Asunto elämäsi tärkein sijoitus

Kirjoittaja: Jesse Nyberg

18 tammikuun, 2022

Lähdeteos: Asunto elämäsi tärkein sijoitus

Lähdeteoksen kirjoittaja: Petri Roininen

Teoriapisteet: 3

Luin kirjan asuntosijoittamisesta, koska olen itse myös perehtynyt käytännössä kyseiseen liiketoimintaan ja olen ollut jo pitkään äärimmäisen kiinnostunut tästä sijoitus- muodosta. Muistan pienenä poikana, kun olin sukulaisieni kanssa samassa kahvipöydässä, niin yksi vanhempi herrasmies kehui, että jos haluat suomessa tehdä rahaa, niin oikea suunta olisi lähteä tekemään asuntosijoittamista, jo silloin minulla heräsi mielenkiinto, mikä on vain kasvanut vanhetessani.

Kirja opasti minua katsomaan asuntojen arvoa ja niiden sijaintia paremmin ja syvensi tietämystäni sijoituksen tärkeyteen. Hauskaa nippelitietoa myös tarttui matkaan kuten se, että Helsinki on suomen suurin asuntosijoittaja. Jos Helsingin kaupunki sijoittaa asuntoihin, niin ainakin itse näen sen asian silloin niin, että asuntosijoittaminen on todella viisasta ja rahaa tuottavaa liiketoimintaa, jota kannattaisi jokaisen, joka haluaa tehdä hyvää rahallista tulosta, niin harjoittaa.

Itselläni on sijoitusasunto Saarijärvellä, joka on vielä tässä vaiheessa tuonut itselleni enemmän päänvaivaa kuin hyötyä. Tähän on tultava muutos ja olenkin monesti miettinyt, miten pääsisin siitä eroon, koska minulla ei ole säännöllisiä tuloja, niin minulla ei ole varaa maksaa vastikkeita, jos irtisanon nykyiset vuokralaiset. Ottaen huomioon sen, että Saarijärvellä asunnon myynti kestää huomattavasti pidempään kuin esimerkiksi Jyväskylässä. Kirjasta sainkin uutta intoa ja opasteita, joka nosti mieleeni ajatuksen, että voisin tehdä jonkun tuttavan kanssa diilin, jossa myisin hänelle puolet asunnosta hintaan x ja hän avustaisi minua kunnostamaan ja myymään asunnon eteenpäin ja jakaisimme asunnosta koituvat kustannukset ajalta. Ehtona tässä olisi se, että alkaisimme yhdessä ostamaan ja kunnostamaan asuntoja Jyväskylä/Tampere akselilta. Minulla onkin ensiviikonloppuna tapaaminen kyseisen henkilön kanssa, ja me olemme menossa käymään asunnolla, jotta hän näkee asunnon kunnon, niin voimme aloittaa neuvottelut. Tämä ei ehkä ole rahallisesti viisain ratkaisu minulle, mutta tiedän sen, että tarvitsen tähän kaveria ja olen valmis maksamaan siitä hyvän hinnan, koska minulla on pitkän tähtäimen tavoitteita asuntosijoittamisen saralla ja uskon, että tällä tavalla pääsen nopeammin perille, kunhan oikea yhteistyökumppani löytyy. Kumppanin valinnassa täytyykin olla äärimmäisen tarkkana, että luotamme toisiimme ja tulemme toimeen keskenämme, jotta kyseinen liiketoiminta on mahdollista. Olemmekin jo aiemmin jutelleet hänen kanssaan asuntosijoittamisesta ja huomasin, että hänellä olisi myös haaveena aloittaa asuntosijoittaminen. Olemme jakaneet paljon yhteisiä mielenkiinnon kohteita, siksi olenkin luottavaisin mielin hänen kanssaan kyseisessä asiassa.

Hienoa oli nähdä, että olen ollut ilmeisesti vähän perillä siitä, että vuokralla asuminen kannattaa vaikka omistaa itse asuntoja. Näin olen ajatellut tehdä myös itse, koska mitä järkeä on ostaa asunto ja asua siinä itse, jos tavoitteena on tehdä asunnoilla rahaa? Sitten kun on tarpeeksi monta asuntoa, jotka tuovat tuloja tasaiseen tahtiin, niin silloin on mielestäni suotavaa ostaa itselleen kodin, jossa asua. Vuokralla asuminen taas on siitä myös hyvä, että ei tarvitse huolehtia niin paljoa oikeastaan mistään. Tuo tietynlaista vapautta. Monesti olen haaveillut asunnosta, joka olisi kerrostalon ylimmässä kerroksessa, jonne pääsisi vain avainlätkällä tai jollain vastaavalla.

Pidän myös asuntosijoittamisessa siitä, koska asuntoja pitää kunnostaa ja näen tässä paljon potentiaalia. Esimerkiksi työnantajana, voisin tarjota asunnon kunnostamisesta töitä ystävilleni ja rakentaa tähän hyvän bisneksen. Olisi rakennusporukka, osto ja myyntitiimi ja stailaus porukka, joka voisi myydä/vuokrata kalustettuja asuntoja eteenpäin kuluttajille. Aika moni taitaa myös tehdä tämänkaltaista bisnestä, mutta siihen olisi hyvä tehdä joku uudenlainen kikka. Markkinoinnissa tai sitten itse toteutuksessa, mutta vaikea näin kaukaa katsoa tilanne, kuinka toimia, mutta uskon, että löytäisin tähän ratkaisun tai henkilön, joka löytää siihen ratkaisun. Asuntobisnes on ala, jossa haluan vaikuttaa tulevaisuudessa.

You May Also Like…

Älykäs intuitio

Mikä on se mystinen työkalu, jota Oprah, Einstein, Elon Musk, Steve Jobs, Nikola Tesla ja lukuisat muut aikamme nerot...

Digiyrittäjän käsikirja

Digiyrittäjän käsikirja kertoo, kuinka kannattava konsulttiyritys perustetaan ja kasvatetaan. Digikonsultti voi tehdä...

Suojattu: Lisää liksaa

Salasanasuojattu

Katsoaksesi tätä suojattua sisältöä, kirjoita salasana alle:

0 kommenttia

Lähetä kommentti