 

Onnistuneen mainoksen takana on tarina

Usein kun katson mainoksia minussa herää suuriakin tunteita. Hyvän mainoksen takana on onnistunut tarina. Tarinan päätehtävä on herättää tunteita ja saada ajatteleman. Tarinan vaikuttavuus perustuu samaistumiseen. Tarina herättää lukijassa tai kuulijassa empatiaa tarinan hahmoja kohtaan, minkä ansiosta hän voi tuntea samoja tunteita kuin he. Onnistunut mainos jää ihmisen muistiin tunnejäljen ansiosta. Tarinallistaminen muutenkin myynnissä on minulle vielä hieman vieras aihe ja tähän haluan ehdottomasti perehtyä enemmän ja pohtia miten voisimme hyödyntää tarinallistamista kokonaisvaltaisesti Onixiassa.

 

Minä tarinankertojana

Äiti kertoo aina kuinka olin pienenä kova tyttö kertomaan tarinoita. Olen sitä edelleen. Olen oppinut hyödyntämään jo pienenä opittua taitoani. Olen hyvä kirjoittamaan ja pukeemaan puhetta selkeään kirjalliseen muotoon. Teen mielelläni copywriter hommia ja olen iloinen että minut on pienenä pistetty kirjoittamaan tarinoitani ylös. Se on kantanut hedelmää tähän päivään asti.

 

” Jos haluat muuttaa maailmaa ja vaikuttaa ihmisiin, sinun on osattava kertoa tarinoita.”

 

 

You May Also Like…

Dopamine nation

Luin Anne Lembken kirjoittaman kirjan ”Dopamine nation”. Anne Lembke on amerikkalainen psykiatri, joka on Stanford...

0 kommenttia

Lähetä kommentti