Tänään olen elossa

Kirjoittaja: Alek Korpinen

25 lokakuun, 2021

Lähdeteos: Tänään olen elossa

Lähdeteoksen kirjoittaja: Oskari Saari / Aki Hintsa

Teoriapisteet: 2

Kirjaessee Tänään olen elossa (Aki Hintsa), Oskari Saari

Kuka on Aki Hintsa?

Aki Hintsa oli ennalta ehkäisevään terveydenhuoltoon keskittynyt lääkäri, joka toimi yksitoista vuotta Formula ykkösissä lääkärinä ja valmentajana. Vuonna 2008 Hintsa perusti Hintsa Performance -hyvinvointiyrityksen, jonka tavoitteena on parantaa kokonaisvaltaisella ja yksilöllisellä tavalla asiakkaidensa henkistä ja fyysistä suorituskykyä sekä elämänlaatua. Hintsa menehtyi syöpään vuonna 2016.

Oskari Saari on tehnyt ison ja arvostetun työn kirjan eteen. Näistä asioista Hintsa puhuu päiväkirjamerkinnöissään todella pysäyttävällä tavalla. 

On hyvä olla kiitollinen niistä asioista, joita tällä hetkellä elämässä on ja joita kokee. Vain yksi hetki voi muuttaa kaiken normaalin ja itsestään selvän radikaalisella tavalla. Kuinka välttyä sitten kun ajattelulta sekä oman identiteettinsä kadottamiselta. Hän ei elänyt kuten opetti, ennen kuin oli jo vähän liian myöhäistä. Kirja pysäyttää ja tuo sinulle tärkeät asiat mieleen.

Oma identiteetti?

Olen aina ollut huono miettimään kaikkea itseeni liittyvää. Missä olen hyvä? Mitkä ovat minun arvoni? Mikä on oma juttuni? Mitä haluan saavuttaa? Kaikki nämä kysymykset lyövät tyhjää päässäni. En ole löytänyt vielä omaa identiteettiäni. En pidä asian kanssa mitään kiirettä, sillä tuntuu että näillä vastauksilla lokeroisin itseni. Todella outo ajattelutapa. Selvästi haluan vielä kokeilla kaikkea ja löytää niillä asioita joista pidän ja varsinkin joista en pidä. Akatemia mahdollistaa nämä ”testaukset”. Olen löytänyt verkkokauppa bisneksen kokeilun kautta ja olen huomannut, että se on minun juttuni. Taas olen myös huomannut että kirjoittaminen ei ole minun juttuni ollenkaa. Haluaisin hypätä seuraavaksi henkilöbrändäyksen ja tapahtuma tuotannon pariin. Näiden avulla halua löytää uusia puolia itsestäni ja vahvistaa identiteettiäni.

Sitten kun

Tänään olen elossa, kirjassa kuvataan sitten kun asenteen olleen Aki Hintsan kohdalla sellaista, että sitten kun minulla on aikaa olla perheeni kanssa. Aki toisti tätä elämässään paljon. Lähes koko työ uransa hän mietti, että sitten kun työt vähenee rupean viettämään aikaa perheeni kanssa.

Tämän avulla lähdin miettimään omaa tekemistäni ja elämääni. Löysin paljon ”sitten kun” asioita. Esim. ajattelen useasti huonolla kelillä, että sitten kun kelit paranee rupean lenkkeilemään. Tai jos olen kipeä, niin sitten kun parannun rupean käymään salilla. Nämä ovat iso pahe arjessani, sillä en saa aloitettua mitään tämän takia. Kuntoilun ja koulunkäynnin osalla tämä on pahe, mutta bisneksen ja elämän kohdalla olen päässyt yli tästä. Nykyään ajattelen aina työhommissa, että aloitan heti tekemään jotain enkä vasta sitten kun. Tuntuu että, tämän asian kanssa olen painunut niin paljon, että on parempi hoitaa hommat alta pois tai ne tulee myöhemmin vastaa.

You May Also Like…

Sanojen supervoima

Kuuntelin kirjan jo kesällä, jolloin en tehnyt mitään muistiinpanoja. Kirja kuitenkin herätti silloin niin paljon...

Kaikki kuluttamisesta

“Suomen ympäristökeskuksen SYKE:n tutkimuksen mukaan keskivertosuomalaisen kulutuksen kasvihuonepäästöistä noin puolet...

Inspiroitunut – Petteri Kilpinen

Miten johtaa ja menestyä muuttuvassa työelämässä? ”Hyvä arkijohtajuus ei ole mystiikkaa ja taikatemppuja. Kun jokainen...

0 kommenttia

Lähetä kommentti