Ta Johtavat ajatukset

Kirjoittaja: Yada Ruppert

1 marraskuun, 2021

Lähdeteos: Ta johtavat ajatukset

Lähdeteoksen kirjoittaja: Tiimiakatemia

Teoriapisteet: 1

Olen opiskellut akatemialla noin vuoden ja tunnen jo oppineeni jonkin verran tiimistäni, mutta eniten olen oppinut itsestäni kuluneen vuoden aikana. Kesä projektin parissa antoi paljon perspektiiviä tiiviiseen tiimitoimintaan ja johtajuuteen. Opin priorisoimaan ja luottamaan kanssa työskentelijöihin enemmän. Isoin oppi jota koen vieläkin tarvitsevan paljon kehittämistä on avun pyytäminen ja olematta niin itsekriittinen menestykselle . Erityisesti pienemmät saavutukset kuten onnistunut dialogi hetki tai rakentavan palautteen antamisen. Kesän jälkeen keskityimme Heigan brändin kirkastamiseen ja osana tätä oli arvojen laatiminen brändillemme. Halusin keskittyä arvoihin jota Ta johtavissa ajatuksissa listattiin ja peilata niitä omiin arvoihini. 

  1. Ihmissuhteet  

Minulle ystävät ja perhe aina ollut tärkeä osa omaa identiteettiäni ja on ollut omalle arvomaailmalle tärkeä. Opiskelun alettuani ja omille muutettuani perspektiivini on  vaihtunut ja ystävistäni on tullut minulle kuin perhettä. Olen iloinne heidän onnistumisistaan ja autan heitä parhaani mukaan. Kaikki suhteeni on kehittynyt paljon parin vuoden sisään, erityisesti suhteeni perheeseeni. Näen heitä melkein joka viikko ja vaihdamme kuulumisia joka kerta kuin näemme. Ennen kuin muutin omilleni tunsin itseni hieman olevani “jumissa “ kotipaikka kunnallani ja motivaationi oli alhainen ja en tiennyt mitä halusin tulevaisuudelta. Tein asioita pakosta. Nyt kun asun omillani tunnen saavani paljon enemmän irti suhteistani kuin myös oppeja joita jokainen ihminen on tuonut elämääni. Esimerkiksi syysloman jälkeinen viikko tuntui raskaimmalta pitkään aikaan mutta tuntuu että sain enemmän oppeja ihmisiltä ympäriltäni kuin koko kevään aikana. Suhteeni perheen kanssa on myös kehittynyt ja olen oppinut arvostamaan heitä, erityisesti niitä asioita joita koin aikaisemmin ärsyttävänä tai vääränä. Kiitos ystävilleni kuvani arjesta on muuttunut paljon ja haluan kehittää omaa arvomaailmaani. Haluan iloita kehityksestä ja haluan saavuttaa uudenlaisen luottamuksen omaan tekemiseeni, jotta voisin rakentaa uusia suhteita. Haluan oppia rakastamaan työtäni ja kunnialla ylläpitää arvojani ja tiimini arvoja.

  1. Tiimiyrittäjyys 

Minulle tiimissä oppiminen on laajentanut omaa ajatusmaailmaani paljon. Olen aina pitänyt psykologiasta ja oppiessani siitä lisää koitan parantaa itseni tiimin jäsenenä. Tiimi akatemialla tiedon jakaminen ja oppien opettaminen toisille auttaa kehittämään kaverijohtamista ja tunnen sen olevan hyvä tapa itselleni oppia uusia asioita. Eniten saan irti projekteissa kun pääsen käytännön opeilla opettelemaan yrittäjyyttä. Tietoa tuntuu vain välillä olevan aivan liikaa ja minulle koituu joskus hankalaksi karsia. 

  1. Rohkeat kokeilut ja uuden synnyttäminen 

Minulle Mahla on ollut rohkein kokeilu tähän mennessä. Opin siitä paljon enemmän kuin olisin olettanut. Opin erityisesti sen, etten haluakkaan tiimi johtajaksi tai muihin vastuu rooleihin tiimissäni, sillä tunnen itse oppivani johtajuutta projektin avulla parhaiten.  Mahlan avulla löysin myös paljon kehitys mahdollisuuksia sen toiminnalle, kuten ajan optimointia ja mahdollisen uuden rakennuksen. Kuin myös kehitys alueita omalle toiminnalle , kuten vapaa-ajan tärkeys ja muihin luottaminen. Jatkossa haluan erityisesti kehittää luottoa työolo suhteissa. Luottamisen puutteeni on aiheuttanut micro-managerointia omalta osaltani. 

  1. Tekemällä oppiminen 

Syyni hakea tiimiakatemialle oli se, että opin parhaiten tekemällä ja oltuani tiimi-linjallla lukiossa sain ensi kosketuksen yhdessä oppimiseen. Toki nyt opiskeltua melkein vuoden akatemialla olen saanut paljon laajempaa ymmärrystä tiimi oppimisesta ja tiimin opettamista asioista, kuten konfliktien käsittelyä ja toisiin luottamista. Syventyessäni ryhmä psykologiaan huomaan yhä enemmän uusia tapoja oppia tiimistä uusia puolia yhteisinä hetkinä.  

  1. Matkustaminen 

Matkustaminen on ollut iso osa omaa elämääni jo varhaisista vuosistani ja koen oppineeni paljon eri kulttuureista jo nuorena. Perheeni on aina arvostanut matkustusta ja sen tuomia kokemuksia. Minulle matkustaminen on tuonut laajan ymmärryksen eri ruokakulttuureista ja olen ottanut vaikutteita paljon erimaiden ruuasta ja teen niistä omia versioita kotona. Haluaisin integroida samanlaista oppimista työelämääni projektien avulla. Sen takia halusin liittyä boxi ovellesi projektiin jonka tavoitteena on myydä kuukausi velvoitteista palvelua jossa asiakas saa boxin suomalaisia herkkuja ja tuotteita joka kuukausi. Haluan tehdä projekteja tulevaisuudessa jotka veisivät minut laajemmille markkinoille. 

Kirjoittaessani tätä huomaan paljon yhtäläisyyksiä omissa arvoissani jaTiimi akatemian arvoissa. Haluan olla ikuinen oppija ja erikoistua monessa asiassa. Huomaan myös paljon  asioita, joita joudun kehittämään täyttääkseni tavoitteeni ja saavuttamaan akatemian arvot, mutta näen että omat arvoni linjautuvan ja kehittyvät hyvässä symbioosissa akatemian arvojen kanssa.  Haluan keskittyä itseni parantamiseen tiimin jäsenennä ja oppia virheistäni mikä toimii mikä ei. Haluan olla osana tulevaisuutta, joka on kestävä, avoin ja enne kaikkea minulle sopiva. Haluan haastaa itseäni syventymään tiimityön oppeihin kuin myös luomaan suhteita loppu elämäkseni. Odotan innolla tulevaa. 

You May Also Like…

Kilpailuetua etsimässä

Selasin Jamkin nettikirjastoa ja kymmenien kirjojen joukosta vastaan tuli Markku Vierulan (2021) teos Löydä...

Sanojen supervoima

Sanojen supervoima kirja on nimensä mukainen tietopakkaus siitä, miten sanat oikeasti vaikuttavat elämäämme. En ollut...

Älykäs intuitio

Luin Asta Raamin kirjoittaman kirjan ”Älykäs intuitio”. Kirja kertoo siitä, kuinka pystyt käyttämään intuitiota...

0 kommenttia

Lähetä kommentti