Minimalisti

Kirjoittaja: Jesse Nyberg

26 toukokuun, 2022

Lähdeteos: Minimalisti

Lähdeteoksen kirjoittaja: Teemu Kunto

Teoriapisteet: 1

Mielenkiintoinen aihe, johon itse en ole perehtynyt ennen. Ajatellut aina, että kyllähän ihminen vaan tarvitsee tavaroita ja kaikkea turhaa, koska eikös se ole nykyaikaa, että on kaikkea mahdollista perseestä perämoottoriin? Omavaraisuus aste laskee koko ajan ja ihmiset hamstraavat kaikkea mahdollista ja kaikki tehdään mahdollisimman helpoksi robotiikka ja tekoäly alkavat ottaa hiljalleen suurta jalansijaa maailmassa.

Kirjan luettuani aloin ihan aidosti miettimään tavaroita, joita omistan, että mitä hemmettiä minä oikeasti teen kaikella turhalla roinalla? Minimalistisuus alkoi siis kiinnostaa en vain tiedä olenko vielä valmis siihen, voisin tietysti kokeilla vaikka viikon pätkää mitä kirjassa neuvottiin. Kiehtoo ajatus kuitenkin siitä, että minimalistisesti elävät saavuttavat helpommin taloudellisen riippumattomuuden. Tämä varsinkin sai minut kiinnostumaan, en vain tiedä tosissaan olenko valmis luopumaan elämäni iloista esimerkiksi jostain elektroniikasta, joka helpottaa elämääni. Olisihan se hienoa osata olla ilman. Materialismi tuo minulle ainakin elämään jonkun sortin onnellisuutta, jos omistaa esimerkiksi hienon kodin tai hienoja vaatteita. Uskon silti, että vanhetessani nämä asiat muuttuvat ja siksi on hyvä ainakin kokeilumielessä kokeilla minimalistista elämää jossain kohti elämää. Saattaisin löytää rauhan siitä, että ei tarvitse omistaa mitään hienoa.

Nykymaailma on muuttunut somen tuoman glamourin takia. Ihmiset ottavat itsestään hienoja kuvia kalliissa ravintoloissa ja hienoissa uusissa vaatteissaan ja kaikki on niin täydellistä, tämä vääristää mielestäni elämän kuvaa, koska elämä ei todellakaan ole aina ruusuilla tanssimista. Välillä pitää käydä pohjalla tajutakseen oikeasti mikä elämässä on tärkeää ja miksi tehdään asioita, joita me teemme. Heräsi ajatus, että voisiko olla sellainen sovellus tai joku muu vastaava mihin listataan käyttämättömät tavarat siksi aikaa, kun niitä itse ei tarvitse ja silloin niitä voisi esimerkiksi naapuri lainata, vaikka korvausta vastaan. Kuvitellaan, että ostat porakoneen taulujen ripustusta varten tammikuussa ja kun olet taulun kiinnittänyt, niin viet koneen varastoon pölyyntymään, silloinhan tämän tyylinen sovellus olisi hyvä, jottei jokaisen asukkaan tai lähellä asuvan tarvitsisi ostaa uutta vaan he voisivat lainata kyseistä välinettä sinulta ja sinä saisit siitä pienen korvauksen.

You May Also Like…

Tieto on valtaa

Tieto on valtaa

Mikko Hyppönen Suomen ehdottomana tietoturvaylijumalana avaa kirjassaan internetin toimintalogiikkaa, tietoturvaa ja...

Päivässä on tunti liian vähän

Päivässä on tunti liian vähän

Jotkut ovat introvertteja, jotkut ekstroverttejä. Jotkut pitkiä pitkiä, toiset pätkiä. Jotkut joutuvat etsimään unen...

Ole tänään elossa

Mitä tarkoitusta varten minä olen elossa? Noin 24 vuotta sitten kaksi toisiaan rakastavaa ihmistä päätti harrastaa...

0 kommenttia

Lähetä kommentti