Kehnot pomot ympärilläni

Kirjoittaja: Vivian Aapakari

9 joulukuun, 2021

Lähdeteos: Kehnot pomot ympärilläni

Lähdeteoksen kirjoittaja: Thomas Erikson

Teoriapisteet: 3

Luin tämän kirjan heti Idiootit ympärilläni kirjan jälkeen. Olen tänä syksynä kiinnostunut enemmän johtamisesta ja tämä kirja vaikutti hyvältä valinnalta johtamisen tiedon syventämiseen.

Kehnot pomot ympärilläni on jaettu kahteen osaan. Ensimmäinen osa ”kehnot pomot ympärilläni” on kirjoitettu työntekijän näkökulmasta. Toinen osa ”laiskat alaiset ympärilläni” on kirjoitettu jo esimiestyötä tekeville. Itse keskityin enemmän kirjaa lukemaan työntekijän silmin. Eriksonin kirja perustuu hänen havaintoihin henkilöstön ja pomon yhteistyöstä ja mitä vaaditaan, että se sujuu mahdollisimman jouhevasti ja tehokkaasti. 

Punainen johtaja 

Punainen johtaja on hyvin tuloskeskeinen ja he ovat ryhmän alfoja. Punaiset ovat energisiä ja toiminnallisia. Punaiset johtajat ottavat tilanteen haltuun ja saavat paljon töitä aikaiseksi. Punaiset eivät hyväksy sähläämistä, vaan odottaa kaikilta keskittynyttä työjälkeä ja, että tavoitteet ovat kaikilla selvät. Punaiselle johtajalle lopputulos on tärkeä ja, että sinne on saavuttu nopeasti. 

Punainen johtaja saattaa herkästi lytätä työntekijöiden omat ideat, joten oma innostus ei ole välttämättä sitä korkeinta tasoa. Itse en ole ollut vielä punaisen johtajan johdettavana ja toivottavasti näin ei tule käymään. Luova sieluni saattaisi tästä kärsiä. 

Keltainen johtaja 

Keltainen johtaja innostava ja rempseä. Keltainen johtaja säkenöi energiaa ja positiivisuutta sekä yrittää pitää muidenkin fiiliksen katossa. Keltainen johtaja tykkää työntekijöiden oma-aloitteisuudetta ja ideoista. Keltainen johtaja tavoittelee suuria asioita, niin lähitulevaisuudessa kuin useamman vuoden päästä. Koska keltainen on innokas, saattaa joskus unohtua muiden työtahdin mielessä pitäminen. Työntekijät eivät ehkä aina pysy mukana, joka saattaa aiheuttaa luovuttamista tehtävien suhteen.

Keltainen johtaja on työtekijöiden silmistä varmasti miellyttävä ihminen. Itse olen ollut ihmisten johdettavana, joilla on keltaisen piirteitä ja se on ollut ihan mukavaa. He johtavat lempeästi ja innokkaasti, vaikka meno on välillä nopea tahtista. 

Vihreä johtaja

Vihreä on tukea antava, ihmiskeskeinen johtaja. Hän keskittyy työtekijöihin ja hänelle on tärkeää saada luottamusta. Vihreälle johtajalle on tärkeää arvot ja, että jokainen löytää oman paikan työpaikalta. Vihreä johtaja ei tykkää käskyttää, joten välillä hänen on hankala jakaa tehtäviä ja usein ne voivat olla epäselviä. Vihreä ei tykkää konflikteista ja näin ollen pyrkii siihen, että moni olisi asioista samaa mieltä. Maton alle siis lakaistaan asioita, joita ei haluta kohdata.

Vihreä johtaja on mukava johtaja, mutta välillä ehkä liian mukava. Minussa on vihreän johtajan piirteitä ja vähän ehkä kauhistuin, että olenko liian lempeä sillä samaistuin moneen piirteeseen. Enemmän ajateltuna en ole liian lempeä vaan löytyy minustakin se tulinen puoli, joka saa asioita aikaiseksi. 

Sininen johtaja 

Sininen johtaja on tarkka. Hän analysoi, suunnittelee ja ratkoo ongelmia. Sininen johtaja huomaa hyvin työtekijöiden taidot ja kyvyt ja arvostavat ammattitaitoa suuresti. Siniset johtajat ovat usein ehkä vähän liian yksin tekijöitä ja välillä tiimin olemassaolo saattaa unohtua. Hän on myös varautunut ja välillä saattaa vaikuttaa kylmältä ja tunteettomalta, joka miettii numeroiden kautta asiat. 

Siihen miten koemme eri väriset johtajat vaikuttaa omat värimme ja niiden sekoitukset. Punaista ihmistä ei haittaa punaisen johtajan tiukka tapa johtaa. Keltainen ihminen ei kiinnitä huomiota keltaisen johtajan minäkeskeisyyteen. Vihreä ihminen ei välitä siitä, että vihreä johtaja ei aina ole niin suorapuheinen. Sininen ihminen tykkää sinisen johtajan tyylistä johtaa. Huomaan, että meidänkin tiimistä löytyy monenvärisiä johtajia ja monipuolisuus on hyvästä.

Eri väristen ihmisten ja johtajien kanssa tekemiseen ja olemiseen vaikuttavat myös tilanteet ja tunteet. Eri tilanteissa ihmiset käyttäytyvät eri tavoin ja silloin eri piirteet nousevat esille. Voimakkaat tunteet, kuten ärsyyntyminen saattaa nostaa esille eri piirteitä mitä yleensä ei nähdä. Tämän takia näihin väreihin ja niiden ”sääntöihin” ei kannata jumittua. Ne saattavat auttaa tulkitsemaan paremmin jotain ihmistä tai johtajaa mutta ei kerro koko totuutta. Oli mielenkiintoista lukea tämä kirja ja miettiä näitä värejä, liikaa niihin syventymättä. 

You May Also Like…

Business for Punks

Itsevarmasti otin käteeni tämän James Wattin, Brewdog -olutpanimon perustajan kirjoittaman kirjan, jota olen kuullut...

Mikä ihmeen digimarkkinointi?

Mikä ihmeen digimarkkinointi?

En ole koskaan harrastanut digimarkkinointia. Paljon olen siitä kuullut puhuttavan ja nyt minunkin pitäisi alkaa...

Peilejä johtamiseen

Pekka Matilan kirja Peilejä johtamiseen tuli itselläni lukuun hetken mielijohteesta. Rehellisyyden nimissä...

0 kommenttia

Lähetä kommentti