Pelon hinta

Kirjoittaja: Verneri Anttila

24 marraskuun, 2020

Lähdeteos:

Lähdeteoksen kirjoittaja:

Teoriapisteet:

Mikä on pelon hinta? Tätä voisi mielestäni selittää viime syksyn kansantalous tunnilta tutulla termillä suhteellinen hinta. Kaikella on olemassa oma suhteellinen hintansa. Jos sinulla on kaksi euroa ja päätät ostaa limasan sen kahden euron suhteellinen hinta voi olla esimerkiksi kaksi suklaapatukkaa. Eli periaatteessa et menetä mitään mutta menetät silti jotain. Tai et oikeastaan menetä et vain saa.

Kirja käsittelee pelkoa asiaa mikä koskee meitä kaikkia mutta ei vaikuta meihin kaikkiin samalla tavalla. Itsekin olen pelännyt monesti toisilla kerroilla olen pystynyt toimimaan normaalisti toisilla en. Olenko joskus jättänyt tekemättä jotain koska pelkäsin olen! Mutta en haluaisi. Kaikki meistä pystyvät oppimaan pelkojen käsittelyä. Minä esimerkiksi olen viimeiset viisi vuotta yrittänyt oppia käsittelemään korkeanpaikan pelkoani. Joka kerta kun kiipeän jonnekin korkealle on se sitten näköalatorni tai huvipuiston laite tuntuu se aivan yhtä pahalta. Paniikki kylmä hiki ja tärisevät jalat kaikki tämä on ihan normaalia mutta siitä voi päästä eroon kunhan itse vain päättää se on tämän kirjan suurin opetus. Opettele kohtaamaan pelkosi.

Akatemialla pelot ovat ihan erilaisia hankala epäonnistumisen pelkoa on kohdata fyysisesti. Luulen että kaikki meistä pelkää jollain tasolla epäonnistumista toiset eri tasolla kuin toiset. Itse koen että epäonnistumisen pelko ei minun kohdallani koske mitään yhtä yksittäistä projektia. Olen tietyllä tavalla avoin epäonnistumaan yrittäessäni jotain erilaista mutta minulle olisi paljon hankalampaa epäonnistua tehdessäni jotain normaalia. Eli epäonnistumisen pelko on silti tuolla kaiken taustalla. Pyrin myös pitämään sen siellä taustalla koska siellä se myös ajaa minua menemään eteenpäin ja pitää perustasoani hyvänä eikä se estä minua tekemästä jotain uutta tai erilaista. Pelko voi siis olla hyväkin asia se on vain kiinni näkökulmasta.

Meillä tiiminä olisi hyvä oppia käsittelemään tiettyjä pelkoja ja tehdä niitä kuuluisia rohkeita kokeiluita joita on kyllä tässä tulossa kunhan tässä lähitulevaisuudessa saadaan asiat varmistettua. Loppujen lopuksi ONIXIA kuuluu tylypahkassa rohkelikkoon ja sen olisi parempi alkaa näkymään myös joka päiväisessä toiminnassa.  Ja mitä menetettävää meillä muka. Ei epäonnistuneen projektin suhteellinen hinta ole raha vaan se ettei oppia tule. Eli tilanne jossa kaikella on suhteellinen hinta onkin käännetty selälleen koska epäonnistuneen projektin suhteellinen hinta on paikalleen jääminen.

”Pelko on kuin porilainen metsäkissa sitä ei elä muualla kuin omassa mielikuvituksessani”

– Verneri Anttila

You May Also Like…

Henkilöstöanalytiikka

Henkilöstöanalytiikka

Jaana Saramies, Maria Törnroos Tässä kirjassa on mielestäni paljon hyviä juttuja, joita Tiimiakatemian rekrypälen...

Business for Punks

Itsevarmasti otin käteeni tämän James Wattin, Brewdog -olutpanimon perustajan kirjoittaman kirjan, jota olen kuullut...

Mikä ihmeen digimarkkinointi?

Mikä ihmeen digimarkkinointi?

En ole koskaan harrastanut digimarkkinointia. Paljon olen siitä kuullut puhuttavan ja nyt minunkin pitäisi alkaa...

0 kommenttia

Lähetä kommentti