Keskittymiskyvyn elvytysopas 

Kirjoittaja: Karim Oussihl

30 toukokuun, 2022

Lähdeteos: Keskitymiskyvyn elvytysopas

Lähdeteoksen kirjoittaja: Minna Huotilainen, Mona Moisala

Teoriapisteet: 2

Keskittymiskyvyn elvytysoppaassa oli hyviä ja tuttuja asioita multitakauksen haitoista, kännykän käyttöön. Tuttuja teemoja akatemialla ja yrittäjien monipuolinen työ tuo haasteita kullekkin. Akatemialla on aina kaikilla monta rautaa tulessa ja yheen asiaan keskittyminen kerralla on vaikeampaan mitä voisi luulla. Itse koitan aina tehdä tehtävän kerrallaan, mutta jos aivokapasiteetista syö jonkun toisen projektin huoli, tai kiire ylipäätänsä, huomaan, että en ole niin tehokas mitä voisin olla. 

Työaika 

Itseäni kiinnostavin kappale oli työajasta. Työaika yrittäjälle on todella outo käsite. Saatat olla niinsanotusti toimistolla kahdeksasta neljään, mutta mietit työasioita enemmän tai vähemmän 24/7. Akatemialla hinnoittelussa on puhuttu, että mieti kuinka arvokas sinun työaikasi on. Mikä on sinun tunti hintasi? Voit laskea kuinka paljon olet saanut projektista jokaista tuntiasi kohden, paljon sille on kertynyt hintaa. Mutta jos projekti tulee mieleesi ja et pysty ole läsnä vapaa-ajalla, onko sekin työaikaa. Jos et pysty olemaan kunnolla miettimättä töitä ja olemaan läheistesi kanssa länsä, oletko silloin oikeasti vapaalla. Ja jos et ole oikeasti vapaalla, niin onko se silloin työaikaa. En tiedä, mutta tälläisiä asioita tuli kirjaa lukiessa pohdittua. 

Tuntikirjaukset 

Tuntikirjaukset olivat aluksi minulle haaste. Löysin työkalut siihen kyllä nopeasti, mutta ajatuksen tasolla se oli hankalaa. Tuntui, että minuun ei luoteta ja, että pitää koko ajan todistella mitä on tehnyt. Ja kaiken lisäksi voin kirjoittaa sinne tunteja ties mistä jos vain mieli tekee niin onko se oikeasti toimiva systeemi. Sille ei ole onneksi ollut tarvetta, rehellisesti minua ei kiinnosta niin paljon, että jaksaisisin käyttää aikaani ja kikkailla sinne tunteja. 

Vaikka omalla tavallaan ajattelen ainakin vähän samalla tavalla käytän tuntikirjaus exceliä samalailla kuin muutkin. Ylipäätään jos sovitaan jotain tiiminä niistä pidetään kiinni, Ja tottakai ymmärrän tuntikirjausten funktion, sillä voi seurata omaa ajankäyttöä ja opiskellaan ammattikorkeakoulussa joten ehkä valkuilla, jotkaa merkkaavat opinnot on ihan hyvä myös tietää mihin käytämme aikamme. Hyviäkin puolia tuntikirjauksissa on, sieltä voi juurikin seurata, mihin projektiin käytät kuinka paljon aikaa ja pakko myöntää, että tulee siitä ihan hyvä mieli jos ´´johdat´´ teidän tiimejä tunneissa tai ainakin olet siellä kärkikahinoissa. Silloin tulee tunne, että on sitä tullut jotain tehtyäkin. 

You May Also Like…

Älykäs intuitio

Mikä on se mystinen työkalu, jota Oprah, Einstein, Elon Musk, Steve Jobs, Nikola Tesla ja lukuisat muut aikamme nerot...

Digiyrittäjän käsikirja

Digiyrittäjän käsikirja kertoo, kuinka kannattava konsulttiyritys perustetaan ja kasvatetaan. Digikonsultti voi tehdä...

Suojattu: Lisää liksaa

Salasanasuojattu

Katsoaksesi tätä suojattua sisältöä, kirjoita salasana alle:

0 kommenttia

Lähetä kommentti