Moti

Kirjoittaja: Verneri Anttila

27 marraskuun, 2020

Lähdeteos:

Lähdeteoksen kirjoittaja:

Teoriapisteet:

Motivation master the power over motivation. Kertoo nimensä mukaisesti motivaatiosta ja siitä miten motivaation voi löytää ja sitä ylläpitää. Mitä on motivaatio? Käytännössä motivaatio on mielestäni vain tahto tehdä jotain. Se ei itsessään ole mielestäni monimutkaista mutta sen ylläpitäminen on oikeasti hankalampaa. Kirja listaa motivaatiota olevan kahta erilaista sisäistä ja ulkoista. Sisäinen motivaatio on jotain joka tuo sinulle hyvän fiiliksen esimerkiksi musiikin kuuntelu. Ulkoinen motivaatio on jotain fyysistä esimerkiksi tahto saada ammattikorkea tutkinto tai uusi auto.

Motivaation ylläpitämiseen kirja antaa konkreettisia askelia. Askelia on muistaakseen yhdeksän mutta poistin niistä suosiolla kolme. Tämä on kohta kirjasta jossa tajua kuuntelevani kirjaa joka on kuin suoraan jostain komedia tv sarjasta. Käytännössä yhdeksän askelta on siis kuusi askelta.

1.Päämäärä

Päämäärän etsiminen on erittäin tärkeää jotta ymmärtää mihin suuntaan on menossa. Pitää myös löytää syyt minkä takia haluaa johonkin tiettyyn päämäärään päästä.

2.Suunnitelma

Kun olet löytänyt päämääräsi ja syyt miksi sinne haluat päästä, on tärkeää suunnitella miten sinne pääset. Niin kutsuttu taistelusuunnitelma jota voit seurata pitkin matkaasi kohti päämäärää.

3.Vastuu

Tämä koskee mielestäni varsinkin tiimi toimintaa. Jotta pysyt suunnitelmassasi sinun pitää olla siitä vastuussa jollekkin. Eli tiimintoiminnassa se jokin on tiimi jolle olet vastuussa ja tiimin pitää muistaa pitää sinut vastuussa itsestäsi.

4.Varaudu vastoinkäymisiin

Kirjan mukaan sinun pitäisi miettiä kaikkia asioita jotka voivat mennä vikaan ja sitten vain yksinkertaisesti olla tekemättä niin. Minä en kuitenkaan henkilökohtaisesti usko moiseen mutta silti koen vastoinkäymisiin varautumisen tärkeäksi mutta hieman eri tavalla. Ajattelen että von hyvä varautua vastoinkäymisiin sen takia että on henkisesti valmis pääsemään niiden yli. Olen aika varma että aina tulee vastaan joku este muuten olisin kai jo nyt miljonääri.

5.Palkinto

Taistelusuunnitelmaa tehdessäsi olet varmaan asettanut itsellesi välitavoitteita se on tärkeää. Kun savutat välitavoitteesi muista palkita itsesi silloin touhuaminen ja tavoitteeseen pääseminen ei tunnu niin ylitsepääsemättömältä.

6.Kuvittele lopputulos

Kuvittele jo minkälaista on päästä päämäärääsi se pitää haluasi sinne pääsemiseen yllä. Tai jos ei pidä kannattaa palata alkuun ja miettiä onko päämäärään pääsemisellä oikeasti mitään hyvää syytä.

Loput kolme vaihetta joita en pidä juuri minään olivat :

valmistaudu epäonnistumiseen. Mielestäni epäonnistumiseen on turha valmistautua koska silloin hyväksyt jo valmiiksi sen etkä tee kaikkeasi estääksesi sitä.

Poista negatiivisuus. Kirja oikeasti ehdotti että poista kaikki negatiivisuus elämästäsi mukaan lukien ihmiset. Tätä tuskin tarvitsee enempää selittää.

Rangaistukset. Itse en pidä itsensä ruoskimisesta. Olen sitä mieltä että epäonnistumisista pitää oppia eikä sen opin tarvitse tulla rangaistuksen muodossa.

Mielestäni ensimmäiset kuusi kohtaa luovat mahdollisuuden päästä haluamaasi paikkaan. Tätä kirjaa lukiessaan täytyy olla hieman kriittinen. Jos seuraat suoraan kaikkea mitä kirjassa sanotaan joudut todennäköisesti osaksi kulttia joka on vielä oudompi kuin nykyinen akatemia kulttimme.

Lopuksi kirjassa tuli esille yksi mielestäni hyvä lause jonka sanoi muuan Thomas Edison keksittyään hehkulampun ja epäonnistuttuaan sen tekemisessä kuulemma jopa tuhat kertaa. ” I didint fail 1000 times i found 1000 ways that didnit work”

You May Also Like…

Alustatalous

Ajattelin kokeilla uutta aluevaltausta ja paneutua alustatalouden maailmaan. Ajat ovat todella muuttuneet ja...

Johtajuuden ristiriidat

Johtajuus on monimutkainen laji, jossa kaikkia ei koskaan voi miellyttää tasapuolisesti ja pettymyksien kohtaamiseen...

Myy enemmän – myy paremmin

Myynti on taitolaji, josta Mika D. Rubanovitsch on kirjoittanut useammankin kirjan. Viime syksynä luin kyseiseltä...

0 kommenttia

Lähetä kommentti