Loistava toveri Kim Jong Un

Kirjoittaja: Jesse Nyberg

18 tammikuun, 2022

Lähdeteos: Loistava toveri Kim Jong Un

Lähdeteoksen kirjoittaja: Anna Fifield

Teoriapisteet: 2

Luin kirjan mahtava toveri Kim Jong Un kirja kertoi Pohjois-Korean meiningistä ja pisti ajattelemaan mitä kaikkea täällä maailmassa oikein tapahtuu mistä me muut ”pumpulissa” elävät ihmiset emme edes ole tietoisia. Hurjaa mielestäni on se, että esimerkiksi Pohjois-Koreassa asuvat ihmiset eivät edes tiedä mitä muualla maailmassa tapahtuu (tai heidän ei pitäisi tietää), koska valtio ei hyväksy minkäänlaista kontaktia ulkomaailmaan. Pitäisi olla ylpeä, että saa asua näinkin hienossa maassa kuin Suomi. Vaikkakin monesti itse henkilökohtaisesti puhun, että Suomi on ”paska” maa, mutta asiat eivät kuitenkaan ihan niin huonosti ole kuin jossain muualla. Ajatuksiani herätti myös se, miten kovasti päättäjät haluavat ohjailla kansaa, pelottavaa sillä nykyään tämä nykytilanne näyttää siltä ainakin omasta mielestäni, että kansaa halutaan alkaa ohjailemaan ja kategorioimaan erilaisiin kategorioihin. Ei rokotetut ja rokotetut henkilöt. Pistää vihaksi tämä, mutta minkä sitä tämmöinen perustallaaja voi muuta kuin pitää suunsa auki ja kertoa mielipiteensä.

Pakko silti myöntää, että kirjan luettuani olen ollut äärimmäisen kiinnostunut mitä Pohjois-Koreassa tapahtuu, koska jostain syystä kiehtoo se, että miten päättäjät ovat voineet saada ihmiset noin kovaan otteeseen ja itse elävät aivan päinvastoin, miten he käskevät kansansa elää. Aivo pesu ja kaikki se mitä sairasta siellä tapahtuu jatkuvasti, on mielestäni äärimmäisen viisaasti toteutettu ja jotenkin jopa arvostettavan hyvin he ovat siinä onnistuneet. Vaikka en siis todellakaan pidä siitä mitä siellä tehdään mutta onhan tuo niin ennennäkemätöntä touhua. Esimerkiksi tajusin vasta kirjan luettuani, että hemmetti siellähän on valtio nimeltä Pohjois-Korea! Ei siitä paljon puhuta eikä tiedetä mitä siellä tapahtuu, puhutaan kuitenkin aika suuresta valtiosta, jolla on ydinaseet ja jotka ovat neuvotelleet pitkään ydinaseiden luovutuksesta Amerikoiden kanssa, tässä tehtävässä Amerikat tuskin onnistuu ikinä. Onhan ydinaseet Pohjois-Korean valttikortti. Kyllähän tuollaisilla tykeillä saa hieman neuvottelu etua.

Pohjois-Korea on kyllä ihan hullu maa en oikein osaa kuvailla mitä ajattelen tästä valtiosta. Katsoin myös joskus televisiosta dokumentin, jossa kerrottiin Pohjois-Korean myyvän suuria määriä ”kristallia” eli methamfetamiinia ja painavan myös likaista rahaa. Niillä tuntuu olevan siellä aivan omat systeemit ja lait. Uskon myös, että jos lähtisin itse sinne ottelemaan kuvia tästä ”hienosta” valtiosta, niin eipä tarvitsisi varmaan enää sen jälkeen missään muualla kuvailla. Leiri kutsuisi todennäköisesti ja pitkät työ tunnit ilman palkkaa tai palkkahan taitaa siinä kohtaa olla oman hengen säilyttäminen. Silloin olisi varmaan ikävä opintojenkirjauksia ja aamuherätyksiä omasta sängystä. Ken tietää. Silti haluaisin joskus päästä käymään siellä ja päästä tutustumaan tähän mystiseen valtioon ihan omin silmin ja todistamaan mitä hemmettiä siellä oikein tapahtuu. Mietityttää että, mikä ihme on voinut saada tämän valtion ajautumaan tällaisen diktatuurin valtaan? Onko se jatkunut sitten niin pitkään, että sitä on käytännössä mahdoton enää purkaa. Paitsi Pohjois-Koreahan on demokraattinen valtio, ainakin omien sanojensa perusteella. Jokainen voi itse tehdä tästä väitteestä taas johtopäätöksensä, kun on ensin vähän perehtynyt valtoin toimintaan. Oma mielipiteeni tähän on se, että ei taida valtion päämiehet tietää mitä demokratia tarkoittaa. Toivoisin silti, että tilanne Pohjois-Koreassa joskus muuttuu ja kansalaiset pääsevät ihan normaaliin elämään mitä me muutkin tällä planeetalla elämme, näyttää kyllä siltä, että tuosta on äärimmäisen vaikea päästä eroon. Onhan tuollainen valta mitä valtion päämiehillä tuolla on, niin sellainen mistä ei varmastikaan hevillä luovuta.

You May Also Like…

Tieto on valtaa

Tieto on valtaa

Mikko Hyppönen Suomen ehdottomana tietoturvaylijumalana avaa kirjassaan internetin toimintalogiikkaa, tietoturvaa ja...

Vaikuttajamarkkinointi

Somevaikuttajat, tiktokkaajat ja julkisuuden henkilöt ovat nykypäivän somekulttuurin keskiössä. Heidän suosionsa...

0 kommenttia

Lähetä kommentti