Kehitä kokeillen

Kirjoittaja: Jim Leväsluoto

29 toukokuun, 2020

Lähdeteos:

Lähdeteoksen kirjoittaja:

Teoriapisteet:

Kuuntelin äänikirjan Kehitä kokeillen. Vahvasti tuli ilmi kehotus kokeilemaan rohkeasti ja vaikka heti. Lähdin ajattelemaan toimintatapa rakenteelle omia projekteja ja mahdollisia projekteja, joita haluaisin kokeilla. Tavoite on minulla tässä projektissa ja myöskin välipysäkit, mutta olen tästä vain puhunut ja asia on tiimissä vain palloillut.

Nyt laitoin viestiä muutamalle tiimiläiselle kertoen vähän seuraavasta välitavoitteesta kohti päämäärää ja vastauksena tuli ”käy” ennen kuin kerkesin edes kertomaan enempää, perustelemaan tai edes hehkuttamaan asiaa. No motivaatiota tuli ja innostus tekemiseen heti. Aloitamme viikonloppuna opiskelun aiheeseen ja myöskin harjoittelun ja kokeilun. Huhhuh.

Myöskin mahdollinen projekti, joka on vain ollut mielessäni ja tiedän tavoitteen ja mittarit ja kokeilutavat tälle, mutta en ole vielä kokeillut. Haluaisin siis jonkin brand second hand store tyyppisen liikkeen/nettikaupan tai ainakin tämmöinen on ideanani. Mutta miten voin kokeilla ja harjoittaa tietoani ja taitoani ja myöskin asiakaskuntaa testata Suomessa? Pop up pisteillä tietenkin. Suomessa näitä ”Brändikirppiksiä” on muutamia, mutta ei oikein ole uutisia tai some-postauksia tullut vastaan näistä, joten en ole varma onko kuinka kannattavaa tämmöinen bisnes Suomessa sitten loppujen lopuksi on. Voisin vaikka tutkia ja ottaa omistajaan yhteyttä ja sopia asiakastapaamisen niinpä tiedän sitten enemmän.

Ja ylipäätään tämänhetkisen tietoni mukaan nämä projektit ovat hyviä ja tuottoisia ja pärjääviä, mutta jos oma ”haave”, ”unelma” tai ”itselle tärkeä asia” epäonnistuu niin se tulee harmittamaan ja sitä hieman ehkä pelkään. Mutta positiivisena ajatuksena on, että sitten ainakin opin, palaan takaisin ja teen sen paremmin! Ja niin kuin kirjassakin rohkaistaan kokeilemaan ja vaikka epäonnistuisi niin sitten vain uuteen kokeiluun. Epäonnistumisen pelko ei saa olla suuri, koska siitä on vain haittaa. Pitää tehdä viisaita ja rohkeita kokeiluja. Tyhmiäkin ideoita saa kokeilla ja hulluimpiakin, mutta jos epäonnistumisen todennäköisyys on liian suuri niin kannattaa muuttaa ja muokata oma idea paremmaksi ja sitten kokeilla! Ei siinä häviä, vaan oppii!

You May Also Like…

Somevaikuttajaksi!

(Markkinoinnin koulutusohjelma) Viimeaikoina somevaikuttajan työ on kiehtonut minua, siksi päätin lukea Emmi Lehtomaan...

0 kommenttia

Lähetä kommentti