Kehnot pomot ympärilläni

Kirjoittaja: Jussi Craycroft

15 lokakuun, 2021

Lähdeteos: Kehnot pomot ympärilläni

Lähdeteoksen kirjoittaja: Thomas Erikson

Teoriapisteet: 3

Aiemmin tuli luettua idiootit ympärilläni tai kuunneltua pikemminkin. Siinä tuli esiin nämä väripersoonat joten oli todella helppo kuunnella tämä kirja. Thomas Eriksonin kirjat on jo hyvin tuttuja kaikille akatemialla joten olihan tämä helppo valinta ottaa omaan lukulistaan. Mielestäni Eriksonin kirjat ovat helppo lukea/kuunnella kun niissä on selkeä asia mistä puhutaan ja on myös aina helppo peilata aiempiin oman elämän pomoihin ja kuinka heitä osaisi kuvitella eri väreihin.

Keltainen

Keltaiset johtajat ovat ne pomot mistä aina pidetään. Hän on luova. Hän aina pyrkii pitämään itsestään positiivisen kuvan ja on hyvin tärkeää hänelle, että hänestä pidetään. Tämä vaikuttaa siihen, että aina keltainen pomo ei halua antaa negatiivista palautetta alaisilleen jotta häntä pidettäisiin vielä mukavana johtajana. He eivät aina ota kaikkia asioita liian vakavasti. Keltaisella johtajalla on kuitenkin hyvin korkea luotto alaisiinsa. Hän on hyvin itsevarma.

Koen, että itse olen hyvin paljon tämän tyylinen johtaja. Vielä minulla ei hirveästi ole kokemusta, mutta kuvaus osuu jokseenkin kohdalle.

Punainen

Punaiset johtajat ovat usein hyvin kylmiä ihmisiä. Heille on tärkeintä tulokset eivätkä paljon piittaa alaisten tunteista, jos työntekijä ei saa hyviä tuloksia aikaan eikä ole kannattavaa pitää häntä, hän antaa työntekijälle potkut ilman minkäänlaista ilmeen värähtelyä.  Hän on usein myös hyvin itsepäinen, aikaansaava, kunnianhimoinen ja määrätietoinen. Tällaiset tyypit yleensä saavat aikaan parhaita tuloksia, mutta voivat usein olla pelottavia ja ei niin helposti lähestyttäviä ihmisiä.  

Itsellä on ollut muutama tämän tyylinen pomo. Ymmärrän hyvin heidän ajattelumaailmansa enkä itse näe siinä mitään vikaa, mutta ei se silti ole paras mahdollinen pomo työntekijänä.

Sininen

Siniset johtajat ovat yleensä hyvin tarkkoja ja laskelmallisia. He toimivat aina ohjeiden mukaan. Hän on järjestelmällinen ja yleensä hyvin rauhallinen tyyppi. Sininen tyyppi on usein myös perfektionisti.

Minulla on pomo tälläkin hetkellä jolla on sinisen tyypin piirteitä. Tarkka ja järjestelmällinen tyyppi on kuitenkin minusta aikaansaava ja se ei minua juurikaan häiritse.

Vihreä

Vihreä tyyppi on rento kuten keltainen, mutta ei välttämättä halua olla äänessä. Vihreä tyyppi kuuntelee mieluummin kuin puhuu. Hän ei aina ole hyvä päätöksentekijä. Vihreä tyyppi on hyvin rauhallinen. Heille on kuitenkin hankalaa välillä antaa selkeitä ohjeita.

Mitä kukakin haluaa pomoistaan? Mielestäni riippuu hyvin millaisesta organisaatiosta on kyse. Tulos on aina kuitenkin yksi mittari millä voidaan todeta onko johtaja tehnyt oman osuutensa oikein. Varmasti paras pomo tulisi kaikkien värien sekoituksesta. Täydellinen pomo voi taas olla jonkun toisen mielestä huono. Kaikilla on omat ajatukset siitä, mitä johtajaltaan haluaa. Itse tykkään johtajasta joka ei ole liian ylimielinen vaan hyvin ihmisläheinen, sellainen jonka kanssa voisi vaikka lähteä lounaalle. Hänen täytyy kuitenkin antaa palautetta jos joku ei hoida osuuttaan oikein omassa työtehtävässään. Kirja oli helppo lukea ja erityisen helppo seurata Eriksonin ajatusta eri väreistä kun oli jo lukenut hänen aikaisemman teoksen.

You May Also Like…

Et taida kuunnella

Kuunteleminen on taito, jonka nykyään yhä harvempi taitaa. Vaikka puhe on maailmassa lisääntynyt, kuunteleminen ei...

1 Kommentti

  1. Janne Roiha

    Reflektiosta jäi tunne, että kirja ei helppoudestaan huolimatta (tai sitten juuri sen takia) antanut sinulle lopulta kovinkaan paljoa uutta ajateltavaa. Jäin kaipaamaan vaikkapa oman projektijohtamisen analysointia Eriksonin värityökalujen avulla. Minkälainen johtaja sinä olet ja miten voit onnistua johtajana jatkossa vielä paremmin?
    Ehkä voisit valita seuraavaksi kirjan joka ei välttämättä ole niin helppo, mutta tarjoaa sinulle jotain uutta ja arvokasta.

Lähetä kommentti