Spotlight

Kirjoittaja: Beda Räsänen

25 marraskuun, 2021

Lähdeteos: Spotlight

Lähdeteoksen kirjoittaja: Spotlight

Teoriapisteet: 1

Arman Alizad 

Kävin lokakuussa Spotlightissa, joka on nuorille suunnattu ilmainen puhujatapahtuma. En odottanut oikeasti motivoituvani puheista, varauduin lähinnä pettymään valjuihin yrityksiin motivoida nuoria. Toisin kuitenkin kävi ja huomasin taas, että ei koskaan pitäisi luoda ennakkoluuloja, sillä asenne, jolla menen kohti uusia asioita vaikuttaa siihen mitä saan irti tilanteesta. Kirjoitan nyt Arman Alizadin puheenvuorosta, sillä se oikeasti inspiroi minua

Alizad kertoi olleensa kiinnostunut tarinoista jo nuoresta pojasta lähtien. Hän ei silloin ajatellut, että kiinnostuksen kohteestaan voisi tehdä ammatin. Varsinkaan kun kiinnostuksen kohde on fantasiatarinat ja osa piti sitä hassuna. Meni aika kauan aikaa, ennen kuin Alizad päätyi nykyiseen toimittajan työhönsä. Hän on ns. alkuperäiseltä ammatiltaan räätäli, mikä oli mielestäni yllättävä fakta. Matka toimittajaksi vei vuosia, hän tajusi vasta aikuisiällä, mitä tosissaan haluaa tehdä. 

Idea Kill Arman dokumenttiohjelmaan pyöri Alizadin ja hänen ystävänsä päässä muistaakseni nelisen vuotta, ennen kuin he alkoivat toteuttamaan sitä. Idea vaikutti aluksi aivan hullulta, mutta sarjasta tulikin hittimenestys. Tämä mielestäni osoittaa omaan visioonsa ja haaveisiinsa uskomisen voiman. Jos tosissaan haluaa jotain, sen voi myös saavuttaa. 

Arman on mielestäni hyvä esimerkki siitä, että unelmistaan voi tehdä totta ja ei tarvitse, eikä voikaan tietää nuorena, mihin hommiin sitä päätyy vanhempana. Silloin tällöin itseäni stressaa, kun en vielä tiedä mitä haluan tehdä. Maailma tuntuu nykyään olevan niin kiireinen ja ihmisen arvo tuntuu joskus perustuvan osittain siihen, mitä hän tekee vain tekeekö mitään. Hukassa olevia ei arvosteta, vaan korokkeelle nostetaan ne, ketkä tekevät eniten ja tekevät jotain aivan hienoa ja uskomatonta, vähän kärjistetysti. 

You May Also Like…

Henkilöstöanalytiikka

Henkilöstöanalytiikka

Jaana Saramies, Maria Törnroos Tässä kirjassa on mielestäni paljon hyviä juttuja, joita Tiimiakatemian rekrypälen...

Business for Punks

Itsevarmasti otin käteeni tämän James Wattin, Brewdog -olutpanimon perustajan kirjoittaman kirjan, jota olen kuullut...

Mikä ihmeen digimarkkinointi?

Mikä ihmeen digimarkkinointi?

En ole koskaan harrastanut digimarkkinointia. Paljon olen siitä kuullut puhuttavan ja nyt minunkin pitäisi alkaa...

0 kommenttia

Lähetä kommentti