Miten saan ystäviä, menestystä ja vaikustusvaltaa -Dale Garnegie

Kirjoittaja: Lauri Puurula

10 joulukuun, 2021

Lähdeteos: Miten saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa

Lähdeteoksen kirjoittaja: Dale Garnegie

Teoriapisteet: 2

Luin kirjan, koska huomasin sen listassa ”10 kirjaa, jotka jokaisen yrittäjän pitää lukea”. Kirjasta jäi minulle käteen enimmäkseen ohjeita liittyen ihmisten käsittelytaitoihin ja siihen, kuinka puhumalla voi päästä monesta eri tilanteesta tai moneen eri tilanteeseen.  

Joskus kadehdin niitä ihmisiä, jotka osaavat valloittaa ihmiset puolelleen pelkillä puhelahjoillaan, joka oli yksi syy, miksi halusin lukea tämän kirjan. Ihmisten käsittelyyn liittyvät vinkit ja ohjeet, joita kirjassa esitettiin, olivat minulle suurimmalta osaltaan itsestäänselvyyksiä. Kaikki ymmärtävät, että jos haluat toisen suosioon et voi riidellä hänen kanssaan tai kertoa heidän olevan väärässä varsinkaan muiden edessä.  

Kirjaa oli helppo peilata omaan elämääni tämänhetkiset opiskeluni tiimiakatemialla vaativat yhdessä työskentelyä päivittäin ja jokaisen kappaleen ohjeet ihmistenkäsittely taidoista olivat heti seuraavana päivänä käytännönkokeilussa. Kirjassa sanottiin hyvin ”kaikki haluavat tulla kuulluksi” uskon tämän pitäneen paikkansa ja monesti asetunkin kuuntelijan rooliin, sekä annan muille tilaa päästä ääneen.  

”Ihmiset ovat 100 kertaa kiinnostuneimpia itsestään kuin muista.” Epäilin ensin hieman tätä lausahdusta, mutta kun hetken pohdin asiaa olin aivan samaa mieltä. Mitä teemme ensimmäisenä, kun katsomme ryhmävalokuvaa, etsimme itsemme siitä.  Viime keväänä meillä oli palaute treenit, ja niissä odotin eniten omaa vuoroani niin kuin varmaan muutkin. Kaikki haluavat kuulla itsestään ja se näkyy, jos kehut toisen ajatuksia ja toimintatapoja hän varmasti muistaa sinut erittäin hyvin.  

Johtaminen oli aihe, jota kirjassa sivutettiin myös ja pidin siitä, miten siihen otettiin näkökulma, kuinka johtajana voit käsitellä työntekijöitäsi. Peilasin kappaletta paljon meillä kesällä olleeseen purjehduspalveluun nimeltä jyväspurjehdus. Olin toinen meidän kippareistamme ja jouduin ottamaan vastuu roolin kaikkien muiden veneessä olevien turvallisuudesta ja johtamisesta. Paine oli jokaiselle reissulle mentäessä suuri ja koin kesän aikana kovaakin ahdistuneisuutta ennen reissuja, mutta aina kun reissu alkoi, paine väheni ja ahdistuneisuus katosi, jonka seurauksena veneen johtaminenkin alkoi luonnistua helpommin. Toin tietämättäni Garnegien kirjassa mainittuja oppeja käytäntöön purjeveneellä, sillä en ollut vielä silloin lukenut kirjaa. Kirjassa mainittiin se, että kun asiakas tuntee itsensä arvokkaaksi he saavat parhaan kokemuksen. Annoimme asiakkaiden itse ohjailla venettä, pystyttää-, säädellä- ja laskea purjeet. Heidän ilmeensä kertoivat yleensä sen, että heille tuli arvostettu olo ja he viihtyivät veneessä. Heitin aina välillä kommentteja ”tosi hyvin kyllä ohjaat”, ”etkö muka aiemmin ollut purjehtinut!” ja ”sinähän ohjaat, kuin ammattilainen” kaikki nämä kommentit aiheuttivat aina asiakkaissa ylpeyden tunnetta ja sen huomasi heti heistä. Oli hienoa nähdä, kuinka pieni kannustus ja tunnustuksen antaminen toisen kyvyille innosti toista.  

Tiivistettynä koko kirja ja sen opit perustuivat myötätuntoon, peruskäytöstapoihin ja muiden asettamista välillä itsesi edelle. Pääasiassa nämä olivat itsestäänselvyyksiä minulle, mutta kirjan avulla tiedostan ne nyt paremmin ja pystyn muovaamaan käyttäytymistäni näiden ohjeiden mukaisesti. Muista vielä, että älä anna toisen menettää kasvojaan, kerro erheesi, ole rehellinen ja luo muille tärkeydentunnetta. Näillä ohjeilla tulee pääsemään pitkälle ja näitä ohjeita aion myös itse noudattaa. 

You May Also Like…

Kilpailuetua etsimässä

Selasin Jamkin nettikirjastoa ja kymmenien kirjojen joukosta vastaan tuli Markku Vierulan (2021) teos Löydä...

Sanojen supervoima

Sanojen supervoima kirja on nimensä mukainen tietopakkaus siitä, miten sanat oikeasti vaikuttavat elämäämme. En ollut...

Älykäs intuitio

Luin Asta Raamin kirjoittaman kirjan ”Älykäs intuitio”. Kirja kertoo siitä, kuinka pystyt käyttämään intuitiota...

0 kommenttia

Lähetä kommentti