Sanojen supervoima

Kirjoittaja: Essi ollonqvist

28 syyskuun, 2020

Lähdeteos: Sanojen supervoima

Lähdeteoksen kirjoittaja: Martti Vaalahti

Teoriapisteet: 2

Maailman suurin voima

Minulla on ollut koko ajan kuva, että Martti Vaalahden kirjoittama Sanojen supervoima on ollut yksi vallitsevista kestosuosikeista akatemialla luettavista kirjoista. Näin myös sen omalle kohdalleni lukemisen arvoiseksi teokseksi, koska olen persoonaltani sellainen, joka harkitsee paljon sanomisiaan. Harvoin jätän sanomatta, mitä minulla on mielessä, mutta mietin erityisen paljon kuulijaa. Kirjan teemat ovat siis olleet vahvasti läsnä elämässäni.

Sanoissa on tosiaan voimaa. Tämä kirja sisälsi monta hyvää, herättelevää esimerkkiä tästä. Tämä oivallus oli mielestäni yksi mielenkiintoisimmista:

Meille jokaiselle on luontaista tarve kokea olevamme oikeassa ja siirtää ajatuksemme toisille. Meille on tärkeää, että vastapuoli ymmärtää meidät täysin. Lopputuloksen kannalta sillä ei kuitenkaan ole merkitystä, vaan meidän tulisi enemmän keskittyä siihen, mitä haluamme sanoillamme saada aikaan.

Oikeilla sanoilla voit vaikuttaa ihmisten mielipiteisiin ja saada heidät ajattelemaan toisin, vaikka he eivät sitä aluksi haluaisikaan kuulla.

 

Sanat – Suurin aseemme kaikessa, mitä teemme

Sanojen voima herättää tunteita. Tunteiden herättäminen on taas vaikuttamista ja vaikuttaminen valtaa. Kun esimerkiksi saat asiakkaan uskomaan, että hän keksi ratkaisun ongelmaan ja suunnitelman projektiin itse, hän pitää ajatuksesta enemmän ja on valmiimpi ostamaan, vaikka olisit juuri tätä suunnitellutkin itse koko ajan. Sinun pitää ainoastaan valita sanasi oikein, kun esität kysymyksiä vastapuolen ajatuksenkulun ohjaamiseksi. Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta onko se sitä?

Vaikuttajan kompastuskivet ovat itsekkyys, ahneus ja pelko. Niiden takia valitset sanasi väärin, eikä mikään virhe tule kalliimmaksi. Itsekkyys saa sinut puhumaan itsestäsi, ahneus vaikuttamaan omaksi eduksesi ja pelko lupaamaan melkein mitä tahansa. Kaikki tämä tekee sanoistasi tehottomia. Ne, ketkä onnistuvat puolestaan valitsemaan sanansa oikein, eivät koskaan joudu vaatimaan, väittelemään, riitelemään, uhkailemaan tai myymään mitään, koska ihmiset eivät odota sinulta mitään muuta kuin ymmärrystä ja yhteistä päämäärää.

”Eikä kauneinta maailmassa ole kahden samanlaisen yhteisymmärrys, vaan kahden erilaisen kasvaminen joksikin paremmaksi.”

 

Minkälainen seurassasi on olla?

Kirjassa oli äärimmäisen hyviä nostoja siitä, mitä läsnäolon voimalla voi saavuttaa. Vaalahden sanoin aika on maailman kallein asia. Siksi läsnäolo on suurin asia, mitä voit antaa. Eikä se sen vaikeampaa ole, sen voi aloittaa yksinkertaisesti kuuntelemalla toista. Jos haluat olla siinä parempi kuin suurin osa niin osoita ymmärtäväsi toista osapuolta paremmin kuin kukaan muu. Kuinka tämä onnistuu? Kuuntelemalla muita tarkemmin.

Kuulluksi ja ymmärretyksi tulemisen lisäksi ihmiset kaipaavat myös samaistumisen tunnetta. Tunteiden herättäminen on vaikuttamista ja voisin jopa kuvailla samaistumisen tunnetta vastustamattomaksi! Keneen sitten samaistumme? Ihmiseen, joka kuuntelee ja ymmärtää. Ihmiseen, joka välittää. Ihmiseen, joka palvelee muita ja antaa enemmän kuin ottaa. Ihmiseen, joka valitsee sanansa oikein.

”Kukaan ei välitä siitä, paljonko tiedät, ennen kuin he tietävät, paljonko välität.”

– Theodore Roosevelt

You May Also Like…

The Culture Map

 Kävimme vähän aikaa sitten tiimivaihdossa Berliinissä ja nyt ihan vasta oli Berliinin travelling universityn vuoro...

Kasva tai kuihdu

Yrityksen on kasvattava tai se ei pysy muun maailman mukana. Miten tämä on toteutettavissa, kirjassa kerrotaan ison...

21 OPPITUNTIA MAAILMAN TILASTA

Vain 21 oppituntia maailman tilasta on aika vähän, tai ainakaan mä en ymmärrä montaakaan juttua kovin hyvin maailman...

0 kommenttia

Lähetä kommentti