Minä Zlatan Ibrahimovic

Kirjoittaja: Antti Seppälä

13 joulukuun, 2021

Lähdeteos: Minä Zlatan Ibrahimovic

Lähdeteoksen kirjoittaja: david lagercrantz

Teoriapisteet: 2

Luin David Lagercrantzin kirjan ”Minä Zlatan Ibrahimovic”. Kirja kertoo Zlatanin elämästä ja hänen kasvustaan pikkupojasta maailman huipulle. Ellet ole aiemmin kuullut Zlatan Ibrahimovicin nimeä, niin tiedoksi, että hän on Ruotsin kaikkien aikojen parhaana pidetty jalkapalloilija. Zlatan tunnetaan jalkapallotaitojensa lisäksi myös suuresta egostaan.  Tämä kirja sopi minulle täydellisesti, koska olen itse jalkapalloilija ja rakastan seurata jalkapalloa. Tämän takia kirja olikin yksi minun kaikkien aikojen suosikeistani. Kerron tässä kirjoituksessa omia mietteitäni kirjasta ja Zlatanin elämästä.

Zlatanin kasvu pikkupojasta maailman huipulle

Zlatanin elämä alkoi Malmön lähiöstä Rosengardista. Hänen lapsuutensa oli hankala. Hankaluuksiin kuuluivat vanhempien ero, pyörävarkaudet, nälänhätä, köyhyys, erilaisuus ja tappelut. Hän asui alkuun äitinsä luona, mutta tämän ollessa kyvytön elättämään koko perhettä, joutui Zlatan muuttamaan alkoholiongelmista kärsivän isänsä luokse. Hänen vanhempansa olivat kotoisin Bosnia & Hertsegovinasta, joten Zlatan ei ollut mikään tyypillinen ruotsalainen. Tämän ja hänen egonsa takia osa joukkuekavereiden vanhemmista ja valmentajista halusivat hänet pois joukkueestaan. Hän ei kuitenkaan luovuttanut jalkapallossa, vaikka kaikki eivät hänestä pitäneetkään. Vaikeat kotiolot muokkasivat Zlatanista kovan taistelijan. Zlatan ei ollut lapsena ikäluokkansa lahjakkain pelaaja, mutta kovan päättäväisyytensä ja taistelunsa ansiosta hän kehittyi murrosiässä vauhdilla. Kehitys johti hänen ensimmäiseen ammattilaissopimukseensa kotikaupungin Malmö FF:ssä. loppu on historiaa.

Zlatanin voittava asenne

Zlatanilla on kova voitontahto, motivaatio ja päättäväisyys. Jos omistat nämä kolme piirrettä, niin sinulla on hyvä mahdollisuus menestykseen. Ihailen sitä, että Zlatania ei kiinnosta muiden mielipiteet hänestä. Minun kannattaisi joissakin asioissa ottaa mallia Zlatanin asenteesta. Varsinkin päättäväisyys olisi ominaisuus, jota voisin parantaa paljon. Uskon, että olemalla päättäväisempi, minulla olisi paremmat mahdollisuudet saavuttaa omia tavoitteitani.

Zlatanin ja Guardiolan riita

Fc Barcelona osti Zlatanin vuonna 2009. Tähän aikaan Barcelonan managerina toimi Pep Guardiola. Olen Guardiolan suuri ihailija. Hän on yksi maailman parhaista jalkapallomanagereista. Vaikka hän on alansa parhaita, hänellä on mielestäni suuria heikkouksia johtaessaan pelaajia, joilla on suuri ego. Ensimmäisen kauden puolivälissä Zlatan ja Guardiola ajautuivat riitaan. Riita on hyvä esimerkki Guardiolan heikosta johtajuudesta. Kommunikaation puute ja konfliktin pelko olivat suurimmat syyt riitaan. Riitaan tarvitaan aina kaksi osapuolta, eli ei Zlatankaan ollut syytön sen syntymiseen. Zlatan oli hankala alainen eikä osannut kommunikoida managerinsa kanssa esimerkiksi siitä, miksi tämä vältteli häntä. Riita oli alkanut, kun Zlatan ehdotti Guardiolalle joukkueen taktiikoiden vaihtamista. Tämän jälkeen Guardiola lopetti kommunikaation Zlatanin kanssa ja vähensi hänen peliaikaansa. Mielestäni tämä ei ollut hyvää johtamista Guardiolalta ja heikensi joukkueen ryhmädynamiikkaa vaikuttaen siten negatiivisesti koko joukkueeseen ja sen tuloksiin. Tämä esimerkki korostaa kommunikoinnin merkitystä ihmisten välisessä toiminnassa. Jopa silloin, kun toimitaan ihmisten kanssa, joista ei lähtökohtaisesti pidä.

Yhteenveto

Kirja onnistui kuvaamaan hyvin Zlatanin elämää ja persoonaa. Mielestäni kirja kertoi hänen elämästään todella mielenkiintoisesti. Tämän vuoksi kirja onkin todella suosittu. Kirjan tärkein oppi itselleni oli, että koskaan ei kannata luovuttaa, vaikka tuntisikin itsensä ulkopuoliseksi. Suosittelen kirjaa kaikille, jotka ovat kiinnostuneita hyvistä elämänkerta kirjoista.

You May Also Like…

Teknologia jäljittelee biologiaa

Teknologia jäljittelee biologiaa

Suuri osa ihmisistä ei tiedä mitä tietokoneen tai puhelimen sisältä löytyy ja vielä pienempi osa ymmärtää kuinka ne...

En tiiä jaksaako

Ei sun tarvi jaksaa hei. Pysähdy hetkeksi On tärkeää kuunnella omaa kehoa ja mielentilaa, ja tunnistaa, kun tarvitsee...

Doulahörhöilyä

Kuinka ollakaan – lapsuuden kätilöhaaveesta ammattidoulaksi, Tiimiakatemian aikaisen henkisen kasvun ja oman työn...

0 kommenttia

Lähetä kommentti