Kehnot pomot ympärilläni

Kirjoittaja: Oona Manninen

4 lokakuun, 2022

Lähdeteos: Kehnot pomot ympärilläni

Lähdeteoksen kirjoittaja: Thomas Erikson

Teoriapisteet: 2

Kehnot pomot ympärilläni

Maailma on täynnä paskoja johtajia. Olemme kaikki varmasti törmänneet sellaiseen. Olenko minä kenties sellainen itse?

Kirja Kehnot pomot ympärillämme avaa näkemyksiä, joiden avulla opimme pärjäämään erilaisissa työympäristöissä ja työtilanteissa. Kirjassa hyödynnetään Disa mallia, joka jakaa meidät neljään eri väriin; punaisiin, sinisiin, vihreisiin ja keltaisiin. Mitä nämä värit ovat? Nämä värit määrittelevät käyttäytymistämme ja selittävät miten toimimme ja miksi toiset toimivat niinkuin toimivat. Nämä neljä väriä eivät kuitenkaan yksin selitä yksilön käyttäytymistä sillä myös toimintatavat ja motivaatiotekijät vaikuttavat meidän käyttäytymiseen. Suurinosa meistä ihmisistä on yhdistelmä kahta väriä. Pienellä osalla ihmisistä hallitsee ainoastaan yksi väri ja joillakin hallitsevia värejä on kolme. Yleisin käyttäytymistä hallitseva väri on vihreä. kirjaa lukiessa ja väreihin perehtyessä tunnistan itsessänikin eniten vihreää. Vihreän lisäksi minussa on varmasti keltaista ja ehkä myös ripaus punaista.


Miten nämä värit ilmenevät minussa? 

Ihmisenä olen joskus hieman ujo sekä varovainen. Toisia kohtaan olen ymmärtäväinen, turvallinen ja tukeva. Työskennellessä olen hienovarainen, avulias ja suorittava. Varmistelen myös paljon, enkä tykkää muutoksista. Vaikeita tunteita olen huono näyttämään ja piilotan ne herkästi muilta. Parhaita piirteitäni ovat huomaavaisuus sekä ystävällisyys. Nämä yllä kuvaamani piirteet minussa ovat osa vihreää väriä. Yllä mainittujen piirteiden lisäksi olen myönteinen ja levitän iloa ympärilleni. Olen kannustava ja ihmisläheisyys on minulle tärkeää. Nämä piirteet ovat osa keltaista väriä minussa. Mitä muuta? No omistan maailman lyhyimmän pinnan ja olen hyvin kärsimätön aivan niinkuin punainen. 


Miten minussa hallitsevat värit vaikuttavat johtamistapaani?

Jokaisella värillä on ominaisia piirteitä, jotka ilmenevät johtamisessa. Punainen johtaja on hyvin tuloskeskeinen ja  aikaan saava. Punaiselle johtajalle lopputulos on tärkeä ja sinne on saavuttava ripeästi. Keltainen johtaja innostava ja rento. Hän puhkuu energiaa ja positiivisuutta. Keltainen johtaja tykkää ideoida ja on innokas, mutta keskittyminen ja innostuminen saattaa joskus jäädä puolitiehen. Vihreä tukee ja on ihmiskeskeinen johtaja. Hän ei pidä käskyttämisestä. Tehtävien jakaminen voi olla haastavaa ja ohjeet epäselviä. Vihreä välttelee konflikteja ja pyrkii siihen, että moni olisi asioista samaa mieltä. Sininen johtaja on tarkka. Hän analysoi, suunnittelee ja ratkoo pulmia. Siniset johtajat ovat välillä yksin tekijöitä ja tiimin olemassaolo saattaa unohtua. He saattavat myös joskus vaikuttaa kylmiltä ja tunteettomilta.

Johtaminen on jatkuvaa kehittymistä, vastuun ottamista sekä toisten ohjaamista. Minulle johtajan rooli ei ole koskaan tuntunut luontaiselta. Tähän varmasti vaikuttaa se että hallitsevin värini on vihreä. Me vihreät haluamme olla niin kuin muut ja kulkea käsi kädessä. Olemme ihmissuhdekeskeisiä ja kartamme ristiriitoja. Emme ole niitä, joita eniten näkee johtajan roolissa.

Johtajan roolia olen harjoitellut Kesäpassi projektin projektipäällikkönä. Rooli opetti minulle valtavasti siitä millainen olen johtajana. Kirjassa Keltavihreitä kuvataan auttajina, ymmärtäväisinä, ihmissuhde keskeisinä, osallistuvina sekä ymmärtäväisinä. Minulle on tärkeää, että minusta pidetään ja tämä voi helposti vaikuttaa käyttäytymiseeni. En pidä huonoista uutisista ja myös Kritiikin kuuleminen on minulle hankalaa. Välillä huomaan Itsetuntoni rakentuvan sen varaan mitä muut ajattelevat. Ei niin iloisten asioiden sanominen on vaikeaa ja helposti kiertelen sekä kaartelen toivoen, että muut ymmärtävät epäsuoran vihjeen. Kartan ristiriitoja, haluan olla joukon jatkeena, kuunnella ja kysyä toisten näkemyksiä. Yksin päätösten tekeminen on kurjaa ja haastavaa, haluan ratkaista ongelmat yhdessä. Muutoksille lämpenen hitaasti ja mielelläni pysyisin tutussa sekä turvallisessa. Olen välillä aivan liian lempeä ja laitan muut itseni edelle. Katson saamattomuutta läpi sormien, enkä halua loukata toisia. Vihreänä minulle on myös ominaista haalia liikaa tehtäviä. En halua kuormittaa toisia, joten ojennan auttavan käden. Yksinkertaisesti olen aivan liian kiltti. On minulle johtotehtävissä myös jotakin hyötyä näistä väreistä. Olen hyvän ryhmähengen luoja, helpostilähestyttävä, kaikkien kaveri, joka saa porukan puhaltamaan yhteen hiileen.

Taas nähdään, että johtaminen ei ole helppoa

Meissä on eri värejä, olemme omaksuneet erilaisia tapoja ja meitä motivoi eri asiat. Johtajan pitää tuntea johdettavansa hyvin, että kykenee käsittelemään jokaista yksilöllisesti. Johtajana voi kehittyä parhaimmiten tunnistamalla omat vahvuudet ja heikkoudet. Juuri tähän koen kirjasta olevan hyötyä. Nyt tiedän omat värini ja ymmärrän paremmin omaa tyyliäni johtaa. Käsitän myös paremmin miksi Ihmiset ovat erilaisia johdettavia. Kun ymmärtää toisten värejä näkee paremmin taustalla olevat syyt ja oppii johtamaan jokaista sopivalla tavalla.Meidänkin tiimi on monen kirjava joukko ihmisiä, jotka arvottavat asiat ihan eri tavoin ja kultakin voi odottaa eri asioita. Eri väriset persoonat toimivat ja käyttäytyvät eri tavalla ja suhtautuvat toisiinsa eri tavoin. Värejen Palapeli on hyvä oppia kokoamaan tunnistaakseen miten toisten kanssa hommat saa sujumaan. 

You May Also Like…

Uteliaisuuden taito

Utelijaisuuden taito kirja käsitteli erilaisia mielen malleja ja oppimisen johtavaa utelijaisuutta. Uteliaisuutta voi...

0 kommenttia

Lähetä kommentti