Spotlight 2021 reflektio

Kirjoittaja: Amalia Jokinen

22 marraskuun, 2021

Lähdeteos: Spotlight

Lähdeteoksen kirjoittaja: Spotlight

Teoriapisteet: 1

Ensimmäinen kerta Spotlightissä fyysisesti paikan päällä! Jo pelkästään sen vuoksi kokemus oli hyvä haha. Tuli välittömästi vaikutelma, että tapahtuman suunnitteluun ja toteutukseen on käytetty paljon aikaa ja aivoja. Heti alkuun kokemus parani, kun kuulin voittaneeni ilmoittautumisarvonnassa Stemman lounaskuponkeja BEST.

Tapahtumassa yllätyksellisesti ilmenneet vastoinkäymiset vaikuttivat kokemukseen tietenkin hieman alentavasti, mutta mielestäni tapahtumacrew hoiti nämä tilanteet asiallisesti ja jousti suunnitelmasta tarpeen vaatiessa. Erityismainintana juontaja oli todella taitava. Seurasin hänen tilannetajuaan ihan monttu auki ihaillen. Hän sai yleisön pysymään tyytyväisenä ja tunnelman hyvänä.

Minulle mielenkiintoisimmat ja vaikuttavimmat olivat Arman Alizadin ja Ilkka Halavan puheenvuorot.

”Ymmärrys ei tarkoita hyväksymistä” – Arman Alizad

Arman kertoi koskettavan ja innostavan tarinan lapsuudestaan tähän päivään asti. Miehen uteliaisuus ihmisyyteen ja maailmaan on ihailtavaa. Erityisen tärkeältä tuntui kuulla taustatarinan perustelemana tuo yllä oleva sitaatti. Haluan elää omaa elämääni ymmärtäen erilaisia ihmisiä ja kulttuureja, vaikka en hyväksyisikään niitä jokaista yksityiskohtaa myöten. Tämä pätee sekä arkielämässä ja sen kohtaamisissa, että laajemmassa mittakaavassa. Niin kuin Armankin korosti, kaikki ei ole aina niin mustavalkoista. On asioita, jotka tuntuvat väärältä ja joita ei haluaisi edes yrittää ymmärtää. Tärkeintä silloin on juuri se, että yrittää silti. Täytyy selvittää taustalla olevat syyt, kuunnella ja aidosti ymmärtää. Siltikään ei tarvitse hyväksyä.

”On parempi olla työttömänä Suomessa, kuin miljonäärinä muualla.” – Ilkka Halava

Ilkkaan en ollut aikaisemmin missään yhteydessä törmännyt aikaisemmin. Hän tosiaankin tuntui lähes ennustajalta, joka vain latoi ajatuksiaan faktoina pöytään. En ollut tutustunut tulevaisuustutkijoiden maailmaan ennestään, joten kriittinen ajattelu oli hankalaa – kaikkea ei kannata aina uskoa. Ilkan puheesta mieleeni jäi erityisesti yllä oleva sitaatti, joka viittaa Suomen työttömyysturvaan, jonka kehittämiseksi on haettu ajatuksia ja tietoa perusturvan pilotointihankkeesta. Yhteiskuntamme on menossa kyseisen väitteen suuntaan koko ajan vain enemmän ja se aiheuttaa minussa ristiriitaisia ajatuksia. Toisaalta perusturvan mahdollistaminen on hyvä asia heille, jotka eivät syystä tai toisesta ole kyvykkäitä työelämään. Myöskin heille, jotka haluavat tehdä perusturvan avulla jotain muuta – seurata unelmiaan ja intohimoaan. Kääntöpuolena on se, että työntekijöitä on vähemmän, veronmaksajia on vähemmän ja tämän myötä hyvinvointivaltio kärsii. Puheenvuoro herätti ajatuksia, jotka pakottavat minut ottamaan aiheesta lisää selvää.

Jään innolla odottamaan seuraavien vuosien Spotlight-tapahtumia, kun kokemus tältä kerralta oli niin hyvä. Suosittelen tapahtumaa ehdottomasti kaikille, jotka haluavat laajentaa ajatusmaailmaansa, kuulla näkökulmia ja oppia ihmisiltä.

You May Also Like…

21 oppituntia maailmantilasta

Minulla on ollut tämä kirja koko Tiimiakatemian ajan lukulistalla, mutta en vain ole saanut sitä luettua mihinkään...

5 vinkkiä kirjoittajalle

Copywriting on taito, joka vaatii sekä luovuutta, että strategista ajattelua. Hyvä copywriting ei vain viihdytä tai...

Tylsyyden ylistys

Tylsyyden ylistys, mitä on tylsyys ja, miltä se tuntuu? Jokaisen ihmisen kohdalla käsitteelle tylsyys löytyy erilaisia...

0 kommenttia

Lähetä kommentti