Rikas isä, köyhä isä-2p

Kirjoittaja: Annika Jokinen

22 maaliskuun, 2022

Lähdeteos: Rikas isä, köyhä isä

Lähdeteoksen kirjoittaja: Robert Kiyosaki

Teoriapisteet: 2

Robert Kiyosaki

Rikas isä, köyhä isä avaa hienosti rikkaiden ajatusmaailmaa ja nostaa muutaman hyvän pointin, mitä ei itsekään ole tullut ajateltua.

Ensinnäkin erot yksityishenkilön ja yrityksen verojen maksussa. Yksityishenkilö saa palkan, josta ensimmäisenä hän maksaa verot ja vasta sen jälkeen muut, siitä mitä jäljelle jää. Toisin kuin yritys saa tuloja, joista ensin vähennetään kaiken maailman menoja ja vasta lopuksi jäävästä summasta maksetaan veroja. Näin ollen yritys voi käyttää rahojaan yritystoimintansa kasvattamiseen ensin, toisin kuin yksityishenkilö.

Tämä sai itsenikin päättämään, että tuleva asuntosijoitusura tullaan tekemään yrityksen kautta eikä yksityisenä ihmisenä. Kirja sai todella hienosti minut ymmärtämään mikä tässä maailmassa on vikana! Lapsille ei opeteta tämmöisiä asioita koulussa, vaan heidät halutaan pitää ”tyhmänä työläisenä”, jotka tekee halpaa työtä ja rikastuttaa muita. Lasten aivot pidetään nykyään laiskana koneiden avulla ja koska teknologia, puhelimet ja tietokoneet ovat niin ”hauskoja” kun sieltä voit katsoa tuhat videota tunnissa ja aina on uutta sisältöä, ei kirjat enää lapsia kiinnosta. Onneksi itse on alkanut ymmärtämään näitä asioita ja voi sitä myöten opettaa niitä myös lapselleen.

Kirja nostaa myös hyvin esiin keskiluokan ongelman varoista ja veloista. Moni pitää omaa taloaan varallisuutena, vaikka tosi asiassa se on pelkkää velkaa. Se ei tuota sinulle tuloja ollenkaan, pelkästään vie rahaa. Eri asia on, jos laitat talon vuokralle, jolloin se tuottaa sinulle jotain, silloin se on varallisuutta. Keskiluokkaiset usein ajattelevat, että palkankorotus tarkoittaa isompaa taloa tai enemmän kivoja tavaroita, jolloin kaikki lisääntyneet rahat valuvat menoina ulos, eikä varallisuus kasva. Mutta jos kasvaneilla tuloilla ostaisikin jotain mikä toisi itselle lisätuloja, näin myös varallisuus kasvaisi.

Rikkaiden ja köyhien ihmisten ero tilinpäätöksessä on suuri. Rikkailla tulolaatikko on paljon isompi kuin menolaatikko, toisin kuin köyhillä laatikot ovat samankokoisia. Jos rikkaat käyttävät rahaa, he yleensä käyttävät sitä johonkin mikä kasvattaa heidän varallisuuttaan, jolloin taseessa oleva varat-sarake kasvaa ja sitä myöten myös tulot kasvavat. Kun taas köyhät kuluttavat rahansa kaikkeen turhaan, ostavat luottokorteilla uusia asioita, joka kasvattaa menoja sekä velka- saraketta.

Rikastuaksesi sinun täytyy olla kurinalainen ja rohkea. Maailma on täynnä ihmisiä, jotka tulevat kertomaan sinulle mitä sinun ei kannata tehdä, koska heitä itseään pelottaa. Jos kuitenkin olet opiskellut asiaa ja uskot itseesi, kannattaa olla rohkea ja tehdä valintoja, joissa saattaa joskus hävitäkin. Häviämistä ei kannata pelätä, kunhan ei laita siihen kaikkia rahojaan. Kurinalaisuutta taas vaaditaan omaisuuden kasvattamisessa. Ilman kurinalaisuutta, tulee helposti tuhlanneensa rahansa turhuuksiin. 

Kirja opettaa hyvin, sen miksi yksityishenkilönä ei kannata toimia, vaan pyörittää kaiken yritystoiminnan kautta. Ainoa asia mitä kirja ei kerro, on se, kuinka saada se raha sitten yritykseltä itselle, mahdollisimman pienillä kuluilla. Sitä varten täytyy varmaan etsiä joku toinen kirja.

You May Also Like…

Somevaikuttajaksi!

(Markkinoinnin koulutusohjelma) Viimeaikoina somevaikuttajan työ on kiehtonut minua, siksi päätin lukea Emmi Lehtomaan...

0 kommenttia

Lähetä kommentti