Somemarkkinoinnin työkirja

Kirjoittaja: Antti Seppälä

24 helmikuun, 2022

Lähdeteos: Somemarkkinoinnin työkirja

Lähdeteoksen kirjoittaja: Salla Virtanen

Teoriapisteet: 2

Luin Salla Virtasen kirjoittaman kirjan nimeltään ”Somemarkkinoinnin työkirja”. Kirjan tavoitteena on auttaa pienen organisaation markkinoinnista vastaavaa henkilöä tekemään tuottavaa ja onnistunutta markkinointia. Valitsin kirjan, koska koen tarvitsevani lisää työkaluja Superfutis-liiketoiminnan markkinointiin. Peilaankin kaikki kirjasta opitut asiat Superfutis-liiketoiminnan markkinointiin

Super-markkinoinnin tavoitteet

Kirja sai minut miettimään, mitä markkinoinnillamme haluamme tavoitella. Ilman tavoitteita markkinoinnilla ei ole päämäärää. Tavoitteet oli helppo määrittää, mutta niiden toteuttaminen onkin aivan eri asia. Tavoitteeni Superfutiksen markkinoinnille on löytää uusia asiakkaita ja saada lisää näkyvyyttä somen kautta.

Markkinointitavoitteiden saavuttaminen

Kuten aiemmin mainitsin, tavoitteiden määrittäminen ja niiden saavuttaminen ovat eri asioita. En ole varma siitä, miten kykenemme saavuttamaan omat tavoitteemme. Aloitamme some-markkinointimme maaliskuun kestävällä tarjouspäivityksellä. Toivomme, että saisimme tämän avulla asiakkaita jo maaliskuuna, sillä viime vuonna Superfutiksella ei ollut asiakkaita vielä maaliskuussa. Tarjouspäivityksen jälkeen tarkoituksenamme on julkaista arvonta, joka tuo lisää näkyvyyttä tilillemme. Arvontapäivityksen ohessa mainitsemme tarjouksestamme, koska monia potentiaalisia asiakkaita käy tilillämme. Julkaisut tulisivat Instagramin ja Facebookin puolelle. Uskon, että nämä ovat hyvät alkuaskeleet Superfutiksen-markkinointiin.  Uskon myös, että näiden toimien kautta pääsemme lähemmäs tavoitteitamme. Emme ole vielä tarkemmin suunnitelleet näiden jälkeistä markkinointia, mutta pidemmällä tähtäimellä tarkoituksenamme on ottaa myös Titok markkinointikäyttöön kesään mennessä. Olen myös harkinnut Facebookin tai Instagramin kautta tehtyä maksullista mainontaa.

Superfutiksen some-kanavat

Sosiaalinen media koostuu monesta erilaisesta ja eri tavoin toimivasta palvelusta eli kanavasta. Yrityksen ei kannata toimia kaikissa kanavissa, vaan ainoastaan niissä, jotka tuntuvat omilta ja, johon resurssit riittävät. Superfutis on siis valinnut Instagramin, Facebookin ja Tiktokin somekanaviksi. Esittelen seuraavaksi, miksi valitsimme juuri nämä kanavat.

Instagram on mobiilisovellus. Sen pääpaino on kuvissa ja lyhyissä videopätkissä. Valitsimme kanavan, koska se on suosittu ja iso osa asiakaskuntaamme löytyy sieltä.

Facebook on suomen suosituin some-kanava. Vaikka Facebookin käyttäjäkunnan keski-ikä kasvaa, niin uskon, että myös siltä löytyy meille potentiaalista asikaskuntaa.

Tiktok on mobiilisovellus, joka koostuu pelkästään lyhyistä videopätkistä. Valitsin Tiktokin, koska Tiktokilla voi saada todella nopeasti näkyvyyttä ja sieltä myös löytyy asiakaskuntaamme.

Superfutiksen äänensävy

Ennen kirjan lukemista en ollut aiemmin miettinyt Superfutiksen äänensävyä. Yrityksen äänensävyllä tarkoitetaan sitä, millä tavalla organisaation päivityksissä puhutaan ja millaista kieltä käytetään. Äänensävy vaikuttaa siihen, millainen kuva ihmisille muodostuu organisaatiosta. Emme ole vielä määritelleet Superfutiksen äänensävyä, mutta se voisi oman näkemykseni mukaan liittyä innokkuuteen. Asia vaatii kuitenkin vielä tarkempaa analysointia ja sopimista projektiryhmältämme.

Loppumietteet

En kokenut, että olisin oppinut kirjan lukemisen myötä jotain merkittävästi uutta, koska suurin osa kirjan tiedosta oli jo ennestään tuttua. Kirja antoi minulle siitä huolimatta lisää ideoita Superfutiksen markkinointiin ja avasi paremman kuvan siitä, mitä kaikkea pitää analysoida ja suunnitella some-markkinoinnissa. Suosittelen kirjaa kaikille, joille somemarkkinointi ei ole tuttua.

You May Also Like…

Älykäs intuitio

Mikä on se mystinen työkalu, jota Oprah, Einstein, Elon Musk, Steve Jobs, Nikola Tesla ja lukuisat muut aikamme nerot...

Digiyrittäjän käsikirja

Digiyrittäjän käsikirja kertoo, kuinka kannattava konsulttiyritys perustetaan ja kasvatetaan. Digikonsultti voi tehdä...

Suojattu: Lisää liksaa

Salasanasuojattu

Katsoaksesi tätä suojattua sisältöä, kirjoita salasana alle:

0 kommenttia

Lähetä kommentti