Pieni kirja johtamisesta

Kirjoittaja: Alek Korpinen

22 marraskuun, 2020

Lähdeteos: Pieni kirja johtamisesta

Lähdeteoksen kirjoittaja: Teija Rantala

Teoriapisteet: 1

Pieni essee Sawaken johtamisesta 🙂

Lyhyesti kirjasta

 

Pieni kirja johtamisesta antaa neuvoja kaaoksenhallintaan, ihmisten johtamiseen, ristiriitojen ratkomiseen ja niihin epätoivon hetkiin, jolloin viimeinenkin toivo (tiimistä) on kadonnut.

Luin kirjan mielenkiinnosta johtamista kohtaan. Tässä kirjassa oli todella lyhyitä kappaleita mikä auttoi hahmottamaan tilanteen omaan arkeen ja miettimään asiaa tiimimme kannalta. Kirjoittaja Teija Rantala on saanut kirjasta todella helppolukuisen ja mielenkiintoisen.

Meidän tiimissämme (Sawake) on tulossa uuden johtoryhmän valinta ja kirjan lukeminen avasi näkemään paremmin Tiimiliiderin oikeaa roolia. Kerron kirjan kohdista, miten niillä autetaan tiimiämme.

Kun kaikki alkaa

Kirjan ensimmäisessä luvussa ”Kun kaikki alkaa” kerrotaan uudelle johtajalle hyviä vinkkejä.

”älä lupaa liikoja”

”ole avoin” ”kuuntele” ”tee muistiinpanoja” ”älä hätäile”

”jos et tiedä, mikä ihmisiä liikuttaa et myöskään saa heitä liikkeelle”

”Kysy, mitkä isot ongelmat pitäisi ratkoa ensin”

Toivon meidän uuden Tiimiliiderin pitävän tätä kirjaa mukana ja käyttää mahdollisimman paljon hyödyksi. Toivon uuden liiderin kyselevän kaikilta tiimiläisiltämme, mitä he haluavat tiimissämme saavuttaa ja minkälaista apua liideri voi heille siihen antaa. Kun on nämä kirjottanut ylös, on niihin helppo palata ja tiimiläisillä on parempi luottamus liideriä kohtaan.

Kun johdat ihmisiä

Luku kolme. ”Kun johdat ihmisiä” Tässä luvussa on paljon mitä liiderin pitää huomioida.

”Pomon on siis luotettava ensin.”

”Ole se, kenelle tullaan kertomaan.”

”Muista, että keskustelu on vastavuoroista.

Älä ole se pomo, joka jakaa puheenvuoroja vain itselleen.”

”jos pomoon ei luoteta, ei luoteta siihenkään, mitä hän sanoo.”

Viimeinen lainaus on todella osuva Sawaken toimintaan. ”jos pomoon ei luoteta, ei luoteta siihenkään, mitä hän sanoo.” Jos liiderimme ei pysty näyttämään omalla esimerkillä toimimista on muun tiimin todella helppo antaa asioiden olla. Esim. jos liideri on myöhässä reeneistä tai ei välitä aikatauluista, silloin on muittenkin helppo myöhästellä. Toivon uudelta liideriltä hyvää esimerkkiä perusasioiden hoitamisessa, niin tiimimme standardit nousevat ja kaikki haluavat hoitaa oman osuutensa huipputiimin eteen.

 

 Kirjoitin tosiaan VAIN kahdesta luvusta kirjassa.  Olisin voinut käydä tässä esseessä kaikki kirjan sivut läpi, sillä teksti oli todella ytimekästä ja kaikki aiheet sopivat todella hyvin tiimimme toimintaan. Kirja kannattaa siis lukea läpi ja huomata omassa johtajassa olevia puutteita tai itsessään johtajana olevia puutteita ja ottaa nämä asiat puheeksi.

Lopuksi

 Ostin kirjan omaksi, sillä kirjan lukemiseen menee noin tunti ja sieltä on helppo löytää ratkaisuja johtamiseen. Kirja on kirjoitettu kannustukseksi, rohkaisuksi ja lohdutukseksi silloin, kun kaikki ei mene niin kuin oli ajatellut. Pyrin palaamaan tämän kirjan eri kohtiin useasti ja kertomaan oppeja sitä tarvitsevalle oikeassa tilanteessa.

Alek Korpinen

Sawake

You May Also Like…

Aidosti viisas

Aidosti viisas on on ruotsalaisen kirjailijan Stefan Einhornin mielenkiintoinen teos, joka tarjoaa syvällistä...

Työelämä muuttuu

Aloitin Petteri Kilpisen Inspiroitunut kirjan lukemisen jo viime syksynä. Kirja osoittautuikin tuohon hetkeen ehkä...

0 kommenttia

Lähetä kommentti