Rock Every Day- Näin sytytät motivaation kipinän-Janne Immonen

Kirjoittaja: Carolina Tuomikorpi

15 helmikuun, 2022

Lähdeteos: Rock Every Day- Näin sytytät motivaation kipinän

Lähdeteoksen kirjoittaja: Janne Immonen

Teoriapisteet: 2

Kirja itsensä tutkimisen selfhelp opas ja kertoo Jannen omasta elämästä, mistä hän on kokenut saavansa paljon hyötyä ja haluaa, sitä jakaa eteenpäin. Kirja on helppolukuinen ja paljon tehtäviä, jotka auttavat elämässä eteenpäin.

Janne kertoo kirjassaan, että pitää opetella kuuntelemaan omaa sisäistä ääntään, mitä se sanoo itselleen. Itselläni elämässä on vielä muutama asian, mitä haluan toteuttaa akatemian aikana ja se on taidetalo projekti, sekä festarit ja uskon, että nyt on sen aika, kun kuuntelen itseäni.

Kirja samalla herättää siihen olenko paras versioni itsestäni ja mitä se käytännössä tarkoittaa? Kukoistanko kaikilla elämän osa-alueilla vai tulisiko minun muuttaa, jotakin? Huomaan, että kirjassa on todella paljon samoja asioita, mihin pystyn itse samaistumaan esim. juomisen lopettaminen, liikunnan lisääminen ja tutkimisen aloittaminen erilaisiin sijoituskohteisiin.

Itse kun olen kiinnostunut asuntosijoittamisesta, niin on kiva lukea kirjallisuutta, ketkä ovat jo saavuttaneet sen pisteen, että ettei tarvitsisi tehdä töitä kuin harrastus mielessä. Janne kertoo, että alussa hän oli ostanut omiin nimiin muutaman asunnon, jonka jälkeen hän alkoi tekemään asuntosijoittamista yrityksellä ja nämä kaksi asuntoa riitti alkuvakuudeksi, jotta hän pystyi yrityksensä nimiin ostamaan 3 sijoitus asuntoa. Hyvä näin, koska se on vain järkevää.

Janne yritys vuokraa kalustettuja huoneistoja B2B asiakkaille. Hänen ensimmäisensä yksi opeista oli, että yrityksellä pitää olla verkkosivut, jotta se luo lisää luottamusta asiakkaaseen. Miksi kerron tämän on sen takia, koska kun Janne sai, ensimmäisen asiakkaansa oli asiakas peruttamassa kauppaa, koska nettisivuja ei ollut tällöin asiakas ei tuntenut turvalliseksi ostaa palvelua tällaiselta yritykseltä.

Kumminkin asunto sijoittaminen oli se mihin hän tähtäsi. Hän halusi avata uusia tulon lähteitä ja tunsi kuinka halusi työskennellä kokopäiväsesti yrityksessään, sekä sijoitusasuntojen parissa.

Janne korostaa, että liiketoiminnassa pitäisi pyytää aina niin paljon, että hävettää. Hän esimerkiksi nosti yrityksensä hintoja ja huomasi, että liiketoiminta parani. Tulos kasvoi ja kauppaa alkoi käydä paremmin.

Huomaan akatemian aikana, miten oma hinnoittelu taito on parantunut. Uskaltaa pyytää enemmän, kumminkin jos asia on uusi niin, sitä kautta vertailen taas toisten hintoja, mutta ei siihen ole yhtä väylää, miten se kannattaa tehdä. Niin Janne sanoja lainaille pyydä niin paljon, että hävettää.

Kirjassa puhutaan paljon erilaisista mahdollisuuksista, mitä tulee eteen. Olen itsekin joutunut alkamaan karsia suosiolla niitä asioita, joita en halua tehdä. Pitää se oma visiona selkeänä, mikä on todella hankalaan, kun tulee todella paljon kaikkiin kivoihin projekteihin mahdollisuus osallistua. Yritän koko ajan sitä visiota pitää yllä, että asunnot ovat juttu sitä lähden tekemään!

Olen kanssa itse miettinyt monesti kerrostalon omistamista ja kirjassa puhutaan siitä, että sen on hyvä sijaita kirkon ja kaupan vieressä. Itse kun alan miettimään isäni kerrostaloa niinhän se sijaitsee kaupan ja kirkon lähellä.

On hauska lukea kirjaa, missä puhutaan automaatio hotellista, mitä itse olin ystäväni kanssa suunnitellut Jyväskylään. Me puhuimme kumminkin vain hostellista ystäväni kanssa. Olen käynyt samoja vaiheita läpi, mitä kirjassa kerrotaan. Tämä on kyllä, kuin lukisi omaa elämää toisen kirjasta, mikä on toisaalta todella kiehtovaa ja hauskaa.

Kipinän sytyttäminen

Tosi moni ihminen ei tiedä, mitä haluaa elämältä ja jos tietää ei välttämättä uskalla siitä puhua ääneen. Nämä asiat kumminkinkin vaativat tekoja, jos ne halutaan saavuttaa. Tiimiakatemian aikana olen uskaltanut puhua ääneen omia unelmia ja minkälaisia juttuja haluan vielä kokeilla ja tehdä.

Immosen sanoja lainaten, kun haluaa jonkun asian aloittaa. ”Push your self”.

Omia unelmia on todella tärkeä hahmottaa paperille säännöllisen väliajoin, koska unelmat voi muuttua. Olen myös huomannut, kun unelmia on kirjannut säännöllisin väliajoin paperille ja puhunut niistä ääneen ne ovat lopulta toteutuneet. Elämän jaksot ovat erilaisia, joten kaikki ei välttämättä tule yhdellä kertaa mutta kun on kasvanut niiden asioiden mittaisiksi, niin ne tulee kyllä tapahtumaan.  Immonen kehottaa kirjassaan kirjaamaan omia unelmia säännöllisin väliajoin. Muun muassa terveyteen, talous ja liike-elämä, rakkaus, itseilmaisu ja vapaa-aika.

Vie huoli pois

Omaa mieltä on hyvä ymmärtää, miten se toimii. Kun tulee hetkiä, että oma mieli alkaakin painamaan asioissa alaspäin nappia on hyvä pysähtyä ja painaa stop nappia. Pysähtyä ja havainnoi tilannetta. On hyvä pitää fokus niissä asioissa, mitä haluaa. Tällöin on itsensä helppo palauttaa omaan mielen tilaan, mitä haluaa ja jatkaa eteenpäin fokusta kohden.

Mistä sinun tulee luopua

Kun tulee jotain uutta elämään ja halutaan saavuttaa uusia asioita, on jostain vanhasta ja tutusta luovuttava. Tämä tarkoittaa sitä, että on uudistuttava. Kumminkaan kaikkea ei tarvitse etukäteen tietää. Vanhat huonot tavat jäävät kumminkin ajan kanssa pois. Olisi hyvä miettiä päivittäin mitä teen. Onko siellä jotakin, mikä ei tue unelmiasi?

Kun haluaa uusia asioita elämääsi tai muutoksia arkeen on hyvä ymmärtää, että muutos voi tapahtua vain sinussa itsessään. Kumminkin muutos lähtee itsestään, joten on ei kannata yrittää edes muuttaa muita ihmisiä. Toisin heille voi antaa neuvoja, joiden avulla he voivat tukea ja auttaa sinua omassa muutos prosessissa.

Mitä sinun pitää muuttaa ja opiskella

Nyt kun olet listannut mitä haluat, ota hieman aikaa nyt miettiäksesi, mitä haluat muuttaa elämässäsi, jotta voit saavuttaa unelmasi. Käytä tähän aikaa. Tutki omaa käyttäytymistä ja mieti miten voisit parantaa elämääsi. Löydätkö jotakin kompastuskiviä, joiden poistaminen tieltäsi saattaisi tehdä päivästä tehokkaamman ja suunnitelmallisemman.

Tutki myös unelmia ja visioita. Pohdi tarvitsetko kenties jotain uutta osaamista? Mikäli olet päättänyt kerryttää passiivista tuloa esimerkiksi kiinteistöihin sijoittamalla, kannattaa sinun osallistua kiinteistösijoittamisen kursseille.

Menestyminen on uuden oppimista, joten oppiminen pitää, pitää vireessä ja sitä ei saa lopettaa. Opiskele vain sen verran kuin olet valmis omaksumaan uutta tietoa sillä hetkellä.

Syvempi kiitollisuus

Kiitollisuus on yksi maailman voimallisimmista asioista, mitä maan päällä on. Sitä kannattaa harjoittaa säännöllisesti. Kun tuntee itse kiitollisuutta vetää, silloin positiivisia/hyviä asioita puoleensa ja ihmisiä. On helpompi nähdä hyvää hankalinakin aikoina.

Itse aloitin akatemian aikana kirjoittaa uudelleen päiväkirjaa. Päiväkirjan loppuun kirjoitan, mistä asioista olen sen päivän aikana ollut kiitollinen. Päätän, jokaisen meditaatio harjoituksen kiitollisuuteen, että tein harjoituksen. Olen sitä tietoisesti alkanut harjoittamaan, koska olen siitä kokenut hyötyä vaikeina ja hyvinä aikoina.

Projektitoimisto Sawake Osk.

Carolina Tuomikorpi

You May Also Like…

Et taida kuunnella

Kuunteleminen on taito, jonka nykyään yhä harvempi taitaa. Vaikka puhe on maailmassa lisääntynyt, kuunteleminen ei...

0 kommenttia

Lähetä kommentti